Berliini estäisi 40 Eurofighterin oston Typhoon Turkin toimesta

Lontoon ja Berliinin suhteet uhkaavat muuttua jälleen happamaksi sen jälkeen, kun Saksa kieltäytyi 48 Eurofighterin myynnistä. Typhoon Saudi-Arabiaan. Itse asiassa Turkin puolustusministeri Yasar Gulerin lausuntojen mukaan Saksan viranomaiset tällä kertaa estävät Ankaran aloittamat neuvottelut Lontoon ja Madridin kanssa 40 eurooppalaisen hävittäjän myynnistä.

Vaikka sillä on Yhdysvaltojen ulkopuolella Naton suurimmat ilmavoimat, lähes 600 lentokoneella, mukaan lukien 290 taistelukonetta, Turkin inventaario vanhenee, sillä hävittäjälaivasto koostuu 240 F -16 C/D Block 52 -standardin mukaisesti. sekä noin viisikymmentä F-4E Phantom II:ta.

Turkin ilmavoimien nykyaikaistamisen haaste

Ankaralla ei kuitenkaan ole vaihtoehtoja vastata tähän haasteeseen lyhyellä aikavälillä, ja sitä haittaa erityisesti sen sulkeminen amerikkalaisen F-35-ohjelman ulkopuolelle venäläisen S-400-ilmatorjuntapatterin hankittua vuonna 2019. sotilaallisen väliintulonsa jälkeen Libyassa ja sitten Pohjois-Syyriassa Islamilaista valtiota vastaan ​​asettuneita lännen kurdiliittolaisia ​​vastaan ​​Yhdysvaltain kongressi otti rajoittavan suuntaviivan aseiden viennille Turkkiin, estää F-16 Block 70:n myynnin ja päivitä sarjat vakioksi.

F-16 Turkin ilmavoimat
Turkin ilmavoimat ovat lähes 250 F-16 C/D -lentokoneella Yhdysvaltojen jälkeen suurin yksimoottoristen Lockheed-Martin-hävittäjien operaattori.

Siitä lähtien ja odotellessa kansallisesti suunnitellun hävittäjän saapumista, Kaan, TFX-ohjelmasta, Ankara on pakotettu etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja varmistaakseen siirtymisen operatiivisesta näkökulmasta, kun taas Kreikka on puolestaan ​​hankkinut kolme F-16V-lentuetta, Rafale ja tuleva F-35A-lentueen.

Turkin ilmavoimilla vaihtoehdot ovat kuitenkin vähäiset. Ilman sopimusta Yhdysvaltojen kanssa on mahdotonta kääntyä amerikkalaisten valmistajien puoleen, mutta myös eteläkorealaisen FA-50:n, intialaisen Tejasin tai ruotsalaisen Gripenin puoleen, jotka on varustettu F-suihkukoneilla -414 amerikkalaista. Vaihtoehto Rafale Myös ranskalaiset eivät ole mukana, sillä Pariisi on ottanut Ateenan asian esille useiden vuosien ajan, kun taas suhteet Ankaraan ovat kireät erityisesti Syyrian ja Libyan kriisien vuoksi.

Ankaralla oli jonkin aikaa mahdollisuus kääntyä kohti Venäjää ja sen Su-35- ja Su-57-koneita tai jopa Kiinaa. Kuitenkin, jos Amerikan reaktio olisi ollut ankaraa Ankaraa vastaan ​​jo yhden S-400-akun hankinnan jälkeen, Turkin riskit kääntyä näiden maiden puoleen ovat huomattavasti suuremmat kuin presidentti Erdogan näyttää olevan valmis ottamaan tänään.

Itse asiassa, kun Lontoo avasi oven Ankaraan Madridin avulla Eurofighter-hävittäjien hankintaa varten. Typhoon, Ankaralle se ei ollut vain mielenkiintoinen vaihtoehto, vaan ennen kaikkea ainoa vaihtoehto, joka voitiin toteuttaa nopeasti ilmavoimien osittaiseksi nykyaikaistamiseksi ja reagoimiseksi Rafale Helleenien ilmavoimien sisällä.

Saksan reservit turkkilaisten Eurofighter-hävittäjien vientiin

Si Lontoo ja Madrid ovat olleet erittäin aktiivisesti tukemassa 40:n myyntiä Typhoon AnkarassaJättäen ohimennen huomioimatta Turkin itäisellä Välimerellä viime vuosina järjestämät useat jännitteet, erityisesti Kyprosta ja Kreikkaa vastaan, tämä ei tietenkään päde Berliiniin.

Euro Fighter typhoon kokoonpanolinja
Eurofighter-kokoonpanolinja Typhoon Isossa-Britanniassa joudutaan sulkemaan vuonna 2028 uusien tilausten puutteen vuoksi

Itse asiassa Turkin puolustusministerin mukaan Yasar GulerSaksan viranomaiset estäisivät tänään tätä ohjelmaa koskevat neuvottelut, kuten muutama viikko sitten tapahtui 48 Typhoon Saudi-Arabian ilmavoimille.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Saksa | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit