Kahden japanilaisen AEGIS ASEV -superhävittäjän rakentaminen alkaa vuonna 2024

Japanin puolustusministeriö ilmoitti saaneensa 373 miljardia jeniä kahden AEGIS ASEV -supertuhoojan rakentamisen aloittamiseen, jotka on tarkoitettu korvaamaan vuonna 2021 peruutettu AEGIS Ashore -järjestelmä, osana vuoden 2024 budjettia. Näiden raskaasti aseistettujen, 12 000 tonnin painoisten alusten tehtävänä on suojella Japanin saaristoa Pohjois-Korean ja Kiinan ballistisilta ja risteilyohjuksilta, mutta myös suorittaa tarvittaessa ennaltaehkäiseviä tai vastaiskuja sen mahdollisia hyökkääjiä vastaan.

Kiinan ja Pohjois-Korean välissä Japani on potentiaalisesti useiden satojen keskipitkän kantaman (MRBM) ja keskimatkan ballististen ohjusten (IRBM) kohteena, joista jokainen voidaan aseistaa ydinkärjellä.

Tähän jo ennestään huomattavaan uhkaan lisätään yli tuhat Kiinan laivaston hävittäjiin ja sukellusveneisiin laskettua risteilyohjusta sekä uusia hypersonic-aseita, kuten DF-17, joka on aseistettu purjelentokoneella, joka pystyy ohjaamaan yli machin nopeuksilla. 5.

Japanin kaksoispuolustusverho uhkaa Kiinan ja Pohjois-Korean ballistisia ohjuksia

Vastatakseen näihin uhkiin Tokio oli luottanut kaksinkertaisen ohjuspuolustusesiripun, joka koostui toisaalta kahdeksasta Kongo-, Atago- ja Maya-luokkien AEGIS-hävittäjästä sekä vastaavasta AEGIS Ashore -laitteesta. siihen, joka suojelee Havaijin saaria nykyään. Nämä kaksi peräkkäistä verhoa on varustettu SPY-1-tutkilla ja SM-3- ja SM-6-ohjuksilla, ja niiden oli määrä suojata Japanin saariston siviili- ja sotilasinfrastruktuuria Kiinan tai Pohjois-Korean ennaltaehkäisevien hyökkäysten edessä.

hävittäjä AEGIS Maya
Japanin laivastolla on kahdeksaa AEGIS-hävittäjää: neljä Kongo-luokkaa, kaksi Atago-luokkaa ja kaksi Maya-luokkaa, jotka näkyvät tässä.

Tässä ei kuitenkaan otettu huomioon maan merkittävää väestötiheyttä. Paikalliset asukkaat, jotka ovat lähellä paikkaa, johon AEGIS Ashore -järjestelmä oli tarkoitus sijoittaa, vastustivat tätä rakentamista, koska he pelkäsivät sekä roskien putoamista onnistuneen sieppauksen yhteydessä että varmuutta siitä, että ne ovat tärkeämpi kohde. mahdollinen vastustaja.

Siitä huolimatta vuonna 2021 Tokio ilmoitti tämän ohjelman peruuttamisesta ja korvaavan ohjelman käynnistämisestä kehittämällä kaksi uutta AEGIS-hävittäjää, jotka on suunniteltu erityisesti saariston ballistiseen ja ohjusten torjuntaan.

Japanin laivaston superhävittäjäohjelma AEGIS ASEV

Nämä kaksi alusta, jotka on nimetty ASEV:ksi Aegis System Equipped Vesse -alukselta, eivät kaappaa superhävittäjän tai arsenaalialuksen nimitystä. 20 metriä pidempi kuin Maya, joiden pituus on 190 metriä, ne ovat myös 20 % leveämpiä ja kaukokeila on 25 metriä verrattuna 21 metriin. Itse asiassa nämä kaksi alusta ovat paljon vaikuttavampia kuin japanilaiset tai amerikkalaiset Aegis-hävittäjät, joiden vetoisuus on 12 000 tonnia, melkein puolet painavampi kuin Mayan 8 400 tonnia.

Ennen kaikkea ASEV:t ovat erittäin hyvin aseistettuja, ja niissä on 128 pystysuoraa siiloa, joihin mahtuu ballistisia ja ohjustentorjuntaohjuksia SM-3 ja SM-6, mutta myös Tomahawk-risteilyohjuksia. Muistakaamme itse asiassa, että Japanin viranomaiset ovat muuttaneet perustuslakia salliakseen risteilyohjusten käytön vastustavaa aluetta vastaan, myös ennaltaehkäisevien iskujen aikana, mitä tähän asti pidettiin vastoin joukkojen yksinomaan puolustavaa asentoa. -puolustusvoimat.

SM-3 ohjus
Ballistinen SM-3-ohjus voi siepata kohteita ballistisessa lennossa 80 - yli 150 kilometrin korkeudella. Toisaalta se ei pysty sieppaamaan vektoreita, jotka kehittyvät alempana tai eivät seuraa klassista ballistista lentorataa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ohjuspuolustus | Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit