B-21 Raider, Yhdysvaltain ilmavoimien tuleva varkain strateginen pommikone, on tehnyt ensimmäisen lentonsa.

B-21 Raider lentää! Muutama tunti sitten Twitterissä julkaistut valokuvat ovat kiihottaneet sosiaalisen verkoston puolustus- ja ilmailuyhteisöä. Nämä näyttävät itse asiassa Yhdysvaltain ilmavoimien tulevan strategisen salapommittajan ensimmäisen lennon.

Northrop Grummanilla kesti siis vain 7 vuotta lentää Yhdysvaltain ilmavoimien uutta strategista salapommittajaa, B-21 Raideria, sen jälkeen, kun se julistettiin kilpailun voittajaksi muiden yhdysvaltalaisten lentokonevalmistajien kanssa lokakuussa 2015.

B-21 Raiderin ensimmäinen lento 10. marraskuuta 2023

Todellakin, video, jota seurasi useita valokuvia, julkaisi Twitterissä muutama tunti sitten Matt Hartman, freelance-valokuvajournalisti, joka onnistui ikuistamaan hetken, jolloin amerikkalainen pommikone ohitti 10. marraskuuta, vaihde pidennettynä ja mukana F-16.

Tämä ensimmäinen lento, jonka Yhdysvaltain ilmavoimien lehdistötiedote on vahvistanut, tapahtui sen jälkeen, kun ohjelma saavutti useita tärkeitä virstanpylväitä, kuten prototyypin käynnistyksen heinäkuussa, moottoreiden sytytyksen syyskuussa ja ensimmäisten ajokokeiden jälkeen. muutama päivä sitten.

Tämä on, kuten voi kuvitella, tärkeä askel tämän amerikkalaisen pelotteen strategisen ohjelman kehittämisessä, kun taas prototyyppi, jota seuraa viisi muuta, liittyy nyt Edwardsin tukikohtaan Kaliforniassa, jossa se suorittaa USAF:n intensiivisen testikampanjan.

Matt Hartmanin video, jossa näkyy B21 Raiderin ensimmäinen lento.

Vuonna 2014 käynnistetty ohjelma, joka synnytti B-21 Raiderin, pyrkii aluksi korvaamaan vuonna 1 käyttöön otetun B-1986-yliäänipommikoneen ja sitten vuonna 2 käyttöön otetun salaperäisen B-1997 Spiritin. B-52 1955 Yhdysvaltain ilmavoimista, vaikka he aloittivat palvelukseen vuonna XNUMX, jatkavat ydintehtävän suorittamista ainakin kaksikymmentä vuotta Yhdysvaltain kenraaliesikunnan mukaan.

Northrop Grummanin B-21-ohjelma

B-21 Raideria ympäröivät tiedot, sen ominaisuudet ja suorituskyky ovat luonnollisesti luottamuksellisia. Lentokone, joka käyttää B-2:n lentävää siipikonfiguraatiota, on suunniteltu erittäin varovaiseksi, jotta se tunkeutuisi kiistanalaisimpiin ilmatiloihin strategisten iskujen suorittamiseksi.

Tätä varten pommikone varustetaan uudella AGM-181 Long Range Stand Off ilmassa kulkeva risteilyohjus, varkain risteilyohjus, joka on aseistettu W80 Mod 4 -ydinkärjellä, 5-150 kt ja kantomatka yli 2 km. Kuten B-500:n kanssa, LRSO:n kehitystä verhoaa suuri salaisuus, vaikka tiedämme, että Yhdysvaltain ilmavoimien yli 21 kappaletta tilaama ohjus on jo saavuttanut lentokoevaiheen.

B-21 Raider LRSO ammukset
RTX:n kehittämä LRSO:n salaperäinen ammus mahdollistaa Raiderin iskemisen yli 2500 kilometrin päässä oleviin kohteisiin.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Strategic Bombers | Ydinaseet | Strategiset aseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit