Nämä Ukrainan sodan neljä kohtaa, joita Meta-défense odotti

Ukrainan sodan synnyttäneen kriisin alkamisesta lähtien Meta-puolustusalue on kyennyt ennakoimaan tämän konfliktin strategisia muutoksia, joskus useita kuukausia etukäteen, ja aina vastoin hallitsevaa ideaa. Mitä nämä pivot ovat, ja miksi se on tärkeää nykyään?

Kerran on sattuma. Kaksi kertaa on sattumaa. Kolme kertaa on malli, Tätä kuuluisaa James Bondin maksiimia Goldfingerissä käytetään usein väärin havainnollistamaan Moskovan kuuluisia sääntöjä. Mutta entä sitten, kun Meta-puolustusalue pystyi neljä kertaa ennakoimaan, joskus useita kuukausia etukäteen, Ukrainan sodan ympärillä olevat strategiset käänteet?

Itse asiassa tämän kriisin alun jälkeen sivuston säännölliset lukijat ovat useaan otteeseen pystyneet lukemaan kiistettyjä artikkeleita, jotka ovat usein vastoin tämänhetkistä vallitsevaa ajatusta, tämän konfliktin ja erityisesti sen merkittävien muutosten ympärillä. ollut aiheena.

Huhtikuu 2021: Georgian skenaario ja Venäjän Maskirovka

Ensimmäinen kriittinen käänne tässä konfliktissa ei tapahtunut helmikuussa 2022, vaan huhtikuussa 2021. Tuona päivänä Venäjän armeijat sitoutuivat lähettämään harjoituksen varjolla lähes 100 000 miestä varusteineen Donbassin rajoille. . Tuolloin enemmistö analyytikoista uskoi, että tämä oli Moskovan kannalta ele, jolla pyritään vaikuttamaan neuvotteluihin kaasun hinnasta Eurooppaan.

Venäjän hyökkäys Georgiaan vuonna 2008
Moskovan strategia hyökkäysten valmistelussa Ukrainaa vastaan ​​oli sama kuin 14 vuotta aiemmin Georgiaa vastaan, kuten Meta-defense oli ennakoinut huhtikuussa 2021.

Meta-defense puolestaan ​​esitti hypoteesin2008 Georgian skenaarion toisto. Vuosien 2007 ja elokuun 2008 välisenä aikana Venäjän armeijat olivatkin useaan otteeseen sijoittaneet merkittäviä resursseja Georgian rajoihin harjoitusten varjossa. Muistakaamme, että tänä päivänä Tbilisi, kuten Kiova, oli avoimesti siirtynyt lähemmäs Natoa Kremlin suureksi tyytymättömyydeksi.

Jokainen näistä sijoituksista antoi Venäjän armeijalle mahdollisuuden lisätä Georgian rajalle sijoitettuja laitteita ja raskasta omaisuutta, mutta myös lisätä provokaatioita rajaa suojelevia Tbilisin armeijoita vastaan.

Vastauksena uutisiin näistä provokaatioista GRU:n johtaman tehokkaan Maskirovkan kautta Georgian presidentti Mihail Saakašvili, joka oli vakuuttunut Yhdysvaltojen ja lännen suojelusta konfliktin varalta Venäjän kanssa, sitoutui valtaamaan Tshinvalin kaupungin takaisin. Venäjän joukkojen tukemien Ossetian separatistien hallussa, mikä luo casus bellin, jonka Kremlin odotti vapauttavan 55. armeijan Georgiaan.

Meta-puolustukselle Venäjän armeijoiden toistuvat sijoittamiset Ukrainan rajalle pyrkivät toistamaan tätä samaa strategiaa. 9 kuukautta myöhemmin, marraskuussa 2021 alkaneen uuden käyttöönoton jälkeenMaskirovka, joka tällä kertaa epäonnistui, Venäjän armeijat aloittivat hyökkäyksensä Ukrainaa vastaan.

Marraskuu 2021 – helmikuu 223, 2022: Venäjän hyökkäys ja Ukrainan vastarinta

Marraskuun 2021 alussa Moskova ryhtyi siksi uuteen massiiviseen joukkojen sijoittamiseen Ukrainan ympärille. Jos valtaosa eurooppalaisista analyytikoista, mukaan lukien useat tiedustelupalvelut, näkivät hitaastiSuuren hyökkäyksen Ukrainaa vastaan ​​alkoi, tämä ei koskenut Meta-puolustusta, joka ennusti hyökkäystä, vaan myös sen päivämäärää ja ennen kaikkea Ukrainan vastarintaa, samalla kun kaikki olivat vakuuttuneita siitä, että Venäjän joukkojen hyökkäyksen sattuessa Kiovan armeijat voisivat vain osoittaa symbolista vastarintaa.

sota ukrainassa venäläinen tankki tuhottu
Meta-defensen marraskuussa 2021 mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan ​​voi johtua vain Ukrainan sotilaallisen potentiaalin ja maan maantieteellisen sijainnin huonosta arvioinnista.

Meta-puolustukselle venäläisten joukkojen luonne, laajuus ja loppuvuoden lomia ympäröivä aikataulu voivat johtaa vain hyvin todennäköiseen Venäjän massiiviseen hyökkäykseen myös Donbassin ulkopuolella.

Lisäksi useissa artikkeleissa ennakoitiin, että jos Venäjä hyökkää Ukrainaa vastaan, Venäjän armeijat kohtaisivat paljon enemmän vaikeuksia kuin muutoin odotettiin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Venäjän ja Ukrainan konflikti | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit