Puolet Euroopan hävittäjistä on Lockheed-Martinin valmistama vuonna 2035.

Romanian ilmoittamalla tulevasta 48 F-35A-hävittäjän tilauksesta Lockheed-Martin varmistaa hallitsevan aseman eurooppalaisissa hävittäjälaivastoissa vuoteen 2035 mennessä, jolloin se varustaa yli kolme neljäsosaa vanhan mantereen ilmavoimista tuolloin. . Tämä eurooppalaisten ilmavoimien halu saada amerikkalaisia ​​hävittäjiä, vaikka kolme lentokonevalmistajaa valmistaa sen maaperällä laadukkaita hävittäjiä, ei voi tyytyä pelkästään tavanomaisten epäiltyjen ympärille esitettyihin selityksiin, nimittäin riippuvuuteen Yhdysvaltain suojelusta ja amerikkalaisesta teknologiasta.

Miten voimme tässä yhteydessä selittää amerikkalaisten hävittäjien menestyksen Euroopassa, myös eurooppalaisten hävittäjien rakentamiseen osallistuvien maiden ilmavoimien kanssa? Onko mahdollista toimia tämän ilmiön hillitsemiseksi tai rajoittamiseksi tulevina vuosikymmeninä?

Romania tilaa 48 F-35A:ta Lockheed-Martinilta

Alankomaiden, Italian, Puolan ja 8 muun Euroopan maan jälkeen Romania kääntyy Lockheed-Martin F-35 -hävittäjän puoleen modernisoimaan ilmavoimiaan. Romanian erikoistuneiden kohteiden eilen jakaman asiakirjan mukaan Bukarest aikoo hankkia 48 lentokonetta kahdessa vaiheessa.

Ensimmäinen, joka alkaisi vuoden loppuun mennessä, sisältäisi 32 lentokonetta tai kaksi hävittäjälentuetta 6,5 ​​miljardin dollarin budjetilla, ja se sisältää myös kaikki tämän uuden metsästäjän toteuttamiseen tarvittavat järjestelmät.

F-16 Romania
Romanian tilaamat F-35-koneet korvaavat Bukarestin äskettäin väliaikaisena ratkaisuna hankkimat käytetyt F-16-koneet.

Toinen vaihe, jossa on mukana 16 F-35A:ta, eli kolmas laivue, ja jota pidetään erittäin huomattavasti halvempana, käynnistetään myöhemmin. Tämä edellyttää todennäköisesti käytettyjen F-3C/D-koneiden vaihtamista, joiden käyttöikä on edelleen rajallinen.

Tämä on toinen suuri menestys Lockheed-Martinille ja sen F-35:lle Euroopassa, kun taas muiden ilmavoimien (Espanja, Tšekki ja Kreikka) pitäisi myös ilmoittaa tilauksesta amerikkalaishävittäjälle.

Amerikkalaisten hävittäjien yliedustus Euroopassa vuonna 2035

Tosiasia on, että tähän mennessä tiedossa olevien tietojen mukaan 12–14 hävittäjälaivastoa toteuttavasta 20 eurooppalaisesta ilmavoimasta pitäisi olla osittain tai kokonaan varustettu F-35 A:lla ja B:llä vuonna 2035.

Tämä alue on 15-17, kun myös Lockheed-Martinin F-16 otetaan huomioon. Yhteensä 75 % ja 85 % Euroopan ilmavoimista käyttää vuonna 2035 Lockheed-Martinin suunnittelemia ja valmistamia hävittäjiä.

Yli 50 % Lockheed-Martinin hävittäjistä Euroopassa

Lentokoneiden lukumäärää analysoimalla Euroopan ilmassa on 500 - 730 F-35A ja B ja 192 - 210 F-16, pääasiassa lohko 70/72 tai uudempi, yhteensä 1680 - 1990 hävittäjästä. voimat vuonna 2035.

Dassault Rafale B Kreikka
Kreikka oli ensimmäinen Euroopan maa, joka hankki ranskalaisen hävittäjän Rafale

Itse asiassa Lockheed-Martin-hävittäjien pitäisi edustaa 43–50 prosenttia Euroopan ilmavoimien käyttämistä hävittäjälentokoneista, mikä on paljon edellä Eurofighterin 22–26 prosenttia. Typhoon, 14-17 prosenttia Rafaletai jopa 9-10 % ruotsalaisista Gripeneista.

Vain neljä eurooppalaista ilmavoimaa on varustettu pelkästään eurooppalaisilla hävittäjillä

Tämä tilanne on niin sanotusti ainutlaatuinen planeetalla. Itse asiassa tähän mennessä vain viidellä maalla on kaikki taidot suunnitella taistelulentokoneita, viidellä Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston jäsenellä. Kahdella muulla maalla, Etelä-Korealla ja Ruotsilla, on kaikki tarvittavat taidot ponneaineita lukuun ottamatta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Saksa | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit