Kolumbia: mahdollisuus korvata Dassault Rafale M vanhimman laivaston?

Vaikka kolumbialaiset Kfir C7 -koneet eivät enää voi lentää 31. joulukuuta 2024 jälkeen, Dassault Rafale kohtaa Eurofighterin Typhoon tiedostossa, josta on neuvoteltava ja teloitettava rumpujen lyönnin kanssa, jotta se voi tunkeutua Etelä-Amerikassa. Mutta tämä uusi kokoonpano, joka johtuu Kolumbian ja Israelin välisestä vakavasta vieraantumisesta, voisi tarjota myös Ranskalle mahdollisuuksia korvata Rafale M vanhin, joka varustaa sen laivaston ilmailua. Näin…

Dassaultin epäonnistunut debyytti Rafale Kolumbiassa

Vain vuosi sitten, Rafale Dassault on tullut silmiinpistävän etäisyydelle uudesta tilauksesta Kolumbiassa. Ranskalainen lentokone oli itse asiassa julistettu Kolumbian ilmavoimien ensisijaiseksi valinnaksi israelilaisten KFIR C7 -lentokoneiden vaihtamiseen erityisen ankaran arviointimenettelyn päätteeksi, jossa se kohtasi sen Eurofighteria vastaan. Typhoon, amerikkalainen F-16 ja ruotsalainen JAS 39 Gripen.

Dassault Rafale Ranskan ilma- ja avaruusvoimat
Le Rafale of Dassault oli julistettu voittajaksi Bogotán järjestämässä kilpailussa vuonna 2022. Mutta loppuneuvotteluissa kohtaamat vaikeudet suistuivat sopimuksen raiteilta vuoden lopussa.

Niinpä muutama päivä ennen uutta vuotta ja Kolumbian parlamentin tälle tiedostolle antaman investointiluvan päättymistä presidentti Gustavo Petro ilmoitti julkisesti tulevasta sopimuksen allekirjoittamisesta Dassault Aviationin kanssa.

Ilmeisesti hätäinen ilmoitus, koska neuvotteluja ei saatu päätökseen, kun taas Bogotá halusi tilata tähän määräaikaan mennessä vain 3 tai 4 lentokonetta hieman yli 600 miljoonalla dollarilla, kun ranskalainen lentokonevalmistaja kieltäytyi sitoutumasta niin pieneen tilaukseen.

Joka tapauksessa tammikuun alussa Kolumbian puolustusministeri Ivan Velasquez ilmoitti neuvottelujen epäonnistuneen. Kyseenalaistamatta Kolumbian ilmavoimien ensisijaista tavoitetta Rafale, sen jälkeen oli tarpeen jatkaa neuvotteluja vakaammalla pohjalla. Samaan aikaan muut lentokonevalmistajat käyttivät tilaisuutta hyväkseen esittää uusia ehdotuksia Bogotalle. Tällä alueella näyttää siltä, ​​​​että Madrid on eronnut tarjouksesta, jota Kolumbian viranomaiset pitävät kiinnostavana Eurofighterin ympärillä. Typhoon Lohko 3.

Viime kuukausina kysymys näytti kääntyvän kohti kilpailua eurooppalaisen lentokoneen ja ranskalaisen hävittäjän välillä voitosta Kolumbiassa. Mutta äskettäin tuli uusi tieto, joka ravistaa kuvaa. Itse asiassa Kolumbian presidentin Gustavo Petron ja Israelin Kolumbian-suurlähettilään Gali Daganin välisen ystävällisyydenvaihdon jälkeen, kaksi maata ovat nyt kiistassa, mukaan lukien asekysymykset.

Kolumbialaiset KFIR C7 -koneet eivät enää lennä 31. joulukuuta 2024 jälkeen

Kuten viime lokakuussa mainitsimme, tämä riita saattoi osua CAESAR-asein käsiin Israelin ATMOSin eliminoimisen jälkeen sen jälkeen, kun Ranskan järjestelmä oli jälleen kerran julistettu Kolumbian armeijoiden järjestämän kilpailun voittajaksi, mutta neuvottelut olivat epäonnistuneet budjettialennuskysymyksissä.

Kfir C7 Kolumbian ilmavoimat
Kfir C7:t, jotka nykyään muodostavat Kolumbian hävittäjälaivaston, eivät voi enää lentää 31. joulukuuta 2024 ja Israelin huoltosopimuksen päättymisen jälkeen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense logo 93x93 2 Hävittäjälento | Puolustusuutiset | Kolumbia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. Bonjour,
    Perustelut ovat johdonmukaisia, mutta tämä merkitsee yhden kolmesta laivastosta sulkemista ja vain 3 lentokonetta jäljellä. Onko tällä määrällä mahdollista varmistaa Palestiinalaishallinnon osastojen tehtävät ja vaihtuvuus? koska kestää vähintään 24 vuotta ennen kuin saamme korvaavia lentokoneita ja entä lentäjän koulutus?

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit