Kiinan uusi PL-17 ilma-ilma-ohjus, jonka kantama on yli 350 km, olisi toimintakunnossa

Viimeaikaiset Kansan vapautusarmeijan julkaisemat valokuvat näyttävät J-16-raskaita hävittäjiä, jotka on aseistautunut uudella PL-17-ohjuksella ilmasta ilmaan erittäin pitkä kantama. Tämän ohjuksen saapuminen voi muuttaa merkittävästi tämän teatterin taktista todellisuutta työntämällä amerikkalaisten ja liittoutuneiden tukikoneita Taiwanin ympärille useita satoja kilometrejä.

Neuvostoliiton yliäänipommittajien Tu-16 Badger, Tu-22 Blinder ja uuden ja pelätyn Tu-22M Backfiren saapumisen uhkana Yhdysvaltain laivasto uskoi 60-luvun lopulla Hugues Aircraftin tehtäväksi. yritys suunnittelee ainutlaatuisen ilmasta ilmaan -ohjuksen.

F14 AIM54 Ilmasta ilmaan -ohjukset | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita
AIM-54 Phoenix -ohjus ja F-14 Tomcat olivat historian ensimmäinen monikohde BVR-taistelujärjestelmä.

Paljon raskaampi kuin AIM-7 Sparrow ja AIM-9 Sidewinder, jotka tuolloin varustivat amerikkalaisia ​​hävittäjiä, AIM-54 Phoenix -ohjus edusti ennen kaikkea todellista teknologista saavutusta siihen aikaan, sillä se oli varustettu tutkahakulaitteella, joka mahdollisti F-14 Tomcatin, joka pystyi. ampua useita ohjuksia samanaikaisesti kohti useita eri kohteita. Näin varusteltu Tomcat pystyi iskemään ja tuhoamaan kuusi Neuvostoliiton yliäänipommittajaa yli 6 kilometrin etäisyydeltä ohjuksella yli 160 Machin nopeudella.

Pitkän kantaman ilmasta ilmaan -ohjuksen AIM-54 Phoenix perilliset

Vaikka kylmän sodan päättyessä Phoenixin ei koskaan tarvinnut tehdä sitä, mitä se oli suunniteltu tekemään, sen teknologinen kehitys johti uuden sukupolven ilma-ilma-ohjuksiin aktiivisella tutkaohjauksella, jotka on suunniteltu sieppaamaan jopa 100 km ja pidemmälle, vastustaen taistelulentokoneita, mukaan lukien ketterät hävittäjät. BVR:n, Beyond Visual Rangen, ilmataistelun aika oli tullut, ohjuksilla, kuten amerikkalainen AIM-120 AMRAAM, ranskalainen MICA tai venäläinen R-77.

Nämä ohjukset edustivat kuitenkin enemmän puoliaktiivisella tutkaohjauksella varustettujen keskipitkän kantaman ilma-ilma-ohjusten kehitystä, kuten amerikkalainen Sparrow, brittiläinen Skyfkash tai ranskalainen Super 530, kuin Phoenixin perillisiä. Tällä alueella sitä saattoi hyödyntää Neuvostoliiton R-37, NATO-koodi AA-13 Arrow, jonka toimintasäde oli 150 km, aktiivinen tutkaohjaus ja suunnittelu, joka tähtää länsimaisten tukilentokoneiden eliminointiin, kuten AWACS tai tankkerilentokone.

Su-35s ampuu R-37M-ohjuksen
Su-35- ja R-37M-pari on osoittautunut tehokkaiksi Ukrainassa, myös erittäin matalalla ja suurella nopeudella toimivia ukrainalaisia ​​hävittäjiä vastaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 ilma-ilma-ohjukset | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. Meillä ei ole todennettua tietoa meteorin todellisista ominaisuuksista kuin tappamisalue ja kaupallinen kantama. Kun otetaan huomioon tämän ohjuksen rakenne, on erittäin todennäköistä, että sen kantama ylittää paljon teorian (vähän kuin SCALPit kansallisilla tai vientiversioilla)

    • Edelleen on olemassa tietoja, jotka eivät ole harhaanjohtavia, kuten ohjuksen koko, joka sulkee pois mahdollisuuden, että se voisi ylittää 200/220 km isotason kantaman. Scalp-viennin tapaus on erilainen, koska vietävien risteilyohjusten kantama ei saa ylittää 300 km:tä. Tästä syystä PL-17, R-37M ja muut LREW:t ovat tai tulevat olemaan paljon vaikuttavampia. Jossain vaiheessa sinun on varastoitava tarvittava polttoaine.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit