Corvette, sukellusvene, lentotukialus: onko kiinalainen laivanrakennus saavuttanut lännen vuonna 2023?

Viimeaikaiset valokuvat, jotka paljastettiin kiinalaisissa sosiaalisissa verkostoissa, osoittavat Kiinan laivanrakennuksen viime vuosien huomattavaa teknologista edistystä, niin että nyt flirttailee edistyneimpien länsimaisten alusten kanssa. Mitä nämä uudet kiinalaiset alukset kertovat Pekingin viime vuosina saavuttamasta teknologisesta tasosta Fujianin lentotukialusta uuteen Type 039C sukellusveneeseen?

90-luvun alussa Kiinan armeijan laivanrakennus jäi paljon jälkeen länsimaisista ja Neuvostoliiton/Venäjän vastaavista. Siten vuosina 053-1 käyttöön tulleissa tyypin 1993H1995G Jianghu-V fregateissa oli vain 8 YJ-8-laivantorjuntaohjusta, laitonta kopiota ranskalaisesta MM-38 Exocetista, laivaston tykistöä ja raketintorjuntalaitteita. -sukellusveneitä , ase, joka löydettiin 60- tai 70-luvulta peräisin olevista länsimaisista yksiköistä.

Kiinan laivanrakennus on korvannut 30 vuoden teknisen viiveen viimeisen 30 vuoden aikana

Itse asiassa pitkään yleisesti laajalle levinnyt käsitys Kiinan laivastovoimasta oli kaukana imartelevasta, etenkään lännessä. Amerikkalaiset ja eurooppalaiset teollisuusmiehet ja sotilashenkilöt olivat vakuuttuneita teknologisesta paremmuudestaan ​​ja edistymisestään tällä alalla Kiinan tuotantoon verrattuna, ja he olivat suurelta osin hitaita reagoimaan kiinalaisten telakoiden voiman nousuun ja nopeaan tekniseen kehitykseen, ja heidän kanssaan Kansan vapautusarmeijan merivoimat.

Tyyppi 053H3 jiangwei II
80-luvun kiinalaiset fregatit, kuten tämä Type 053H3 jiangwei II, esittelivät varusteet ja tekniset ominaisuudet, jotka olivat verrattavissa 60-luvun länsimaisten laivojen vastaaviin.

Todellakin, tuskin 30 vuodessa he eivät ole vain korvanneet 25–30 vuoden teknologista viivettä, joka niillä oli länsimaisiin laivastoihin ja telakoihin nähden, vaan ne pystyvät nyt kehittämään ja ottamaan käyttöön palveluissa yhtä tehokkaita laitteita kuin läntisen maailman uusimmat ja edistyneimmät tuotannot.

Useat viimeaikaiset havainnot siis vahvistavat vähintäänkin tämän huolestuttavan väitteen, vaikka ilmeisen teknologisen kehityksen lisäksi kiinalaiset telakat voivat ylpeillä myös verrattomasti korkeammilla tuotantomäärillä kuin länsimaisilla telakoilla.

Fujianin lentotukialus, planeetan suurin ja tehokkain ei-amerikkalainen lentotukialus

Ensimmäinen osoitus tästä kiinalaisen teknologisesta mestaruudesta tuli uusi lentotukialus Type 003 Fujian, yli 80 000 tonnia painava laiva, joka on varustettu sähkömagneettisilla katapulteilla ja tehokkaalla puolustus- ja komentojärjestelmällä, mikä tekee siitä tehokkaimman nykyaikaisen lentotukialuksen amerikkalaisten Nimitz- ja Ford-luokkien superlentokukialusten jälkeen.

Samaan aikaan Kiinan laivasto myönsi palvelemaan kolmea ensimmäistä Tyypin 075 hyökkäyshelikopteritukialus, vastine Yhdysvaltain laivaston uudelle America-luokan LHD:lle. Ne ovat 237 metriä pitkiä ja vetoisuudeltaan 40 000 tonnia, ja ne on suunniteltu laskemaan 800 kiinalaista merijalkaväen ja heidän 60 ajoneuvoaan kolmella ilmatyynyaluksella ja noin kolmellakymmenellä helikopterilla, mikä antaa Pekingille kapasiteettia pitkän matkan tehoprojektio toistaiseksi vain Yhdysvaltain laivaston hallussa.

LHD Type 075 kiinalainen
Kiinan laivaston Type 075 LHD:t ovat kooltaan ja suorituskyvyltään hyvin lähellä Yhdysvaltain laivaston Wasp- ja America-luokan LHD:itä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Puolustusanalyysi | Hyökkäyslaivasto

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit