Hollantilainen F-35 Heti valmis Naton ydinoperaatioon

Johan van Deventer, joka johtaa Alankomaiden ilmavoimien komentoa, sanoi twiitissä, että Koninklijke Luchtmachtin eli KLu:n hollantilaiset F-35A:t olivat saaneet alustavan sertifikaatin suorittaakseen ydinpelote- ja iskutehtäviä Naton alaisuudessa, mikä heidän pitäisi tehdä. oletetaan ensi vuoden alusta.

Hollannin ilmavoimat ovat osallistuneet Naton ydinpeloteoperaatioon 60-luvulta lähtien. Tätä varten tietyt Hollannin ilmavoimien lentokoneet, nykyiset F-16-koneet, on muunnettu, niiden miehistö koulutettu ja infrastruktuuri mukautettu kuljettamaan Volkelin lentotukikohtaan varastoitua B61-Mod3- tai Mod4-gravitaatioydinpommia.

Naton yhteinen pelote

Näitä ydinpommeja hallitsee ja toteuttaa Yhdysvallat, jolla yksin on valta aseistaa ne (toisin kuin yleinen käsitys, joka liittyy joskus käytettyyn termiin "kaksoisavain"), ja toisaalta näitä pommeja isännöivät maat ovat oikeus vastustaa lentotukikohtiensa ja tarvittaessa lentokoneidensa käyttöä tähän tehtävään Naton komennossa.

Tällä hetkellä neljä muuta Euroopan maata osallistuu tähän Naton yhteiseen pelotustehtävään: Saksa Buchelin lentotukikohdassa Tornado PA-200 -koneilla, Belgia Klein Brogelin lentotukikohdassa F-16-koneilla. Belgialaiset, Italia Avianon ja Ghedin lentotukikohdissa, vastaavasti isännöimässä. Amerikkalaiset F-16 ja italialaiset Tornado PA-200 sekä Alankomaat Volkelin lentotukikohdasta F -16 Dutchin kanssa.

Operaatioon osallistuu viides Naton jäsen, tässä tapauksessa Turkki noin kahdellakymmenellä B61-ydinpommilla Incirlikin lentotukikohdassa, mutta turkkilaiset F-16:t ja niiden miehistöt eivät ole päteneet kuljettamaan ydinaseita, vaan jäljelle jää vain amerikkalainen F- 15 ja F-16 suorittamaan tämän tehtävän.

Muunnos F-35A ja B61 Mod12 pariksi

2000-luvun puolivälissä Yhdysvaltain ilmavoimat sitoutuivat kehittämään uuden version B61-gravitaatioydinaseestaan, joka vastaa tekniikan kehitykseen, mutta myös tämäntyyppisten aseiden tarpeisiin.

B61 Mod12 -ydinpommi on siten kompaktimpi, massaltaan 375 kg, vähemmän tehokas 50 kt:n nimellisteholla ja tarkempi edistyneen inertiaohjauksen ansiosta kuin mallit 3 tai 4, jotka se korvaa. Sitä on valmistettu marraskuusta 2021 lähtien, ja sen tulee varustaa amerikkalaiset F-15E, B-2 ja B-21 Raider sekä amerikkalaiset ja liittolaisten F-35A.

F/A 18 E Super Hornet
Amerikkalaiset kieltäytyivät varustamasta Eurofightereita Typhoon B61 Mod12 -ydinpommista Berliini oli alun perin harkinnut Boeing F/A 18 E/F Super Hornetien hankkimista varmistaakseen Naton yhteisen pelotetehtävän. Washington kieltäytyi jälleen kerran hyväksymästä tätä lentokonetta B61 Mod 12:een, mikä pakotti Berliinin kääntymään F-35A:n puoleen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Forces de Dissuasion | Actualités Défense | Alliances militaires

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit