Saksan valitsema H145M-helikopteri, joka kääntää Tigerin sivun

Joulukuun 13. päivänä Bundestag-budjettivaliokunta antoi luvan Bundeswehrin hankkia enintään 82 H145M-monikäyttöhelikopteria Airbus Helicoptersilta osana Saksan asevoimien modernisointia. Nämä koneet, jotka varustavat armeijan ja Luftwaffen, on aseistettu ja varustettu erityisesti hyökkäys- ja panssarintorjuntatehtäviä varten, mikä merkitsee Tiger-helikopterin loppumista Reinin yli vuoteen 2026 mennessä.

Vuonna 2017 Emmanuel Macronin ja Angela Merkelin euforisessa dynamiikassa, jonka tarkoituksena oli tehdä "ranskalais-saksalaisesta parista" "Defense Europe" -pilari, Pariisi ja Berliini käynnistivät yhdessä useita yhteisiä sotilasohjelmia. FCAS:n ja MGCS:n lisäksi, jotka jatkuvat tähän päivään, ilmeisistä vaikeuksista huolimatta, useita muita suuria ohjelmia käynnistettiin, mutta ne kohtasivat katastrofaalisen kohtalon.

Bundeswehrin nopea välinpitämättömyys Tiger III -standardia kohtaan

Yksi näistä ohjelmista oli Tiger III ja sen seuraavan sukupolven MAST-F panssarintorjuntaohjus. Jos Berliini nopeasti irtautui jälkimmäisestä Israelin kanssa yhteistuotetun EuroSpiken hyväksi, Saksan osallistuminen Tiger III:een pysyi pitkään epävarmana.

Tiger OLI
Saksan piti alun perin osallistua Tiger III -ohjelmaan, mutta menetti kiinnostuksensa vuonna 2019 ilmoittamatta virallisesti vetäytymisestä.

Kuten tavallista, Saksan viranomaiset eivät ilmoittaneet vetäytyvänsä ohjelmasta. Päinvastoin, he antoivat ohjelman rapistua, kunnes Ranska ja Espanja päättivät ajan vaatiessa kehittää Tigeristä vähemmän kunnianhimoisen version, nimeltään Tiger II+.

Samaan aikaan Berliini sitoutuiMuuta lähemmäs Washingtonia hankkiakseen AH-64E Gardian -taisteluhelikopterit, jota pidetään tehokkaampana, ja ennen kaikkea se ei koske Tiger-käyttäjien lukuisia ylläpito- ja saatavuusongelmia.

Huomaa, että ranskalaiset ja espanjalaiset puolestaan ​​sitoutuivat järjestämään uudelleen lentokoneen ylläpidon toimintakunnossa, mikä saavutti nopeasti erittäin merkittävää edistystä taisteluhelikopterin saatavuuden suhteen.

Koska AH-64E:n neuvottelut ovat kuitenkin yhtä monimutkaisia ​​kuin lentokone on kallista, Bundeswehr painosti Saksan puolustusministeriötä tarjoamaan itselleen odottavan ratkaisun, tässä tapauksessa erityisesti taistelutehtäviin varustetun helikopterin hankinnan, ja aseistettu. Silloin oli kysymys heti saatavilla olevan, suhteellisen taloudellisen ja mahdollisuuksien mukaan Saksassa valmistettuun laitteeseen.

Airbus Helicoptersin H145M, looginen valinta Saksan armeijalle väliaikaisratkaisuksi

H145M-helikopterin valinta oli Bundeswehrille lähes luonnollinen valinta. Kone on monipuolinen ja voi sekä korvata armeijan tiikerit että vahvistaa Luftwaffen kanssa jo käytössä olevia H145-koneita erikoisjoukkojen ja lääketieteellisten evakuointitehtävien osalta.

H145M Airbus-helikopteri
H145M on Bundeswehrin valintaratkaisu, jolla varmistetaan väliaika uuden taisteluhelikopterin hankintaan asti… tai ei…

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Hélicoptères de combat | Actualités Défense | Allemagne

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit