Ranskan puolustusvienti on ennätysmäärä 27 miljardia euroa vuonna 2022

Ranskan puolustusvienti on liikkunut useiden vuosien ajan toisen ja neljännen välillä maailmassa, kaukana Yhdysvalloista, mutta usein rinta rinnan Venäjän ja Iso-Britannian kanssa. Viime viikkoina useimmat alan suuret kansainväliset toimijat ovat ilmoittaneet kasvattavansa vientiään huikeasti vuonna 2023. Saksassa 8,5 miljardia euroa, Turkki 4,4 miljardia euroa, Etelä-Koreassa 17 miljardia dollariaTai Israel 12,5 miljardia dollaria.

Nämä itse asiassa vaikuttavat luvut kalpeat verrattuna Ranskan puolustusteollisuuden tilauskertymään vuonna 2022. Ranskan puolustusvoimien ministeri Sébastien Lecornu paljastikin kansalliskokouksen edessä, että heillä oli saavuttanut 27 miljardia euroa vuonna 2022, ehdoton ennätys tällä alalla.

Ranskan puolustusviennin ennätysmäärä, 27 miljardia euroa vuonna 2022

Covidista huolimatta vuoden 11,7 2021 miljardin euron tilauskertymän jälkeen, joka sijoittui vuoden tällä alueella Ranskan puolustusteollisuuden parhaiden 3 vuoden joukkoon, vuosi 2022 on ilman suurempia yllätyksiä rikkonut kaikki ennätykset. Mutta kun tilausten kokonaismäärä on lähes 27 miljardia euroa, se voi jättää sinut sanattomaksi.

puolustusvienti Rafale Intia
LE Rafale on nykyään Ranskan puolustusviennin kiistaton tähti, joka edustaa lähes puolta Ranskan puolustusteollisuuden viennistä useiden vuosien ajan.

Ei ole yllättävää, koska ainoa sopimus Yhdistyneistä arabiemiirikunnista, jossa on 80 Rafale Tälle vuodelle ilmoitettu F4, niiden huoltojärjestelmät ja ammukset edustivat pelkästään 14 miljardia euroa, mikä on enemmän kuin tällä alueella koskaan mitattu paras vuosi.

Yllätys tuli kuitenkin muista, lähes 13 miljardin euron vientisopimuksista, jotka ranskalaiset valmistajat allekirjoittivat tänä aikana. Näemme luonnollisesti Venäjän hyökkäyksen osaan Ukrainaa, kuten Tšekin ja Liettuan CAESAR-aseet, vaikutukset, mutta monille nämä ovat pitkään neuvoteltuja sopimuksia, kuten Rafale Kroatia ja Indonesia ennen Venäjän hyökkäyksen alkamista.

Ranskan puolustusteollisuuden positiivinen tasapaino

Nämä yli 12 miljardin euron nettotilaukset merkitsevät myös sitä, että Ranskan puolustusteollisuus vie nyt enemmän kuin valmistaa uusia laitteita omille armeijalleen. Ranskan armeijan suurten vaikutusohjelmien ja tutkimus- ja kehitystoiminnan kumulatiiviset investoinnit ovatkin noin 12 miljardia euroa.

Tämä havainto on myös mahdollistanut puolustusvoimien ministeriön muuttaneen merkittävästi investointinäkymiään ja antaa valmistajien ja heidän mahdollisten tulevien vientiasiakkaidensa ottaa suuremman osuuden kehitysinvestoinneista vähentääkseen Ranskan armeijoiden laskua. , vähentämättä äänenvoimakkuutta. Näinä aikoina, jolloin kaikki säästetyt miljoonat euroa voivat vaikuttaa, tämä yhteinen paradigman muutos ministeriön ja valmistajien välillä on tietysti tervetullut.

Sukellusvene Scorpene Brazil
Kun 14 sukellusvenettä on viety ja ainakin 3 uutta alusta saapuu Intiaan, Scorpènesta on tullut historian eniten viety ranskalainen sukellusvenemalli, joka ylittää 15 esimerkkiä toisen maailmansodan jälkeisestä Daphnéesta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit