Vietteleekö Australian laivasto Navantian Flight III -supertuhoojalla?

Kiinan kanssa kasvavien jännitteiden taustalla Australian laivasto harkitsee SEA 5000 -ohjelmaan valittujen fregattien kokoonpanon ja mallin merkitystä korvaamaan Anzac-luokan fregatit, mikä avaa oven vastatarjouksille, joiden on tarkoitus vastata paremmin. Canberran odotukset. Mutta onko laivan tulivoiman ja pystysiilojen määrän lisääminen aina paras ratkaisu?

Espanjalainen Navantia esitteli Indopacific Expo -laivastonäyttelyssä, joka päättyy 10. marraskuuta, uuden Avante 5000 -konseptiin perustuvan Flight III -hävittäjämallin.

Tämä 165 metriä pitkä ja 10 200 tonnin vetoisuudeltaan 128 41 tonnin laiva voidaan varustaa 96 MkXNUMX pystysiilolla, mikä antaa sille tulivoimaa, jota vastaavat vain eteläkorealaiset Sejong the Great -luokan superhävittäjät. BAe Australian Hunter-luokan fregateille, joissa on XNUMX siiloa.

SEA 5000 -ohjelma herättää Australiassa monia kysymyksiä

Useiden kuukausien ajan, kuten monet muutkin Canberran 2010-luvulla tilaamat sotatarvikeohjelmat, SEA 5000 -fregattiohjelma saa paljon kritiikkiä Australiassa.

Sopimus myönnettiin vuonna 2018 brittiläiselle BAe:lle Anzac-luokan fregattien korvaamiseksi ja 9 brittiläisestä Type 26 -mallista johdetun Hunter-luokan fregatin paikallisesta rakentamisesta, joista kuninkaallinen laivasto hankki myös 8 mallia korvaamaan osittain sen tyypin. 23 fregattia.

HMS Glasgow Type 26 City -luokan Royal Navy
HMS Glasgow -fregatti on kuninkaallisen laivaston ensimmäinen City-luokan yksikkö, joka perustuu Type 26 -malliin, kuten vuonna 2018 tilatuissa Australian fregateissa.

Kuten Canberran vuonna 1000 peruuttanut Sea 2021 -sukellusveneohjelma, koska se ei enää täytä Australian laivaston tarpeita siirtyä ydinsukellusveneisiin osana AUKUS-ohjelmaa - SSN, Australian fregatteja koskevat vaatimukset ovat kehittyneet nopeasti viime aikoina. johtuen lisääntyvistä jännitteistä Kiinan ja sen merivoiman kanssa.

Lisäksi Australiassa viime vuosina suhteellisen hyvin yleistä SEA 5000 -ohjelman kustannukset ovat nousseet huomattavasti sen käynnistämisen jälkeen, mikä johtuu suurelta osin inflaation vaikutuksista, mutta ennen kaikkea Australian kuninkaallisen laivaston iteratiivisista tarpeista. Se kasvoi alun perin vuonna 35 suunnitellusta 2018 miljardista dollarista yli 50 miljardiin dollariin Australian puolustusministeriön uusimmissa päivityksissä.

Ennen kaikkea on noussut esille monia kysymyksiä, joista jälkimmäinen koski 150 metriä pitkän Hunter-luokan sopeuttamista 10 000 tonnin uppoumalle ja Kiinan laivaston kohtaamisen tarpeiden todellisuuteen.

Erityisesti sen aseistus, jossa on 127 mm:n tykki, 8 laivantorjuntaohjusta, 2 Phalanxia ja erityisesti 32 Mk41-pystysiiloa, on nyt monien mielestä erittäin riittämätön, kun otetaan huomioon uhka, mutta myös aluksen vetoisuus. 250 tonnin uppouma per aluksella oleva ohjus, hyvin kaukana esimerkiksi kiinalaisen tyypin 110 ja tyypin 055DL 052 tonnin ohjuksesta tai eteläkorealaisen Sejong le grandin 85 tonnin ohjuksesta.

VLS-pystysiilojen taistelu BAen ja Navantian välillä Australian laivaston fregateista

Tässä yhteydessä brittiläinen BAe, nykyinen SEA 5000 -ohjelman urakoitsija, ja espanjalainen Navantia, joka rakensi Hobart-luokan hävittäjiä ja Canberra-luokan hyökkäyshelikopteritukialustoja Australian laivastolle, ovat tänään mukana. Hunter-luokkaan kohdistuvien uhkien tausta.

Australian laivaston BAE Hunter luokan 96 siilot
Australian tilaama HUNTER-fregattin vastaehdotus 96 pystysiilosta

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Surface fleet | Puolustusanalyysi | Australia

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. ”Australialaisen fregatin Helge Ingstatin uppoaminen vuonna 2018 oli tärkeä muistutus eurooppalaisille laivaston suunnittelutoimistoille taistelualuksen selviytymisestä. »

    Se oli norjalainen laiva. Haluat ehkä korjata tämän, jotta et hämmennä muita.

    Anteeksi huono ranskani!

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit