VMAX-hypersonic purjelentokoneen koelento oli ranskalais-amerikkalaisen yhteistyön tulos.

26. kesäkuuta 2023 Ranskan ilmailu- ja puolustustutkimus saavutti merkittävän virstanpylvään. VMAX hypersonic purjelentokoneen ensimmäinen koelento, Biscarrossen taivaalla, Landesissa. Yli 5 Machin nopeudella lentävän purjelentokoneen evoluutiot olivat tänään jäljittäneet vaikuttavan kuvion taivaalla, mikä osoitti yksiselitteisesti sen ohjauskyvyn estämään vastustavan ohjustentorjuntaa tarvittaessa. Mutta harvat tietävät, että tämä menestys oli mahdollista vain Yhdysvaltain laivaston teknisen avun ansiosta.

VMAX hypersonic purjelentokoneen koelento 26

Yleis- ja erikoislehdistö suhtautui tähän askeleen yksimielisesti, kun taas puolustusministeri onnitteli itseään sosiaalisissa verkostoissa Ranskan teknologian suuresta edistymisestä. ONERA ja Ariane Espace kehittivät itse asiassa VMAX-hypersonic purjelentokoneen yhdessä General Delegation for Armaments, DGA:n, valvonnassa.

Vähemmän tiedetään kuitenkin, että kesäkuun 26. päivän menestys on seurausta tiiviistä yhteistyöstä näiden ranskalaisten teollisuusyritysten ja tutkimuskeskusten sekä Yhdysvaltain laivaston laivaston White Sandsin, New Mexicossa, taktisten laitteiden suunnitteluun erikoistuneiden ryhmien välillä. kantoraketit.

VMAX hypersonic purjelentokoneen testilento 16
VMAX-hypersonic purjelentokoneen koelento 26 jäljitti kuvion, joka oli näkyvissä useita kymmeniä kilometrejä Biscarrossen yläpuolella.

Un Dvidshub.net-sivuston julkaisema artikkeli, Yhdysvalloissa puolustustutkimukseen ja teknologiaan erikoistunut, on juuri nostanut verhon tästä transatlanttisesta ohjelmasta, joka on tuonut yhteen ranskalaisia ​​ja amerikkalaisia ​​ryhmiä vuodesta 2020 lähtien sekä New Mexicossa että Landesissa ja jonka lento kesäkuussa 26 muodostivat toisen vaiheen, nimeltään FS-1, ensimmäisen vaihtelevasti menestyneen vaiheen, FS-0, jälkeen, joka tapahtui lokakuussa 2021.

Yhdysvaltain laivaston ja White Sandsin avainrooli tällä onnistuneella koelennolla

Todellakin, ensimmäinen FS-0-laukaus, kaksivaiheisesta kantoraketista, mutta ilman hyötykuormaa, katkesi sähkövian jälkeen lentoonlähdön jälkeen. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että kaikki operaation tärkeimmät tavoitteet oli saavutettu, mikä tasoitti tietä FS-1:n laukaisulle, vaikkakin jonkinlaisella pelolla.

Toisin kuin FS-0, FS-1 turvautui 3-vaiheiseen rakettiin (terrieri-booster ja kaksi Oriole-vaihetta), ja ennen kaikkea se kantoi ensimmäistä kertaa ranskalaista hyötykuormaa, ranskalaista VMAX-hypersonic purjelentokonetta. Lisäksi amerikkalaisten ryhmien täytyi hoitaa suojauksen, lentoradan korjauksen ja tietysti erottamisen ongelmat suorittaakseen onnistuneesti osansa tehtävästä ennen luovuttamista ranskalaiselle hypersonic purjelentokoneelle.

Loput tiedämme sen. Ampuminen tapahtui suunnitellusti, ja VMAX-liitokone pystyi osoittamaan kykynsä toimittaen samalla ONERAlle ja Ariane Espacelle tonnia tietoa, jonka avulla he voivat myöhemmin parantaa mallejaan.

Kolmivaiheinen kantoraketti Chite Sands us Navy
3-vaiheinen terrieri-oriole-oriole-kantoraketti, jota käytettiin VMAX-hypersonic purjelentokoneen laukaisuun 16

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersonic-aseet ja ohjukset | Puolustusuutiset | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit