Miksi Ranskan pitäisi kehittää FCAS-ohjelman lisäksi toinen taistelulentokone?

- Mainonta -

Muutama päivä sitten Belgian puolustusministeri Ludivine Dedonder ilmoitti LinkedIn-julkaisussa, että sopimus Belgian tarkkailijan asemasta FCAS-ohjelmassa allekirjoitettaisiin lähiviikkoina.

Ennen kaikkea hän täsmensi, että hänen maansa pitäisi liittyä Saksan, Espanjan ja Ranskan yhdistävään ohjelmaan heti kesäkuusta 2025 alkaen. Tällä hetkellä Brysselin ja sen ilmailuteollisuuden tarkka rooli ohjelmassa ei ole vielä toteutunut. on ilmoitettu. Siitä on luultavasti neuvoteltava seuraavien 18 kuukauden aikana, ennen kuin maa tulee virallisesti mukaan.

Belgian tulo FCAS-ohjelmaan avaa oven muihin Euroopan maihin

Brysselin saapuminen FCAS-ohjelmaan ei mennyt kivuttomasti. Näin ollen Eric Trappier, Dassault Aviationin toimitusjohtaja, suhtautui vähintäänkin vihamielisesti ajatukseen, että joutuisi jälleen kerran katkaisemaan teollinen jakaminen, josta oli erityisen vaikea neuvotella, päästämään belgialaisia ​​ilmailuyrityksiä. koska hän säilyttää tietynlaisen katkeruuden Brysselin päätöksestä valita amerikkalainen F-35A eurooppalaisen lentokoneen sijaan ilmavoimiensa modernisointiin.

- Mainonta -
F-35A USAF
Brysselin valintaa F-35A:sta F-16-koneidensa tilalle voidaan nyt tuskin syyttää, kun taas Saksa on tilannut koneen, ja Espanja valmistautuu tekemään niin.

Ranskalaisen yritysjohtajan asemaa koskien amerikkalaisten lentokoneiden hankintaa Brysselin toimesta tulee kuitenkin olemaan vaikea säilyttää, kun taas Saksa on jo tilannut kaksi F-35A-lentuetta korvaamaan Naton ydinjakotehtävään osallistuvan Tornadon. että Espanja valmistautuu tilaamaan 25 F-35B:tä korvatakseen sen Harrier 2:n ja todennäköisesti 25 muuta F-35A:ta korvatakseen osan F-18-koneistaan.

Perusongelma, nimittäin kiinteä teollinen ja teknologinen ympärysmitta, jossa toimijoiden määrä kasvaa, on kuitenkin edelleen olemassa, varsinkin kun Belgian lisäksi muut Euroopan maat voivat puolestaan ​​olla kiinnostuneita liittymään ohjelmaan.

Tämä koskee erityisesti Ruotsi, joka on juuri ilmoittanut vetäytyvänsä Britannian GCAP-ohjelmasta, ja joka on voimassa seuraavan vuosikymmenen alkuun asti, määrittää menettelyn, jota on noudatettava sen Gripen E/F:n vaihtamiseksi.

- Mainonta -

Tukholman ja erityisesti Saabin liittyminen FCAS-ohjelmaan olisi luonnollisesti suuri etu sekä teknisestä että kaupallisesta näkökulmasta. Tätä ei kuitenkaan voida tehdä ilman, että jälleen kerran supistetaan Saksan, Espanjan ja erityisesti Ranskan ilmailualan BITD:n suurille toimijoille jo myönnettyjä teollisia mahdollisuuksia.

Liian pieni mahdollisuus säilyttää Ranskan ilmailuteollisuuden taidot

Ja hyvästä syystä! Nykyisessä suunnittelussaan FCAS ja sen seitsemän teknologista pilaria ovat teknisesti hyvin määritelty, mutta rajoitettu kokonaisuus. Siten ei ole kysymys muiden hävittäjien kehittämisestä kuin Next Generation Fighter tai NGF, taistelulentokone, joka tulee olemaan tämän 6. sukupolven ilmataistelujärjestelmän ydin.

Lecornu Robles Pistorius
Ranskan (S.Lecornu vasemmalla), Espanjan (E.Robles keskellä) ja Saksan (B.Pistorius,oikealla) puolustusministerit pakotettiin ottamaan haltuunsa ohjelman teollisuuden jakamisen pakottamiseksi teollisuusmiehille ja säilyttämään FCAS-ohjelma.

LOGO meta Defense 70 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Sotilaalliset liitot

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit