Pentagonin raportin mukaan Kiinan sotateollisuus ohittaisi lännen vuoteen 2023 mennessä

"Kiinan sotateollisuus tuottaa nyt enemmän puolustustarvikkeita kuin Yhdysvaltojen teollisuus, sen Tyynenmeren teatteriliittolaiset ja sen eurooppalaiset liittolaiset yhteensä." Juuri näillä ehdoilla Yhdysvaltain uusi kansallisen puolustusteollisuuden strategia, jota Pentagon parhaillaan viimeistelee, asettaa ongelman epäsuotuisasta teollisesta ja voimavaratasapainosta, jota sovelletaan amerikkalaisten joukkoihin Tyynellämerellä Kiinaa vastapäätä.

Ranskan laivaston esikuntapäällikkö amiraali Pierre Vandier julisti elokuussa 2022, että 10 vuoden sisällä Kiinan laivasto olisi numeerisesti 2,5 kertaa parempi kuin Yhdysvaltain laivasto, kun hän sai hänen mukaansa vastaa Ranskan laivaston 4 vuoden välein uusissa laivoissa.

Ranskalaisen kenraaliupseerin mukaan sellaisen hydran edessä olisi mahdollista kohdata se vain kokoamalla yhteen kaikki lännen meri- ja ilmavoimat tämän uhan hillitsemisen toivossa. Tämä julistus, vaikka se on tarkoituksella suunniteltu tekemään vaikutuksen esikuntapäälliköksi vain kivenheiton päässä eläkkeelle jäämisestä, voi hyvinkin olla liian optimistinen.

Kiinan sotateollisuuden uusi korvetti
Kiinan Liaonanin telakoilla voitiin havaita uudentyyppisen stealth-korvetin rakentamista. Kiinan ja länsimaisen tuotannon välinen teknologinen kuilu kutistuu nopeasti.

Itse asiassa Pentagonin valmisteilla olevan raportin mukaan, mukaan lukien Politicon toimittajat väittivät saaneen otteita, saattaa hyvinkin olla, että Kiinan sotatarvikkeiden tuotanto ylittää Yhdysvaltojen, mutta myös kaikkien sen johtavien liittolaistensa Tyynenmeren alueella (Australia, Etelä-Korea, Japani, Uusi-Seelanti, Filippiinit ja Taiwan) ja Euroopassa. suurin osa sotilaallisen toiminnan tärkeimmistä alueista.

Kiinan sotateollisuus tuottaa enemmän kuin Yhdysvallat ja sen liittolaiset yhteensä

Osana ensimmäisen kansallisen teollisuusstrategian laatimista Pentagonin yritysostojen johtajan William LaPlanten johdolla Pentagonin yksiköt ovat itse asiassa laatineet erittäin hälyttävän kuvan amerikkalaisen teollisuuden vertailevasta puolustustarvikkeiden tuotannosta ja Kiinan sotateollisuus.

Ei ole yllättävää, että raportti ilmoittaa, että Kiinan teollisuustuotanto on erittäin merkittävästi korkeampi kuin amerikkalaisen teollisuuden tukema, vaikka siinä tunnustetaankin, että amerikkalaiset laitteet ovat parempia kuin Kiinan armeijoiden käytössä olevat laitteet.

Raportissa arvioidaan ennen kaikkea, että Yhdysvaltojen, sen Pacific Theater -liittolaisten sekä sen eurooppalaisten NATO-liittolaisten kumulatiivinen puolustusteollisuustuotanto olisi myös numeerisesti pienempi kuin puolustusteollisuuden. määrällinen arvio kyseisestä epätasapainosta.

J-20
Kiina on Yhdysvaltojen lisäksi ainoa maa, joka ottaa massiivisesti käyttöön kotimaisesti suunnitellun J-20-hävittäjän.

Tämä väite korostaa merkittäviä tulevia vaikeuksia länsiblokille. Ensinnäkin eurooppalaisen tuotannon lisääminen tähän laskelmaan vahvistaa mielenosoituksen tehokkuutta enemmän kuin heijastaa todellista voimatasapainoa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit