Onko SSN-AUKUS-ohjelmassa 25 % lisäkustannuksia piilossa?

Kapteeni Lincoln Reifsteck, joka johtaa integraatio- ja hankintaohjelmaa AUKUS-allianssin sisällä, kertoi Australian tulevien ydinsukellusveneiden toimitusaikataulusta, erityisesti tämän osalta, joka koskee kolmea amerikkalaista Virginia-luokan sukellusvenettä, jotka Washington myy Canberralle. vuosien 2032 ja 2038 välillä. Ongelma: välitetyt tiedot paljastavat väistämättömiä, vähintään 25 %:n lisäkustannuksia tämän ohjelman osalta.

Poliittisesti ja kaupallisesti tapa, jolla Australian entinen pääministeri Scott Morrison oli johtanut hänen salaiset neuvottelunsa AUKUS-ohjelman ympärillä ja Ranskan kustannuksella, on erittäin kyseenalainen. Toisaalta perustavanlaatuinen välimiesmenettely, jossa siirrytään tavanomaisista sukellusveneistä ydinkäyttöisiin sukellusveneisiin, on hyvin järkevää saarivaltiolle, jota reunustavat kolme valtamerta, planeetan räjähdysherkimmän teatterin ytimessä tällä hetkellä.

Kuitenkin ja ehkä laittomasta suunnittelusta johtuen SSN-AUKUS-ohjelma, jonka pitäisi antaa Australialle mahdollisuus hankkia kahdeksan ydinsukellusveneen laivasto vuosien 2032 ja 2048 välisenä aikana, mukaan lukien kolme American Virginia -luokkaa ja viisi uutta yhteiskehitettyä SSN:ta. Iso-Britannian kanssa, näyttää siltä yrittää löytää täydellisen tasapainosi.

SSN-AUKUS, 350 miljardin dollarin ohjelma Australialle

Tämä pätee erityisesti budjettialaan, kun taas viimeisimpien arvioiden mukaan tämän ohjelman kokonaiskustannukset ovat noin 350 miljardia dollaria (vuonna 2023 Australian dollaria) koko sen elinkaaren aikana, eli yli kolme kertaa enemmän kuin 3 tavanomaisen hyökkäyksen ohjelman hinta. -luokan sukellusveneitä, jotka hylättiin sen kustannusten varjolla, joita Australian johto pitää "faaraonisina".

SSN-AUKUS korvaa myös British Astuten
SSN-AUKUS-ydinhyökkäyssukellusveneet varustavat Australian laivaston, mutta korvaavat myös kuninkaallisen laivaston Astute-luokan SSN:t

Tämä epätasapaino todennäköisesti pahenee tulevina kuukausina ja vuosina joitakin kapteeni Lincoln Reifsteckin julkistamia yksityiskohtia, AUKUS-integraatio- ja hankinta-ohjelman johtajana Naval Submarine Leaguen vuosittaisen symposiumin aikana, joka pidettiin viime viikolla.

Laivaston upseeri itse asiassa tarkensi australialaisten sukellusveneiden toimitusaikataulua. Siten Australian laivasto saa vuonna 2032 ensimmäisen Virginia Block IV -luokan ydinsukellusveneen, joka otetaan Yhdysvaltain laivaston inventaariosta. Toinen saman luokan alus siirretään Australian kuninkaalliselle laivastolle vuonna 2035.

Vuonna 2038 se ottaa haltuunsa kolmannen Virginian, tällä kertaa uuden ja liittyy lohko VII. Tämän jälkeen vuosina 2041–2049 5 SSN-Aukus-tyyppistä sukellusvenettä toimitetaan Australian laivastolle yhden laivan nopeudella joka toinen vuosi. Ensimmäinen rakennetaan Isossa-Britanniassa, muut neljä näyttävät olevan Australiassa.

Ensimmäisten Australian Virginia-luokan sukellusveneiden korvaaminen vuodesta 2055

Toistaiseksi mikään ei näytä olevan erityisen ongelmallista. Näin käy, kun lisäämme, että Virginia Block IV:itä alettiin toimittaa Yhdysvaltain laivastolle vuonna 2020 ja niitä toimitetaan vuoteen 2026 asti. Tämä tarkoittaa, että kahdella sukellusveneellä, jotka myydään tilaisuuksista Australian laivastolle, on 6 ja 15 vuoden palvelus Yhdysvaltain laivastossa, huipputodennäköisyys 9 ja 11 vuoden välillä molemmilla aluksilla.

Virginia SSN
Kaksi ensimmäistä australialaista SSN:ta käytetään Virginia Block IV -koneissa, joilla on 6–15 vuoden palveluaika, kun ne saapuvat Australiaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. Hei, minulla on vaikeuksia integroida tämän ohjelman kustannukset, koska 209 miljardia euroa kahdeksalle sukellusveneelle, se on yli 8 miljardia sukellusvenettä kohden? vaikka laskemme kehityskustannukset ja MCO:n ja loput se on australialaisten etujen mukaista. osta ranskaa, se on paljon halvempaa ja yhtä hyvää…

  2. @jean coail
    Australialaisten etu, jos kiinnostuksesta voi puhua, on pysyä anglosaksisessa seurassa. En usko, että australialaiset itse päättivät eräänä päivänä vaihtaa toimittajaa. He antoivat Englannin huijata itsensä, josta he eivät voi irrota itseään. Boris Johnson oli silloin vallassa ja kiero kuin kuka tahansa anglosaksinen poliitikko voi olla, hän vakuutti amerikkalaiset. Kysymys oli ennen kaikkea taloudellinen, englantilaisten ja amerikkalaisten eduksi, koska Australia maksoi. AUKUS itsessään on valeliitto, jolla ei ole tarkoitusta, etenkään Kiinan laivaston kasvun ja vahvuuden edessä. AUKUS sallii vain englantilaisten, aina heidän, astua jalkansa Tyynellemerelle, vaikka heillä on vain Pitcairn alueena ja kaukana etelässä. Mitä tulee australialaisiin, he eivät pysty ottamaan paikkaansa Kaakkois-Aasiassa, joka sisältää Indo-Tyynenmeren.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit