Naton AEGIS Ashore -ohjustorjunta-alue Puolassa on pian toiminnassa, mutta mitä vastaan?

Vuonna 2009 käynnistetty AEGIS Ashore -ohjustorjunta-alue, rakennettu lähellä Redzikowoa Pohjois-Puolassa, lähellä Itämeren rannikkoa ja Gdanskin länsipuolella, edustaa NATOn toista tämäntyyppistä laitosta Euroopassa sen jälkeen, kun ensimmäinen laitos Romaniassa, Deveselun lentotukikohdassa, julistettiin toimintakuntoon vuonna 2016.

Redzikowo NATO AEGIS Ashore -ohjustorjuntapaikka pian toimintakuntoinen

Kuten Aegis-järjestelmä, joka varustaa Yhdysvaltain laivaston Arleigh Burke -luokan hävittäjät, Redzikowon alueella on AN/SPY-1-tutka, VLS Mk41 -pystysiilojärjestelmä ja SM-3 ballistisia ohjuksia. Tämä itse AEGIS-järjestelmän nivellemä triptyykki muodostaa Yhdysvaltain laivaston ohjustentorjuntakilven sydämen sen hävittäjissä ja risteilijöissä, mutta myös useissa muissa liittoutuneiden laivastoissa, kuten Etelä-Koreassa tai Japanissa.

Sen toiminta on suhteellisen yksinkertainen, ainakin käsitteelliseltä kannalta. Amerikkalaisista satelliiteista koostuva edistynyt havaintoketju havaitsee vihollisen ballististen ohjusten lähdön ja välittää tiedot eri liittoutuneisiin paikkoihin, joihin ohjusten lentorata voi vaikuttaa.

aegis ashore ohjustorjunta-alue Puola
Pohjois-Puolan Redzikowossa sijaitseva NATO:n Aegis Ashore -ohjustorjunta-alue on pian toiminnassa, kahdeksan vuotta Deveselussa, Romaniassa sijaitsevan ensimmäisen paikan jälkeen.

Asianomaiset alukset tai maa-alueet ottavat sitten käyttöön omia tunnistusvälineitään havaitakseen kohteen (kohteet) ja mahdollisesti laskea ampumaratkaisun. Koska ohjuksen lentorata on ballistinen, se voidaan laskea tarkasti. Kun laukaisuratkaisu on validoitu, se lähetetään SM-3-ohjukseen, joka kuljettaa ilmakehän ulkopuolelle kineettisen iskulaitteen, joka iskee ja tuhoaa vektorin.

THAAD-maajärjestelmää täydentävä AEGIS-järjestelmä, olipa kyse sitten hävittäjistä tai risteilijöistä, tai Ashoresta, kuten Romaniassa, Havaijilla ja pian Puolassa, on osoittautunut erittäin tehokkaaksi testien aikana, ja se on onnistunut sieppaamaan erityyppisiä kohteita ja lentoratoja. myös mannertenvälisiä ballistisia ohjuksia vastaan, joilla on nimenomaan suurin apogee ja suurin nopeus.

AEGIS-järjestelmän SM-3-ohjus on tehokas, mutta ei kaikkia ballistisia uhkia vastaan

Itse asiassa voimme olla kohtuullisen tyytyväisiä Redzikowon ohjustorjuntatehtaan tulevaan käyttöön Puolassa, varsinkin kun jännitteet Naton ja Moskovan välillä kasvavat edelleen. Kuitenkin, kuten Saksan hankkiman Arrow 3 antiballistisen järjestelmän tapauksessa, AEGIS Ashore -järjestelmä saattaa hyvinkin osoittautua melko tehottomaksi venäläisiä ohjuksia vastaan, ainakin nykyisessä versiossaan.

Muistakaamme johdanto-osana, että alun perin Romanian Deveselun AEGIS Ashore -järjestelmän käyttöönottoa ei päätetty torjua Venäjän uhkaa, vaan keskipitkän kantaman ballististen ohjusten (MRBM) tai keskimatkan ballististen ohjusten (MRBM) saapuminen. ), Iranissa. Suuremman kantamansa ansiosta nämä iranilaiset ohjukset voisivat itse asiassa saavuttaa tietyt Nato-maat.

Nuoli 3 Rafael
Israelin Arrow 3 antiballistinen järjestelmä on suunniteltu sieppaamaan iranilaiset MRBM- ja IRBM-koneet. Venäjällä ei ole tällaisia ​​ohjuksia.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ohjuspuolustus | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit