Hard Kill Diamant -järjestelmä voisi suojata ranskalaisia ​​panssareita vuodesta 2026 lähtien

DGA:n levyjen jakelu näyttää viittaavan siihen, että Thalesin Prometeus-aktiivisen suojausjärjestelmän hard kill Diamant -järjestelmä olisi lähellä testien alkamista Scorpion-kuplan ajoneuvoissa, jolloin käyttöönotto voisi tapahtua alkaen 2026.

Jos aihe ansaitsee virallisen vahvistuksen, se edustaisi ilman pienintäkään epäilystä suurta ja nopeaa edistystä armeijan panssaroitujen ajoneuvojen kannalta niiden selviytymiskyvyn lisäämiseksi, erityisesti voimakkaiden taistelujen yhteydessä.

Jos Ranskan ja pian Belgian armeijan SCORPION-kuplan muodostavat panssaroidut ajoneuvot ovat sekä moderneja, tehokkaita että erittäin liikkuvia, monet asian asiantuntijat, mukaan lukien ensisijaisesti asianosaiset, armeija, pahoittelivat, että niitä ei suojata enempää, erityisesti korkean intensiteetin tapahtumassa.

Tarkemmin sanottuna siitä kerrottiin usein kovan tappamissuojajärjestelmän lisäämisen etu, joka on suunniteltu sieppaamaan ohjuksia ja raketteja, ja Diamant Active Protection System (APS) -järjestelmällä, jonka tarkoituksena on estää ajoneuvoon kohdistuminen houkuttimien, savuverhojen ja häirintälaitteiden avulla, ja joka on jo käytössä Griffon-, Jaguar- ja Serval-aluksilla.

Jos tällaisen järjestelmän suunnittelu oli mainittu sotilasohjelmalaissa 2024–2030, DGA, asevoimat tai valmistajat olivat toimittaneet tästä aiheesta vain vähän tietoa. Joidenkin PowerPoint-levyjen jakelu, DGA:n tiedotustilaisuudesta Thales Hard-Kill Diamant -järjestelmän kehittämisestä APS Prometeuksen sisällä, on siksi todellinen tapahtuma maa-aseiden mikrokosmuksessa.

Thales Hard Kill Diamant -järjestelmä on kehitetty APS PROMETEUS:lle vuodesta 2019 lähtien

Itse asiassa neljä Twitterissä julkaistua taulua näyttävät osoittavan, että Thalesin 2010-luvun alussa kehittämän DIAMANT hard kill -järjestelmän kiertäminen olisi jatkunut vuonna 2019. Esitetty tavoite olisi integroida tämä kova tappojärjestelmä APS Diamantiin. , uusien Scorpion-panssaroitujen ajoneuvojen suojelemiseksi, EBRC Jaguar, VBMR Griffon ja VBMRL Serval, mutta myös VBCI ja Leclerc tankit.

Prometeus Diamond aikataulu ja tavoitteet
Tämän aikataulun mukaan Diamondin integrointi Prometeus-järjestelmään Griffonilla, Servalilla, Jaguarilla, VBCI:llä ja Leclercillä (ja muilla, jos ellipsiin uskotaan) voisi alkaa jo vuonna 2024, kun lopputestit tapahtuvat Vuoden 2025 lopussa. Itse asiassa voimme toivoa ensimmäisten järjestelmien toiminnallista integrointia vuodesta 2026 alkaen.

Kovan tappojärjestelmän kehittämisen ja sen integroimisen Griffon-panssaroituun ajoneuvoon ja Jaguariin demonstraatiotarkoituksiin tulee kestää vuoden 2025 loppuun asti. Yllättävämpää on seuraava vaihe, jonka tavoitteena on integroida järjestelmä Suomen panssaroituihin ajoneuvoihin. Army of the Scorpion -kupla, esitetään alkaneen vuoden 2023 lopussa, ja sitä jatketaan vuoteen 2030 (kaavion lopussa) ja todennäköisesti sen jälkeenkin. Valokuva VBMR Griffonista, joka on varustettu APS Prometeuksella, havainnollistaa toista taulua, näyttää myös vahvistavan, että tätä aikataulua kunnioitetaan ja uskottaisiin.

Diamant-järjestelmä on kuvattu muissa jaetuissa levyissä. Tämä on suunniteltu erityisen kunnianhimoisten armeijan vaatimusten mukaisesti, mikä edellyttää ajoneuvojen 360°-suojausta, myös uppoavia uhkia vastaan. Järjestelmän toteuttavan panssariajoneuvon ympärillä olevien ajoneuvojen ja henkilöstön riskiä on vähennettävä mahdollisimman paljon, tavoitteena nollariski.

Kevyt Hard Kill aktiivinen suojajärjestelmä, joka on suunniteltu korkeaan intensiteettiin

Lisäksi järjestelmän elementit eivät saa estää tai haitata panssaroidun ajoneuvon ja sen järjestelmien moitteetonta toimintaa eivätkä heillä saa olla kielteistä vaikutusta sen harkintavaltaan tai liikkuvuuteen, mikä edellyttää kompaktin, kevyen laitteen, jolla on pieni tilajalanjälki ja alennettu. tehon kulutus.

Muista kuitenkin, että kun Diamondin tutka aktivoituu, se itse asiassa vähentää panssaroidun ajoneuvon sähkömagneettista harkintavaltaa toimimalla sähkömagneettisena majakana taistelukentällä. Tavoitteena ei todellakaan ole heikentää sitä, kun järjestelmä on pois päältä tai valmiustilassa.

Visuaaleja Prometeus-joukkueen griffinistä
Tämä taulu näyttää useita visuaalisia kuvia Griffon VBMR:stä, joka on varustettu Prometeus APS:llä (Active Protection System), joka integroi timanttiharjoitusjärjestelmän

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Suojaus Hard-Kill / Soft-Kill | Puolustusuutiset | MBT-panssarivaunut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit