Iran vahvistaa Su-35- ja Mi-28-tilauksen Venäjältä…

Iranin Tasnim-uutistoimisto raportoi, että Teheran ja Moskova ovat saaneet päätökseen neuvottelut Su-35-, Mi-28- ja Yak-130-koneiden hankinnasta Iranin ilmavoimien modernisoimiseksi. Jos tiedot todistettaisiin, se voisi johtaa syvälliseen muutokseen alueellisessa voimatasapainossa.

Ukrainan konfliktin alkamisen jälkeen useat maailman valtioista kielletyt maat ovat tarttuneet tilaisuuteen yrittääkseen paeta maailmanlaajuista mustaa listaa. Tämä koskee Pohjois-Koreaa, joka äskettäin toimitti miljoona 152 mm:n tykistöammuksia Venäjän armeijoille.

Tämä koskee myös Irania, joka on konfliktin alkamisen jälkeen lähentynyt huomattavasti Moskovaa sekä diplomaattisesti että kaupallisesti, mutta myös aseistuksen suhteen. Näin ollen iranilaisvalmisteisilla Shahed 136 erittäin pitkän kantaman hyökkäysdroneilla on ollut yli vuoden tärkeä rooli Venäjän joukkojen Ukrainan infrastruktuuria vastaan ​​harjoittamassa häirintästrategiassa.

Venäjän korvaus Iranin ja Pohjois-Korean tuesta sen sotaponnisteluille

Kuten otsikoimme kuukausi sitten, tärkeimmistä kysymyksistä, jotka koskevat näitä lähentymistä, nimittäin mitä korvauksia Pjongjang ja Teheran saivat, koska se oli avoimesti Venäjän puolella tässä konfliktissa, mukaan lukien aseiden toimittaminen.

Shahed 136 Ukraina
Iran on toimittanut Venäjälle yli tuhat Shahed 136 -hyökkäysdroneja, joiden kantama on yli 2000 XNUMX kilometriä ja joita käytetään iskemään Ukrainan siviiliinfrastruktuuriin.

Useita näistä korvauksista on ilmaantunut viime kuukausina, erityisesti Venäjän aseman ja sen YK:n turvallisuusneuvoston pysyvän jäsenen aseman käytön vuoksi kansainvälisten vastatoimien estämiseksi näitä kahta maata vastaan.

Lisäksi kauppa näyttää lisääntyneen merkittävästi Venäjän ja Iranin välillä sekä luultavasti Pohjois-Korean kanssa, vaikka asiaa onkin paljon vaikeampi hahmottaa Pohjois-Korean hallinnon läpinäkymättömyyden vuoksi.

Teheranin, kuten Pjongjagin, pääasiallinen huolenaihe liittyy kuitenkin niiden asevoimien modernisointiin, jotka ovat olleet ankarassa kauppasaartossa useita vuosikymmeniä. Tällä alueella Venäjän tarjouksilla on ilmeisesti jotakin kiinnostavaa kahden maan johtajia ja armeijoita.

Su-35 raskaat hävittäjät Iranille, pitkäaikainen tieto

Siitä on siis nyt kulunut yli 18 kuukautta Teheran tiedottaa säännöllisesti raskaiden pitkän kantaman Su-35-hävittäjien hankinnasta lähellä Moskovaa. Viime joulukuussa Iranin viranomaiset jopa lupasivat ensimmäinen toimitus keväällä 2023. Näin ei ollut, vaikka 24 ilmoitetun taistelijan alkuperästä oli tehty monia hypoteeseja.

Su-35s
Su-35 on Venäjän arsenaalin edistynein hävittäjä, jota tarjotaan vientiin. On kuitenkin epäselvää, missä määrin Venäjän teollisuus pystyy tänään valmistamaan näitä laitteita vientiasiakkaalle tukemalla Venäjän sotilasoperaatiota Ukrainassa.

Viikon alussa valtakunnallinen lehdistötoimisto Tasnim ilmoitti jälleen ajankohtaisesta Teheran osti Su-35-koneita sekä Mi-28-taisteluhelikopterit ja Yak-130-koulutus- ja hyökkäyslentokoneita. Lehdistötiedotteen mukaan Iranin ja Venäjän viranomaiset ovat viimeistellyt ja vahvistaneet sopimuksen näille strategisille markkinoille, jotka olisivat vain tärkein Iranin allekirjoittama asesopimus 30 vuoteen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit