Onko D. Trumpin puolustuspolitiikka niin mieletöntä kuin sen ajatellaan?

D Trumpin puolustuspolitiikasta tulee päivä päivältä huolestuttavampi, kun mahdollisuudet entisen presidentin voitosta seuraavissa Yhdysvaltain yleisvaaleissa selkiytyvät. Mutta niin julma ja radikaali kuin se onkin, tämä puolustuspolitiikka, kuten ilmoitettiin, ei ole vailla argumentteja eikä maalaisjärkeä, ja siitä voi tulla jopa pelastusköysi koko länsipuolustukselle, myös Euroopalle.

Viime viikkoina Donald Trumpin ja hänen kannattajiensa tahti voittaa republikaanien esivaalit ja voittaa Joe Bidenin vuoden 2024 vaaleissa näyttää kiihtyvän, ja myrskyisä entinen liikemies Mar-asta on saanut yhä enemmän etua. -Lago kohtaa kaikki kilpailijansa.

Donald Trumpin voitto seuraavissa Yhdysvaltain vaaleissa on yhä todennäköisempää

Aihe aiheuttaa luonnollisesti huolta Euroopassa, mutta ei kuitenkaan tähän mennessä herättänyt todellisia reaktioita. Todellakin, Trump ja koko hänen klaaninsa, jotka näyttävät ottavan vastuun Grand Old Partyn, American Republican Partyn, toiminnasta, ovat tuomassa perässään yhden vakavimmista asentomuutoksista sitten vuosien lopun. , erityisesti kansainvälisen politiikan, puolustuksen ja erityisesti julkisen talouden alijäämien hallinnan alalla.

D Trumpin poliittinen puolustus
Donald Trump näyttää oppineen ensimmäiseltä kaudellaan siitä, kuinka lähestyä neuvotteluja Pentagonin ja suurten Yhdysvaltain puolustusyhtiöiden kanssa.

Donald Trump ja hänen kannattajansa America Firstistä, jotka pitävät itseään Fiscal Hawkeina, aikovat itse asiassa harjoittaa radikaalia repeämispolitiikkaa näillä kolmella alueella, olipa sitten kyse Yhdysvaltojen viime vuosikymmenien politiikasta, mutta myös siitä. republikaanipuolueen jäsen, joka on sitoutunut 70-luvun lopusta lähtien Ronald Reaganin suunnittelemaan oppiin "Käytä enemmän ollaksesi vahvempi".

Tämän radikaalin ideologisen murron seuraukset alkavat tuntua Yhdysvaltojen ulkopuolella, myös Euroopassa, samalla kun Trump-klaanin republikaanit estävät tänään puolustusbudjettisopimuksen ja sen myötä Yhdysvaltojen Ukrainalle ja Israelille lupaamaa apua. .

Itse asiassa eurooppalaiset tiedotusvälineet näyttävät useiden viikkojen ajan havainneen, missä määrin amerikkalainen sotilaallinen apu on hallitseva ja välttämätön Kiovalle ja missä määrin sen puuttuminen tai pelkkä viivästyminen voi olla kuoleman uhka Ukrainalle sekä Ukrainalle. geopoliittiset tasapainot vanhalla mantereella.

D Trumpin puolustuspolitiikka, radikaali ero Reaganin opin kanssa

Tämä GOP:n ja Donald Trumpin kantama asenne, jota usein analysoidaan yksinomaan entisen presidentin ja hänen tiiminsä, joskus vaarallisiin lausuntoihin, perustuu kuitenkin analyysistä, joka on paljon rationaalisempi kuin miltä näyttää ja monelta osin perusteltu, kunhan pyrimme muuttamaan näkökulmaa.

Muistutettakoon, että Trumpin ja fiskaalhaukkajen harjoittama "puolustus"-strategia perustuu laajasti useisiin loistaviin tekoihin, mukaan lukien Yhdysvaltojen asettamiseen Naton reserviin, jos eurooppalaiset liittolaiset eivät tule lisäämään omiaan. puolustusinvestoinnit, amerikkalaisen avun lopettaminen Ukrainalle, amerikkalaisten resurssien keskittyminen Tyynellemerelle Kiinaa vastaan ​​ja mahdollinen Yhdysvaltain puolustusmenojen vähentäminen, joka voi nousta 30 prosentista 50 prosenttiin.

Yhdysvaltain laivaston Nimitz-luokan lentotukialus
Donald Trumpin esittämä kysymys on, onko Yhdysvalloilla nykyään keinoja ja tarvetta vakiinnuttaa itsensä läntisen leirin ehdottomaksi suojelijaksi, ja sillä on todellinen riski, että jotkut sen liittolaiset menetetään tällä alalla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit