VL MICA NG: MBDA France takavarikoi 2 miljardin euron sopimuksen Romaniassa

Ohjusvalmistaja MBDA on ilmoittanut tarjoavansa uuden lyhyen kantaman ilmatorjuntajärjestelmän VL MICA NG:n osana kilpailua Romanian ilmapuolustuksen modernisoinnista. Vaikka tämä 2 miljardin euron sopimus terävöittää useiden muiden länsimaisten valmistajien tavoitteita, MBDA Francella on ainutlaatuinen tilaisuus sijoittaa uusi järjestelmänsä suureen NATO-armeijaan sen jälkeen, kun ne ovat vältelleet VL MICA:ta 20 vuoden ajan, huolimatta siitä, että se on esitys.

Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen Ukrainaa vastaan ​​monet maat, erityisesti Euroopassa, ovat joutuneet modernisoimaan ilmapuolustustaan, olipa kyseessä sitten maainfrastruktuurinsa tai laivastoyksikkönsä.

Euroopan maa-ilmapuolustusmarkkinat

Laajasta ja tehokkaasta tarjonnasta huolimatta eurooppalainen ohjustenvalmistaja MBDA ei suinkaan ole eronnut enemmistöstä vanhalla mantereella. Näin ollen pitkän kantaman puolustuksen alalla amerikkalainen MIM-104 Patriot on suurelta osin vakiinnuttanut asemansa 7 eurooppalaisella operaattorilla (+1 tulossa, Sveitsi), kaukana ranskalaisen SAMP/T Mamba -italialaisen, palveluksessa vain näiden kahden maan asevoimissa.

VL MICA MBDA
Ominaisuuksistaan ​​huolimatta VL MICA maaversiolla ei ole toistaiseksi löytänyt ostajaa Euroopasta.

Välisegmentissä amerikkalais-norjalainen NASAMS ja saksalainen IRIS-T SLM ovat ottaneet leijonan osan vanhasta mantereesta, vastaavasti 6 ja seitsemän operaattoria. MBDA UK:n CAMM-ohjukseen perustuva Land Ceptor valittiin Italiassa ja erityisesti Puolassa. yli 2 miljardin euron sopimus 22 paikan päällä kootusta PILICA+ akusta.

Israelilaiset järjestelmät ovat myös saavuttaneet tiettyjä menestyksiä, sillä 5 miljardin euron supersopimus Arrow 3:n antiballistisista järjestelmistä, jotka toimitetaan Saksaan, mutta myös Suomi on valinnut keskipitkän kantaman David Sling -järjestelmän ja lyhyen matkan. Tšekin tasavallan SPYDER-järjestelmä.

Erittäin lyhyen kantaman ilmatorjuntaohjuksista Euroopassa erottuu amerikkalainen FIM-92 Stinger 12 operaattorillaan. Sitä seuraa tiiviisti MBDA Francen Mistral, jossa on 9 kuljettajaa, kaukana ruotsalaista RBS 70:tä (5 operaattoria), brittiläinen Starsteak ja puolalainen Grom, jotka tuovat takaosan esiin yhdellä operaattorilla.

Ranskalainen VL MICA, jota eurooppalaiset armeijat ovat tähän asti väistäneet

Toisaalta, kuten ranskalais-italialaiset Aster-ohjuksen ympärille suunnitellut järjestelmät, myös ranskalaisen MBDA:n VL MICA -järjestelmä on toistaiseksi syrjäytynyt eurooppalaisilta armeijailta. Kuten NASAMS, joka käyttää AMRAAM-ilma-ilma-ohjuksia, IRIS-T SLM, joka on varustettu IRIS-T-ilma-ilma-ohjuksilla, brittiläinen Land Ceptor CAMM-ohjuksella sekä SPYDER ja sen Python 5 ilma-ilma-ohjukset ohjuksia ja Derbyä, VL Mica perustuu lyhyen ja keskipitkän kantaman ilmasta ilmaan -ohjukseen MICA, joka varustaa lentokoneita erityisesti Rafale ja Mirage 2000-5 ja -9.

NASAMS Kongsberg
Kuusi asevoimaa Euroopassa valitsi NASAMS:n norjalaiselta Kongsbergiltä ja amerikkalaiselta Raytheonilta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit