Aikooko Saksa jättää FCAS-ohjelman liittyäkseen brittiläiseen GCAP Tempestiin?

Timesin artikkelin mukaan Saksa aikoo vetäytyä FCAS-ohjelmasta ranskalais-saksalainen , liittyä GCAP:iin Britannian, Italian ja Japanin rinnalla sekä poistaa Berliinin vastustusta Typhoon Saudi-Arabiaan. Sellainen päätös, jonka tekisi Olaf Scholz, johtaisi Ranskan ja Saksan suhteiden ennennäkemättömään huononemiseen, ehkä myös Isoon-Britanniaan, vain kaksi vuotta Australian sukellusvenejakson jälkeen.

Artikkeli, joka julkaistiin tänään Timesin verkkosivuilla, voi hyvinkin olla pommin vaikutus ja aiheuttaa Euroopassa sellaisen kriisin, jota ei luultavasti ole koskaan ollut pitkään aikaan.

Hänen mukaansa Olaf Scholz olisi sitoutunut neuvottelemaan Lontoon kanssa, jotta Saksa pääsisi mukaan GCAP-ohjelmaan, joka jo yhdistää Ison-Britannian lisäksi Italian ja Japanin.

Berliini valmistelee eroaan FCAS-ohjelmasta ja veto-oikeuden poistamista aiheesta Typhoon saudi

Hyvän mielen osoituksena Berliini olisi asettanut pöydälle Eurofighter-hävittäjien viennin estävien Saksan pakotteiden poistamisen. Typhoon Saudi-Arabiaan, joka tähän asti esti Lontoota allekirjoittamasta sopimusta 48 uudesta hävittäjästä kuningaskuntaan, mikä todennäköisesti tuhosi mahdollisuudet Rafale maassa.

Eurofighter typhoon Saudi-Arabia
Berliini voisi poistaa veto-oikeutensa Eurofighter-hävittäjien myyntiin Typhoon Saudi-Arabiaan.

Artikkelin kirjoittajan Saksan hallitusta lähellä olevat lähteet olisivat osoittaneet, että Saksan liittokansleri pelkäsi FCAS-ohjelman kustannusten räjähdysmäistä kehitystä erittäin tehokkaan laitteen kehittämiseksi, jolla on merkittävä epäonnistumisen riski keskipitkällä aikavälillä. tietenkin.

Lisäksi Saksan johtaja ei olisi arvostanut sitä, että Ranskan joukot olisivat antaneet Dassaultin pitää hallussaan NGF-esittelylaitteen kehitystä, eikä hän näkisi kiinnostusta kehittää kahta samantyyppistä laitetta Euroopassa.

On selvää, että kaikkiin näihin anonyymeistä lähteistä tulevaan tietoon on suhtauduttava äärimmäisen varovaisesti. Mikään virallinen raportti ei itse asiassa viittaa siihen, että FCAS-ohjelma ja sen mukana tulevaisuuden panssarivaunujen kehittämiseen tarkoitettu MGCS voisivat olla vaarassa tänään.

Tästä huolimatta useat näkökohdat antavat näiden väitteiden uskottavuutta. Näin ollen kaikki viittaa tänään siihen, että Saksa yrittää minimoida puolustusmenojaan vuonna 100 julkistetun 2022 miljardin euron erityisrahaston rajoissa.

Toisaalta on todellakin mahdollista, että Berliini ei pitänyt viimeisimmistä neuvotteluista Pariisin kanssa, olipa kyse sitten FCAS- tai MGCS-ohjelmasta, kun taas Ranska oli erityisen luja alun perin määritellyillä teollisilla ja teknologisilla alueilla.

MGCS
Jos FCAS-ohjelma horjuisi, MGCS-ohjelma seuraisi.

Lisäksi viime viikolla ilmestyi useita raportteja Britannian kokoonpanolinjan varhaisesta päättymisestä Typhoon, ilman uutta tilausta Riadista.

Berliinillä on vahva asema neuvotella Lontoon kanssa ranskalais-saksalaisten jännitteiden taustalla


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. […] Saksa harkitsisi liittymistä Global Combat Air Program (GCAP) -ohjelmaan, joka yhdistää British Tempest -ohjelman ja Japanin FX:n. Todisteena sitoutumisesta Berliini voisi purkaa Eurofighter-hävittäjien vientiä koskevat pakotteet Typhoon Saudi-Arabiaan. Tämän kauppasaarron päättyminen merkitsisi todennäköistä epäonnistumista Rafale maassa kilpailevan 54 uuden hävittäjän toimittamisesta Yhdistynyttä kuningaskuntaa vastaan. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit