Saksalais-norjalainen laivantorjuntaohjus 3SM Tyrfing otetaan käyttöön vuonna 2035 FMAN/FMC:tä vastaan.

Norja ja Saksa ovat ilmoittaneet kehittävänsä yhdessä uutta yliäänistä 3SM Tyrfing -alustentorjuntaohjusta, joka on tarkoitettu Kongsbergin NSM:n seuraajaksi vuodesta 2035 alkaen. Tämä on epäilemättä Oslon ja Berliinin vastaus ranskalais-brittiläisen FMC/FMAN-ohjelman äskettäiseen elpymiseen, jota vahvisti viime kesäkuussa Italian saapuminen.

Kongsbergin NSM-ohjuksen viimeaikainen kaupallinen menestys ranskalaista Exocetia vastaan

Exocet-ohjusperheen ansiosta Ranska on pitkään ollut kiistaton Euroopan johtaja laivojen vastaisten ohjusten alalla ja ainoa merkittävä kilpailija kuuluisalle American Harpoonille. Näin ollen Aérospatialen 70-luvun lopulla kehittämät ranskalaisen ohjuksen eri versiot varustavat edelleen yli 35 merivoimaa ympäri maailmaa ja ovat osoittaneet tehokkuutensa useiden konfliktien aikana Falklandista Iranin ja Irakin sotaan.

MM40 Exocet
Yli 35 laivastoa ympäri maailmaa käyttää nykyään erilaisia ​​versioita ranskalaisesta Exocet-laivojen torjuntaohjuksesta.

Viime vuosina on kuitenkin ilmaantunut useita kilpailijoita, jotka ovat nopeasti syöneet uusiutuessaan kamppailevan eksosetin markkinaosuutta. Yksi vakavimmista niistä on norjalaisen Kongsbergin kehittämä Naval Strike Missile.

Vuonna 2012 Norjan fregateilla palvelukseen tulleen ohjuksen valitsi erityisesti Yhdysvaltain laivasto vahvistamaan Littoral Combat Ships -alustensa aseistusta ja aseistamaan tulevia Constellation-luokan fregatteja. Sen on sittemmin käyttänyt seitsemän muuta laivastoa, joista viisi kuuluu Natoon (Saksa, Australia, Kanada, Espanja, Malesia, Puola ja Romania).

FMC/FMAN-ohjelma, joka yhdistää Ranskan, Iso-Britannian ja Italian

Edistääkseen subsonic laidunlento Exocets, Ranska ja Iso-Britannia sitoutuivat Lancaster House -sopimusten puitteissa vuonna 2010 kehittämään uuden merivoimien ohjusperheen nimeltä Future Cruise Missile ja Future Anti-Ship Missile tai ranskaksi FMC/FMaN. terminologia.

Ensimmäisen pitäisi mahdollistaa Tomahawkin seuraaminen, joka aseistaa kuninkaallisen laivaston hävittäjät, fregatit ja sukellusveneet sekä MdCN:n, joka aseistaa Aquitaine-luokan fregateja ja Suffrenin ydinsukellusveneitä.

Rafale VASTA
Ranskalais-brittiläinen SCALP / Storm Shadow -risteilyohjus on osoittanut toiminnallisen tehokkuutensa useaan otteeseen Mirage 2000:n siipien alla, Rafale et Typhoon kahdesta maasta.

Toinen korvaa brittiläisen Harpoonin sekä ranskalaisen Exocetin kaikissa pintataistelijoiden yksiköissä ja molempien maiden hyökkäyssukellusveneissä. Ilmeisesti sekä Lontoo että Pariisi odottavat näille kahdelle ohjukselle merkittävää vientimenestystä Exocet-perheen ympärille rakennetun luottamuksen perusteella.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Missiles anti-navires | Actualités Défense | Allemagne

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit