Kaikki puolalaiset asesopimukset pannaan täytäntöön, Donald Tusk sanoo

Ensimmäisessä virallisessa puheessaan pääministerinä Donald Tusk vahvisti täyttävänsä kaikki edellisen hallituksen allekirjoittamat Puolan asesopimukset. Näin toimimalla uusi keskustavasemmistohallitus sitoutuu edeltäjänsä jatkuvuuteen puolustuksessa ja vahvistaa Puolan kunnianhimoa ja pelkoa tulevien turvallisuushaasteiden edessä.

Ennen lokakuussa 2023 pidettyjä Puolan parlamenttivaaleja hallitseva puolue PiS oli allekirjoittanut useita erittäin kunnianhimoisia sopimuksia maan armeijoiden modernisoimiseksi. PiS:lle se oli yhtä lailla kysymys vastata Venäjän kasvavaan uhkaan, kuin tehdä Puolan puolustusponnistuksista voimakas vaaliargumentti.

Toisin kuin Turkissa muutama kuukausi aiemmin, tämä uhkapeli ei kuitenkaan tuottanut tulosta eroavalle hallitukselle, joka kukisti lokakuussa entisen pääministerin Donald Tuskin johtaman Eurooppa-myönteisen keskustavasemmiston liittoutuman (lausutaanTousk' ja ei 'Teusk', kuten " Putin » joka on kirjoitettu Putin).

Itse asiassa tämän vaalitappion jälkeen PiS:n allekirjoittamien asesopimusten tulevaisuudesta on ilmaantunut merkittäviä epäilyksiä, varsinkin kun niiden rahoitus edellyttää Puolan puolustusponnistelujen huomattavaa lisäämistä, yli 4 prosenttia maan BKT:sta. Donald Tuskin kantaa asiaan odotettiin siksi kärsimättömänä ja huolestuneena erityisesti Puolan armeijat ja teollisuusyritykset, joiden kanssa nämä sopimukset oli allekirjoitettu.

Puolan edellisen hallituksen allekirjoittamat asesopimukset pannaan täytäntöön uuden enemmistön toimesta

Yllättämättä yleisöään, Puolan uusi pääministeri on poistanut epäilyksen ensimmäisestä virallisesta puheestaan. D. Tuskin mukaan kaikki edellisen hallituksen allekirjoittamat sopimukset asevarustelun alalla pannaan täytäntöön.

puola donald tusk vaalit 2023 Puola | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot
Donald Tuskin voitto Puolan vuoden 2023 parlamenttivaaleissa herätti monia kysymyksiä Varsovan sotilaallisten ponnistelujen jatkamisesta.

Tämä koskee useita suuria sopimuksia, kuten Abrams M1A2- ja K2 Black -tankkien hankintaa. Panther, Borsuk-jalkaväen taistelu- ja joukkokuljetusajoneuvot, F-35A- ja FA-50-taistelukoneet, AH-64 Apache-helikopterit ja jopa fregatit Miecznick-ohjelmasta.

Toisaalta tällä hetkellä neuvoteltavana olevista ohjelmista, joista ei ole tehty lopullista sopimusta, ei ole toistaiseksi annettu tiukkaa ohjetta. Ajattelemme erityisesti Puolassa valmistettavaa noin 600 K2PL:ää tai 500 puolalaista HIMARSia, joiden sopimustilanne on edelleen epäselvä. Ei myöskään tiedetä, pysyykö tavoite siirtyä 4 koneellisen jalkaväedivisioonan muodosta 6:een.

Varapääministeri, joka vastaa Puolan armeijoiden varusteiden johdonmukaisuudesta

Kaikki nämä parhaillaan neuvoteltavat sopimukset toimitetaan tulevalle varapääministerille Władysław Kosiniak-Kamyszille. Tämä vastaa muun muassa armeijoiden ja niiden kaluston yhtenäisyydestä. Tässä yhteydessä on huomattava, että kuten Dudan hallituksen tapauksessa, Puolan varapääministerin asema liittyy suoraan puolustuskysymyksiin.

4273190 mariusz blaszczak Puola | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot
Puolan uusi varapääministeri ottaa vastuulleen Marius Błaszczakilta johdonmukaisten ja riittävien Puolan asevoimien rakentamisen Venäjän uhkaa vastaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puola | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit