Etelä-Korean ydinsukellusveneen hankkimiseksi Soul on menossa kohti vastakkainasettelua Washingtonin kanssa

Amiraali Kim Myung-Soo nimenomaisesti kutsuttu kehittää laivasto Etelä-Korean ydinsukellusvene vastustaakseen Pjongjangin aiheuttaman sukellusveneuhan kehitystä, kun taas häntä kuulusteltiin osana parlamentaarista kuulemista maan armeijoiden tulevan esikuntapäällikön nimittämiseksi.

Ennen kaikkea hän nimesi Yhdysvallat tämän maan turvallisuuden kannalta elintärkeän kehityksen pääesteeksi, kun taas Soulista on viime vuosina tullut puolustusasioissa yhä autonomisempi Washingtonista.

Etelä-Korean viranomaiset ovat useiden vuosien ajan keskustelleet yhä tiukemmin mahdollisuudesta varustaa Etelä-Korean laivasto ydinsukellusveneillä, jotta voidaan hillitä ydinvektorien uusiin ominaisuuksiin liittyvää kasvavaa uhkaa. mutta myös kiinalaisia ​​ja venäläisiä.

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean välisiin puolustussopimuksiin liittyvät ydinrajoitukset

Siihen asti esitetyt viittaukset vaikuttivat kuitenkin suhteellisen etäisiltä ja painottamattomilta. Itse asiassa Soulia sitoo tällä alalla erittäin rajoittava valtasopimus, joka on neuvoteltu Yhdysvaltojen kanssa ja joka on Korean sodan päättymisestä lähtien varmistanut maan suojelun, erityisesti sen ydin- ja ohjustentorjuntavarjossa. .

Ohio-luokan SSBN, amerikkalainen ydinballistinen ohjussukellusvene
Yhdysvallat tarjoaa Etelä-Korealle sotilaallista suojelua, myös ydin- ja strategisilla aloilla.

Vastineeksi Etelä-Koreaa ja sen armeijoita kielletään ankarasti hankkimasta ydinvoimaa, koska Yhdysvallat pelkää, että tämä horjuttaa Kaakkois-Aasian teatteria liikaa Pjongjagia, mutta erityisesti Pekingiä ja Moskovaa vastaan. Jos tämä sopimus luonnollisesti kattaa ydinaseet, se ulottuu kapillaaritoiminnalla myös ydinkäyttöisiin aluksiin ja erityisesti sukellusveneisiin.

Pohjois-Korean suorituskyky strategisten sukellusvenevektorien alalla oli itse asiassa enemmän kuin rajallinen, minkä vuoksi Soulissa ydinkäyttöisten sukelluslaitteiden tarve väheni. Viime vuosina Pjongjang on kuitenkin osoittanut uusia teknologisia taitoja kehittämällä uusia risteily- ja ballistisia ohjuksia, jotka ovat paljon tehokkaampia kuin aikaisemmat sukupolvet.

Pukguksong-3-ohjus, Hero Kim Gun-ok -sukellusvene: Pohjois-Korean strateginen sukellusveneuhka kasvaa nopeasti Soulille

Näin vain kaksi vuotta sitten Pohjois-Korean laivasto testasi ensimmäistä kertaa Pukguksong-3 keskikokoinen ballistinen ohjus, keskipitkän kantaman ballistinen vektori (arvioitu kantama 2 500 km), joka pystyy kantamaan ydinpanoksen ja joka voidaan laukaista sukellussukellusveneellä.

Uhka paheni Soulissa syyskuussa 2023, kun uusi Pohjois-Korean sukellusvene laukaistiin. Sankari Kim Gun - ok », 50-luvun Neuvostoliiton Romeo-luokasta peräisin oleva sukellusvene, joka on aseistettu neljällä näistä ballistisilla ohjuksilla, joilla on keskitasoinen muutos ja ydinkyky, sekä kuudella risteilyohjuksella, myös keskitasolla ja mahdollisesti aseistettu ydinkärjellä.

Pohjoiskorealainen sukellusvenesankari Kim Gun-Soo laukaisi ohjuksia
Pohjois-Korean uusi Senpo-C "Hero Kim Gun-Son" -sukellusvene aseistetaan neljällä Pukguksong-4 SLBM -ydinohjuksella

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit