Puolet Euroopan hävittäjistä on Lockheed-Martinin valmistama vuonna 2035.

Romanian ilmoittamalla tulevasta 48 F-35A-hävittäjän tilauksesta Lockheed-Martin varmistaa hallitsevan aseman eurooppalaisissa hävittäjälaivastoissa vuoteen 2035 mennessä, jolloin se varustaa yli kolme neljäsosaa vanhan mantereen ilmavoimista tuolloin. .

Tämä eurooppalaisten ilmavoimien ruokahalu amerikkalaisten hävittäjien suhteen, vaikka kolme lentokonevalmistajaa valmistaa sen maaperällä laadukkaita hävittäjiä, ei voi tyytyä pelkästään tavanomaisten epäiltyjen ympärille esitettyihin selityksiin, nimittäin riippuvuuteen Yhdysvaltojen suojelusta ja amerikkalaisesta teknologiasta.

Miten voimme tässä yhteydessä selittää amerikkalaisten hävittäjien menestyksen Euroopassa, myös eurooppalaisten hävittäjien rakentamiseen osallistuvien maiden ilmavoimien kanssa? Onko mahdollista toimia tämän ilmiön hillitsemiseksi tai rajoittamiseksi tulevina vuosikymmeninä?

Romania tilaa 48 F-35A:ta Lockheed-Martinilta

Alankomaiden, Italian, Puolan ja 8 muun Euroopan maan jälkeen Romania kääntyy Lockheed-Martin F-35 -hävittäjän puoleen modernisoimaan ilmavoimiaan. Romanian erikoistuneiden kohteiden eilen jakaman asiakirjan mukaan Bukarest aikoo hankkia 48 lentokonetta kahdessa vaiheessa.

Ensimmäinen, joka alkaisi vuoden loppuun mennessä, sisältäisi 32 lentokonetta tai kaksi hävittäjälentuetta 6,5 ​​miljardin dollarin budjetilla, ja se sisältää myös kaikki tämän uuden metsästäjän toteuttamiseen tarvittavat järjestelmät.

F-16 Romania
Romanian tilaamat F-35-koneet korvaavat Bukarestin äskettäin väliaikaisena ratkaisuna hankkimat käytetyt F-16-koneet.

Toinen vaihe, jossa on mukana 16 F-35A:ta, eli kolmas laivue, ja jota pidetään erittäin huomattavasti halvempana, käynnistetään myöhemmin. Tämä edellyttää todennäköisesti käytettyjen F-3C/D-koneiden vaihtamista, joiden käyttöikä on edelleen rajallinen.

Tämä on toinen suuri menestys Lockheed-Martinille ja sen F-35:lle Euroopassa, kun taas muiden ilmavoimien (Espanja, Tšekki ja Kreikka) pitäisi myös ilmoittaa tilauksesta amerikkalaishävittäjälle.

Amerikkalaisten hävittäjien yliedustus Euroopassa vuonna 2035

Tosiasia on, että tähän mennessä tiedossa olevien tietojen mukaan 12–14 hävittäjälaivastoa toteuttavasta 20 eurooppalaisesta ilmavoimasta pitäisi olla osittain tai kokonaan varustettu F-35 A:lla ja B:llä vuonna 2035.

Tämä alue on 15-17, kun myös Lockheed-Martinin F-16 otetaan huomioon. Yhteensä 75 % ja 85 % Euroopan ilmavoimista käyttää vuonna 2035 Lockheed-Martinin suunnittelemia ja valmistamia hävittäjiä.

Yli 50 % Lockheed-Martinin hävittäjistä Euroopassa

Lentokoneiden lukumäärää analysoimalla Euroopan ilmassa on 500 - 730 F-35A ja B ja 192 - 210 F-16, pääasiassa lohko 70/72 tai uudempi, yhteensä 1680 - 1990 hävittäjästä. voimat vuonna 2035.

Dassault Rafale B Kreikka
Kreikka oli ensimmäinen Euroopan maa, joka hankki ranskalaisen hävittäjän Rafale

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Saksa | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

 1. En ollut nähnyt tätä artikkelia viime marraskuussa, joten löysin sen tänään.
  Mielenkiintoinen analyysi, syrjäytymistä ja kyseenalaistaa Ranskan ydinpolitiikan, josta itse asiassa puuttuu johdonmukaisuus.
  Tästä huolimatta sotilastilausten alalla (kuten muuallakin) ainakin hankintakustannukset näyttävät minusta olevan toinen ratkaiseva tekijä. Yhdysvaltojen sisäisten tilausten laajuus mahdollistaa sellaisten lentokoneiden tarjoamisen vientiin, joiden kustannukset ovat paremmin kuoletettuja kuin vertailukelpoinen eurooppalainen tuotanto (laadultaan eikä määrälliseltä) ja siten halvempia.
  Tästä huolimatta, jos tämä taloudellinen logiikka näyttää olevan olemassa muille sotilasvarusteille (kuljetuskoneet, ilma-maapuolustusjärjestelmät (Patriot-ohjukset), ilma-ilma-ohjukset), tämä ei ilmeisesti päde muihin: tykistö, taisteluajoneuvot mukaan lukien panssarivaunut. , erityisesti veneitä ja sukellusveneitä.
  Tykistö- ja taisteluajoneuvojen osalta voidaan ajatella, että koska suunnittelu on vähemmän monimutkaista, niiden rakentaminen on useamman maan ulottuvilla ja että sarjan koon ilmiöllä on vähemmän vaikutusta tarjolla olevaan hintaan.
  Toisaalta veneistä ja sukellusveneistä myönnän, että en ymmärrä, koska minusta näyttää siltä, ​​että USA:n heikko asema viennissä on peräisin ennen viimeaikaisia ​​rakennus- ja toimitusongelmia, jotka on dokumentoitu erittäin hyvin tällä sivustolla.
  Onko mahdollisia vastauksia?

  Ystävällisin terveisin kaikille

  • Sukellusveneiden osalta tämä liittyy siihen, että 60-luvulta lähtien Yhdysvaltain laivasto on rakentanut vain ydinkäyttöisiä sukellusveneitä. Pintayksiköiden alueella sen sijaan edellinen fregatti OH Perry oli pärjännyt erittäin hyvin. Siitä hetkestä lähtien, kun Yhdysvaltain laivasto sotkeutui LCS-ohjelmaan ja erittäin raskaisiin hävittäjiin, vienti romahti.

 2. Kiitos näistä mielenkiintoisista vastauksista.
  On kuitenkin huomattava, että Ranska valitsi 80-luvun alussa saman täysydinvoiman (voiman suhteen) ja korvasi vähitellen Agosta-tyyppiset "diesel"-hyökkäyssukellusveneet Agosta-tyyppisillä SSN-aluksilla (nyt korvattu Suffren-tyypin SSN:illa).
  Naval Group tarjoaa kuitenkin edelleen ja menestyksekkäästi (kunnia heille) tavanomaisia ​​hyökkäyssukellusveneitä, Scorpènea ja Barracudaa (jälkimmäinen on lyhennettynä perinteisesti toimiva Suffren).
  Tämä osoittaa, että voimme siirtyä kokonaan ydinvoimaan ja jatkaa tavanomaisella moottorilla toimivien sukellusveneiden vientiä. Joten amerikkalaisella puolella täytyy olla muita selityksiä…

  • Ranska on tässä tilanteessa yksin, koska ranskalainen BITD tarvitsee vientiä tasapainottaakseen koko teollista toimintaansa. Iso-Britannia ja Yhdysvallat luopuivat sukellusveneiden myynnistä, ensimmäinen 90-luvulla, toinen 70-luvulla Kiina ja Venäjä käyttävät ydinsukellusveneitä ja tavanomaisia ​​sukellusveneitä laivastoissaan ja vievät tavanomaisia ​​mallejaan.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW