Lentotukialukset, sukellusveneet, Eurofighter Typhoon : Espanja haluaa pakottaa itsensä Türkiyeen

Turkin puolustusministeri Yasar Gular vahvisti, että Ankara neuvotteli Madridin ja Lontoon kanssa noin neljänkymmenen Eurofighter-hävittäjän hankinnasta. Typhoon, maan ilmavoimien nykyaikaistamiseksi.

Tämä ilmoitus tulee sen jälkeen, kun viime viikkoina paljastettiin muita Madridin kanssa käytäviä neuvotteluja, jotka koskevat sisaraluksen rakentamista TCG Anadolu -helikopteritukialukselle ja teknologian siirtoja sukellusveneiden AIP-käyttövoiman alalla.

Entä nämä ilmoitukset, ja mitkä ovat teolliset, sotilaalliset ja poliittiset seuraukset, jos ne vahvistetaan?

Jos puolustus on vain 1,3 prosenttia sen BKT:sta, Espanja ei ole suinkaan Naton kunnianhimoisin liittolainen. Se ei toisaalta ole puolustusteollisuudelle.

Näin ollen näyttää siltä, ​​että Madrid on kolmanneksi eniten investoitu maa Euroopan puolustusrahaston ohjelmiin. Espanja osallistuu 74 tutkimushankkeeseen ja Madrid on investoinut yli 300 miljoonaa euroa Italian 320 miljoonan euron jälkeen ja Ranskan johdossa 360 miljoonalla. €.

Navantia Flight III -hävittäjä
Navantia on rakentanut mainetta kaupallisesta ja teollisesta tehokkuudesta pintataistelumarkkinoilla viime vuosina, ja se on saavuttanut lukuisia vientimenestystä.

Ennen kaikkea espanjalaiset puolustusteollisuusyritykset, joita maan viranomaiset ja elinvoimainen puolustusministeri Margarita Robles ovat tukeneet, ovat viime vuosina osoittaneet poikkeuksellisia kykyjä kasvattaa taitojaan ja vaatia ratkaisevia markkinoita sekä panssaroitujen ajoneuvojen että taistelulaivojen alalla. tai jopa sotilasilmailun ja koneen elektroniikan alalla.

Tällaisten tavoitteiden tukeminen niin rajoitetulla puolustusbudjetilla on selvää, että Espanjan suuret puolustusmateriaalivalmistajat ovat paljon riippuvaisia ​​menestyksestään vientimarkkinoilla. Toistaiseksi veto on ollut Madridille voittoisa, varsinkin Navantian lukuisten taistelualusten menestyksen vuoksi.

Vaikka puolustustarvikkeiden kansainväliset markkinat pyrkivät kiristymään uusien toimijoiden tulon myötä, joita niiden valtiot, kuten Etelä-Korea ja Turkki tukevat, ovat edelleen kovat perinteisten toimijoiden ja suurvallat, jotka investoivat yhä enemmän oman alueensa laajentamiseen. Madridin on kaksinkertaistettava aggressiivisuus pitääkseen puolustusteollisuuden tyhjällä radalla.

Tässä yhteydessä viime viikkoina useat peräkkäiset ilmoitukset ja välinpitämättömyydet osoittavat Espanjan puolustusteollisuuden ja Turkin lähentymistä useiden laajamittaisten ohjelmien osalta.

Toinen Anadolu-luokan lentotukialus, TCG Trakya

Puolustusteollisuuden yhteistyö Madridin ja Istanbulin välillä ei ole varsinaisesti uutta. Näin ollen Turkin laivaston uusi lentotukialusTCG Anadolu otettiin käyttöön huhtikuussa 2023, ja nykyään Turkin laivaston amaril-alus, on johdettu Navantian suunnittelemasta Juan Carlos I -luokan lentotukialuksista.

LHD Anadolu -luokan helikopteritukialus
TCG Trakya, kuten TCG Anadolu, käyttää taisteludroneja, kuten helikoptereita

Anadolu, jolta F-35B on riistetty sen jälkeen, kun se joutui Yhdysvaltojen pakotteisiin venäläisen S-400-ilmapuolustusakun hankinnan jälkeen, on kehittynyt toimimaan hyökkäyshelikopteritukialuksena, ja sen kapasiteetti on tulossa taisteludrooneiksi, kuten TB3. laivalla MALE-drone ja korkeaa ääntä hitaampi drone Kizilelma.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit