Pari Rafale F5 Neuron on suunniteltu eliminoimaan vastakkaiset ilmapuolustukset

Lpariskunnan toiminnot Rafale F5 Neuronin määritti Ranskan puolustusvoimien ministeriö opposition jäsenen kysymykseen annetun kirjallisen vastauksen yhteydessä, eerityisesti vihollisen ilmatorjuntajärjestelmän ja pääsyn estojärjestelmien poistamiseen.

Kun 90-luvun lopulla viimeiset Jaguaarit, jotka oli varustettu säteilyä estävällä ilma-maa-ohjuksella (ymmärrä ohjus, joka pystyy seuraamaan vastakkaisen tutkan päästöjä tuhotakseen sen) otettiin pois markkinoilta, Ranskan AS 37 Martel ilmavoimat menettivät viimeisen erikoiskykynsä vastustavien ilmatorjuntapuolustuksen eliminoinnissa, mikä on tehtävä englanninkielisellä lyhenteellä SEAD vihollisen ilmapuolustuksen tukahduttamiseen.

Ranskan ilmavoimat menettivät SEAD-kykynsä vuonna 1997

Neuvostoliiton katoamisen ja sen erittäin tehokkaan monikerroksisen ilmatorjuntajärjestelmän katoamisen myötä Ranskan viranomaiset olivat itse asiassa katsoneet, että tämäntyyppinen kapasiteetti oli nyt tarpeeton, varsinkin Rafale ja sen SPECTRA-itsesuojajärjestelmä, joka on suunniteltu häiritsemään ja huijaamaan vihollisen tutkat sekä tarkkuus- ja/tai pitkän kantaman ammukset, kuten SCALP-risteilyohjus tai A2SM-pommi.

Rafale päänahka
Puolustusvoimien ministeriö arvioi tammikuuhun 2022 asti, että Rafale ja sen seisonta- ja tarkkuusammukset olivat riittäviä vastaamaan kaikkiin tunnistettuihin uhkiin ja käyttötapauksiin.

Siitä lähtien, vaikka hallitseva ideologia perustui rauhan etuihin, tarve omistaa SEAD-operaatioon merkittäviä resursseja näytti kuuluvan menneisyyteen, kun otetaan huomioon Ranskan ilmavoimat osallistuivat pääasiassa epäsymmetrisiin toimiin. kuten Afganistanissa tai Irakissa.

Tosiasia on, että Ranskan viranomaisten laskelmat eivät olleet merkityksettömiä Rafale on erityisesti osoittanut kykenevänsä toimimaan Libyan maaperän ja kenraali Gaddafille uskollisten joukkojen ilmatorjuntapuolustuksen yläpuolella yksinomaan SPECTRA-järjestelmän suorituskyvyn ansiosta, kun taas Afganistanissa, Irakissa ja myöhemmin Malissa toteutettavien toimien ei pitäisi vastustaa minkäänlaista vastustamista. -lentokoneen puolustus.

Venäjän nopea asevarustelu 2000-luvulta lähtien, Kiinan puolustusteollisuuden nopea ja jatkuva edistyminen sekä Pekingin ja Moskovan, mutta myös Teheranin ja Pjongjangin aggressiivisemmat asenteet toivat jälleen kerran laajamittaisten konfliktien haamut. 2010-luvun alussa ja länsimaisten ilmavoimien tarve poistaa vastakkaiset ilmatorjuntapuolustukset yhä tiheämpien ja tehokkaampien monikerroksisten järjestelmien edessä.

Jos tietyt maat arvioivat tätä tarvetta 2010-luvun alusta lähtien, mukaan lukien Euroopassa, kun useat länsimaiset ilmavoimat ostivat amerikkalaisia ​​F-35A-stealth-hävittäjiä ja HARM-säteilyohjuksia Euroopassa ja Tyynellämerellä, tämä ei ollut Ranskan tapauksessa, joka vielä vuosi sitten oli haluton varustamaan ilmavoimiaan SEAD-valmiuksilla.

Pari Rafale F5 Neuron ranskalaisen LPM:n 2024-2030 ytimessä

Niinpä vain muutama viikko ennen Venäjän hyökkäyksen alkamista Ukrainaa vastaan ​​ja yksiselitteistä näyttöä nykyaikaisten ilmatorjuntajärjestelmien suorituskyvystä, jotka tulivat neutraloimaan Venäjän ja Ukrainan ilmavoimat, puolustusvoimien ministeriö vastasi kirjalliseen varajäsenen JC Lagarden esittämä kysymys mahdollisuudesta kehittää elektronisen sodankäynnin ja SEAD-versio Rafale, negatiivisesti, uskoen, että Ranskan ilmavoimilla oli tarvittavat varusteet kohdata kaikki mahdolliset skenaariot, myös tällä alueella.

Rafale F5 Neuron Bourget 2023
Uusi Loyal Wingman -tyyppinen taisteludrone, joka tukee Rafale F5 on peräisin Dassault Aviationin Neuron-esittelystä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit