CAESAR Mk2, MEPAC griffon: Belgialainen tykistö on ranskalaista suunnittelua

Belgian kansanedustajat vahvistivat tilauksen 19 aiemmin ilmoitetulle CAESAR NG -tykille, mutta myös 24 Griffon MEPAC -mobiilikranaatinheitinjärjestelmälle, mikä vahvistaa tulevaa yhteentoimivuutta maiden maajoukkojen välillä.

Huolimatta Brysselin vuonna 35 tilaamasta F-2019As-jaksosta eurooppalaisen hävittäjän sijaan Belgia on nykyään yksi Ranskan puolustusteollisuuden tärkeimmistä vientikumppaneista CaMo- ja McM-ohjelmillaan. On selvää, että Belgian armeijat jatkavat siirtymistä kolmiväriseen BITD:hen.

CaMo-ohjelma, McM-ohjelma, VBAE: Belgia on Ranskan puolustusteollisuuden toiseksi suurin vientiasiakas Euroopassa

Onko kysymys halusta antaa Pariisille lupauksia liittyä FCAS-ohjelmaan tai todellisesta halusta ranskalaisiin laitteisiin, Belgia on nykyään Kreikan jälkeen Ranskan puolustusteollisuuden toinen eurooppalainen vientiasiakas.pääasiassa kahden suuren sopimuksen kautta,Motorized Capacity -ohjelma tai CaMo toisaalta ja toisaalta WvW-miinasodankäyntiohjelma.

McM-ohjelma Belgia Hollanti Ranska
Belgian laivasto toteuttaa kuusi MCM-miinasota-alusta, kuten Hollannin laivasto. Myös Ranskan laivasto varustaa itsensä tällä laivamallilla.

Nämä kaksi ohjelmaa ovat yhteensä 4 miljardin euron investointi Brysselille, mikä on olennaisesti yhtä paljon kuin amerikkalaisen F-35A:n hankintaan myönnetty summa, josta ensimmäinen esimerkki esiteltiin muutama päivä sitten. Näihin kahteen vuonna 2019 allekirjoitettuihin ohjelmiin on sittemmin lisätty useita muita, mukaan lukien yhdeksän CAESAR-tykin hankinta, Mistral 3 -ohjukset ja MMP-panssarintorjuntaohjukset.

Eikä dynamiikka näytä pysähtyvän. Niinpä Bryssel ja Pariisi käynnistivät viime viikolla yhdessä OCCAR:n puitteissa panssariharrastuksen tukiajoneuvon eli VBAE:n kehittämisen. Tämä ohjelma on uskottu ranskalaisille Arquukselle ja KNDS:lle sekä belgialaiselle John Cockerillin puolustusvoimille, ja sen tavoitteena on suunnitella 4 × 4 -kevyt panssaroitu ajoneuvo, joka ottaa vallan Ranskan armeijan LAV:ilta vuoteen 2030 mennessä ja jolla on potentiaaliset markkinat. 2 000 ajoneuvoa näille kahdelle armeijalle, joihin Alankomaiden armeijat voisivat pian liittyä.

19 CAESAR Mk2 ja 24 Griffon MEPAC belgialaiselle tykistölle

Muutamaa päivää myöhemmin se oli on Belgian parlamentin vuoro vahvistaa kaksi ohjelmaa tärkeimmät hankinnat maan tykistölle, joka on nykyään aseistettu vain kevyillä LG1 105 mm hinattavilla haupitseilla ja 120 mm kranaatinheittimillä, myös hinattavissa.

Ensimmäinen ohjelma koskee 19 CAESAR Mk2 155 mm tykin hankinta, nämä lisätään 9 kpl jo tilattu etukäteen, yhteensä 28 liikkuvaa raskasta tykistöjärjestelmää. Suurilta osin Levantissa, Malissa ja viime aikoina myös Ukrainassa osoittautunut CAESAR lisää huomattavasti Belgian tykistöjen tulituki- ja tuhopotentiaalia, samalla kun se korostaa näiden kahden maan maajoukkojen yhteentoimivuutta, jotka jo jakavat SCORPIONin. kupla.

CAesar 55. biage Ukraina Tykistö | Puolustusuutiset | Belgia
Ranskalaiset CAESAR-aseet ovat erinomaisia ​​liikkuvia vaihtoehtoja hinattavalle tykistölle, vaikka ne ovat paljon taloudellisempia kuin perinteinen itseliikkuva tykistö.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Tykistö | Puolustusuutiset | Belgia

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit