Onko SSN-AUKUS-ohjelma menossa kohti teollista umpikujaa?

Maaliskuussa 2023 virallisesti esitelty SSN-AUKUS-ohjelma, jonka tavoitteena on varustaa Australian laivasto kahdeksalla ydinsukellusveneellä ja kehittää yhdessä Ison-Britannian ja Australian välillä uutta SSN-luokkaa, on herättänyt useita kysymyksiä sen käynnistämisen jälkeen. Mutta australialaisen Strateghanalysis.org-sivuston julkaisema analyysi saattaa hyvinkin esittää väistämättömän kysymyksen sen teollisesta kestävyydestä, mutta ilman tyydyttävää vastausta.

Olipa kyseessä sen suorat tai aiheutetut kustannukset, jotka voivat ylittää 350 miljardia dollaria Canberralle, tallenteita muissa australialaisissa ohjelmissaMutta myös britit, luonut näitä kohtuuttomia kustannuksia, yhtä hyvin kuin Canberran teollinen tuotto on erityisen heikko, useat aiheet ovat vuorostaan ​​nousseet Australian lehdistön tietyn osan otsikoihin useiden kuukausien ajan ilman, että ne ovat kuitenkaan saaneet aikaan mitään reaktiota kyseisiltä kolmelta hallitukselta.

Mutta äskettäin julkaistu artikkeli Strategic Analysis Australia -sivustolla, voisi olla vaikeampi jättää huomiotta. Michael Shoebridgen suorittama analyysi todellakin osoittaa, että kun otetaan huomioon ilmoitusten tilanne sekä nykyiset ja tulevat teolliset realiteetit, saattaa hyvinkin olla, että tämä ohjelma johtaa lopulta teolliseen umpikujaan ja heikentää Australian puolustusasentoa aikana, jolloin sitä tarvitaan eniten.

Australialainen artikkeli perustuu kolmeen viime viikkoina äskettäin julkaistuun raporttiin, joista kaksi on amerikkalaista ja viimeinen brittiläistä.

American CBO:n raportti Yhdysvaltain laivaston varustesuunnitelman kestävyydestä

Ensimmäinen näistä raporteista oli julkaissut kongressin budjettitoimisto, tai CBO, kongressille raportoiva riippumaton elin, joka vastaa Yhdysvaltain parlamentille lähetettyjen budjettipyyntöjen arvioinnista. Muistakaamme, että Atlantin toisella puolella on kongressi, eikä toimeenpanovalta, joka sanoo viimeisen sanan puolustusbudjetista, mutta myös Pentagonin ja toimeenpanovallan pyytämien aseohjelmien rahoituksesta.

Yhdysvaltain laivaston lentotukialus
Yhdysvaltain laivaston varustussuunnitelma, joka välitettiin kongressille osana vuoden 2024 asevoimien rahoituslakia, perustuu kolmeen vaihtoehtoon, mutta yksikään niistä ei ole rahoitettavissa ilman merkittävää määrärahojen lisäystä.

Tämä raportti koskee suunnitelman tai pikemminkin suunnitelmien arviointia, koska Yhdysvaltain laivaston toimittamia varusteita on kolme kappaletta Pentagonin vuoden 3 rahoituslain puitteissa. Yksityiskohtiin menemättä hän vaatii, että Kolme Yhdysvaltain laivaston valmistamaa varustussuunnitelmaa edellyttäisivät huomattavaa lisäystä uusien alusten hankintabudjettiin nykyisen ja suunnitellun budjetin perusteella ilman, että tämän lisäyksen rahoituksen takaamiseksi on esitetty ratkaisua.

Amerikkalainen CRS-raportti kehitysmahdollisuuksista ydinsukellusveneiden valmistuksessa Yhdysvaltain laivastolle

Toinen amerikkalainen raportti, tarkemmin ydinsukellusveneitä ja SSN-AUKUS-ongelmaa, oli kirjoittanut kongressin tutkimuspalvelu, tai CRS, jälleen riippumaton Yhdysvaltain kongressin elin, joka vastaa tarkasteltavana olevasta lainsäädännöstä, tässä tapauksessa Yhdysvaltain armeijan vuoden 2024 rahoituslaista, koskevasta neuvonnasta.

Tämä raportti pitää Yhdysvaltain laivaston suunnitelmaa, jonka tavoitteena on lisätä ydinsukellusveneiden tuotantoa 150 % vuoteen 2028 mennessä, aivan liian kunnianhimoisena ja optimistisena, kuten muutama päivä sitten sivustollamme mainittiin. CRS:n mukaan Yhdysvaltain laivasto on suurelta osin aliarvioinut vaikeudet, joita se kohtaa saavuttaakseen tällaisen tavoitteen, joka edellyttää siirtymistä 1,4 Virginia-luokan sukellusveneen rakentamisesta vuosittain 2 Virginiaan ja uuteen Columbia-luokan ballististen ohjusten sukellusveneeseen viiden vuoden sisällä. .

SSN-aukus Virginia Class -ohjelma
Voidakseen myydä kolme Virginia-luokan SSN:ta Australialle osana SSN-AUKUS-ohjelmaa amerikkalaisten telakoiden on lisättävä tuotantoaan yli 150 prosenttia.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit