Mitä vaihtoehtoja Ranskan laivastolla on vahvistaa alustensa suojaa?

Voimme ajatella niin jakso fregatti Languedocista, ja sen jo aiheuttama median kohu, pystyy vakuuttamaan Kansallisen laivaston kenraalin esikunta ja puolustusvoimien ministeriö tarkistamaan kopionsa tällä alalla. Olkaamme rehellisiä, he voivat tehdä tämän vain, jos tällaisiin tarpeisiin osoitettuja lisävaroja myönnetään tavalla tai toisella.

Nykyään Ranskan puolustusteollisuus pystyy kuitenkin tarjoamaan useita vaihtoehtoja, joilla kaikilla on omat etunsa, vahvistaakseen Ranskan laivaston fregattien ja yleisemmin sen suurten pintayksiköiden kestävyyttä.

Artikkelin toinen osa, joka on omistettu Languedoc-fregattiin kohdistuneelle hyökkäykselle. Lue ensimmäinen osa » Mitä kysymyksiä fregatti Languedociin kohdistuva hyökkäys herättää? « 

Lisää VLS-siilojen määrää – varatut paikat

Ensimmäinen ja ilmeisin ratkaisu olisi lisätä fregattien siilojen määrää. Aquitaine- ja Alsace-luokkien 32 siiloa ja Amiral Ronarc'h -luokan 16 siiloa eivät todellakaan edusta näiden alusten ylärajaa. Todiste on, että Kreikan ostamat FDI-fregatit kantavat 32 siiloa, ei 16:ta kuten ranskalaiset laivat, sekä CIWS Sea RAM -muistia takakatolla.

FDI Kreikka
Kreikan hankkimat IDF:t on aseistettu neljällä Sylver 50 -järjestelmällä ja CIWS RAM -muistilla takakatolla, joten ne voivat kuljettaa 32 ASTER 30 -ohjusta, kuten ranskalaiset Alsace-luokan ilmatorjuntafregattit, sekä 21 RAM-ohjusta. suojaa.

Siilojen määrän lisääminen voi osoittautua tehokkaaksi ratkaisuksi, varsinkin kun tähän on varattu paikkoja, kuten Forbin-luokissa (2 Sylver 50 16 Aster-ohjukselle) tai Amiral Ronarc'h -luokille (kaksi). Sylver 50 tai 70 hintaan Aster 15/30 ohjuksia tai MdCN).

Ranskan oppi oli, että näitä varattuja paikkoja voitaisiin käyttää laivojen tulivoiman lisäämiseen, jos kriisin alkua voitaisiin tuntea. Huolimatta lukuisista mahdollisesti suurista kriiseistä tällä alueella ei kuitenkaan tehty päätöstä muutama kuukausi sitten äänestetyssä vuosien 2024-2030 LPM:ssä.

VLS:n määrän lisääminen FREMM Aquitaine ja Alsace -aluksella on toisaalta vaikeampi harjoitus, siksi pitkä, kallis ja häiritsevä. Itse asiassa laivalla ei ole tähän varattu tilaa, mikä edellyttää olemassa olevien järjestelmien siirtämistä ennen VLS:n lisäämistä. Tällainen uudelleensuunnittelu on monimutkaista, varsinkin kun se voi muuttaa aluksen keskitystä ja siten sen merenkulkuominaisuuksia ja/tai akustista harkintaa, mikä on olennaista sukellusveneiden vastaisessa sodankäynnissä.

Naval Group ja MBDA olivat kuitenkin yhdessä muutama vuosi sitten tutkineet kevyempää ratkaisua, joka perustuu VL MICA -laukaisukennojen lisääminen lentokonehallin kylkeen. VLS:tä vähemmän rajoittavat pystysuorat laukaisusolut eivät salli modulaarista uudelleenlatausta. Toisaalta tämä ratkaisu mahdollisti 24 VL:n MICA:n lisäämisen aluksen arsenaaliin halvemmalla.

Mukauta koneessa olevat aseet dynaamisesti tehtävään

Toinen, kevyempi ratkaisu fregatin reagointikyvyn lisäämiseen sen tehtävään olisi varustaa Sylver VLS -järjestelmänsä kaapelointi- ja ohjausjärjestelmillä, mikä mahdollistaa erityyppisten ohjusten vastaanottamisen. Tämä lähestymistapa koskee nykyään vain Aquitaine-luokan fregatteja, kuten Languedocia.

National Navy MdCN lastaamassa Aquitaine-luokan fregattiin
SYLVER 70 -järjestelmän siiloihin mahtuu tällä hetkellä vain MdCN-risteilyohjuksia. Ranskan laivasto ilmoitti vuonna 2021 aloittavansa jaettujen ohjausjärjestelmien käyttöönoton, mikä mahdollistaa Aster 30 -maa-ilma-ohjusten vastaanottamisen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 CIWS ja SHORAD | Puolustusanalyysi | Israelin ja Hamasin konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. ”Ranskalainen oppi halusi, että näitä varattuja paikkoja voitaisiin käyttää laivojen tulivoiman lisäämiseen, jos kriisin alkua tuntuisi. »
    Laitteiden tulee olla edelleen saatavilla hyllyillä, eikä sen käyttöönotto vaadi satoja tunteja esitutkimuksia ja viime kädessä satoja tunteja testausta!
    Rakennuksiemme aliaseistus on tarpeeton! Ainoa todella raskaasti aseistettu tyyppi, jonka tunnen vetoisuudeltaan ja mitoiltaan, on Aviso A69: 4 MM40 (alkussa 4 MM38), 100 mmx1, 20 mmx2, 4 L5 torpedoa, LR/ASM 375 mm , SIMBAD, NIXIE, … kaikki 100 m/1250 t! No, on totta, että tehtävät Biskajanlahdella talvikuukausina olivat rankkoja, mutta 80-luvulla…. esitimme itsellemme vähemmän kysymyksiä.
    Kysymys on yksinkertainen: voimmeko (teknisesti)? Kyllä ei. Jos on, haluammeko sen? : Tässä on kaikki kysymys. Jos näin on, kyse on vain budjettivalinnoista, jotka eivät saa rajoittua armeijoiden vaan kansakunnan talousarvioon. Sanalla sanoen, onko meillä halua puolustaa itseämme? Tietysti on olemassa myös FNS, mutta VGE:n puheenjohtajuudesta lähtien, joka myönsi muistelmissaan, ettei hän olisi koskaan antanut käskyä ydinpalon syttymiseen, epäilen hänen seuraajiensa reaktioita.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit