Voiko EMBT-tankki hyötyä Italian saapumisesta MGCS:ään?

IDEX 2023 -näyttelyn yhteydessä KNDS esitteli kaikkien yllätykseksi EMBT-tankin Kairolle vaihtoehtona suuren panssaroidun laivastonsa modernisointiin. Tätä ehdotusta kannatti Pariisi, jolla on erinomaiset suhteet Egyptin viranomaisiin alueellisen strategisen lähentymisen taustalla.

Jos EMBT:tä tarjotaan nyt vientimarkkinoille, ei ole toistaiseksi merkkejä siitä, että Pariisi aikoisi olla kiinnostunut siitä omien asevoimiensa puolesta. Mutta äskettäin ilmoitettu saapuminen Italia MGCS-ohjelman puitteissa, voisi muuttaa perusteellisesti tämän alan kortteja ja samalla tarjota keinoja ja mahdollisuuksia Ranskan viranomaisille kehittää ja hankkia tämä välituotantosäiliö.

EMBT-tankki, lupaava konsepti

Tähän päivään asti EMBT-tankki on tankki vain nimellisesti. Itse asiassa se on enemmän demonstraatio, joka keskittyy kokonaan torniin ja rungon sisätiloihin. Leopard 2, joka voidaan tarvittaessa myös helposti vaihtaa Leclerc-runkoon.

Tämän uuden tornin suunnittelussa esitetyt konseptit ja tehtävien jakaminen panssaroidussa ajoneuvossa ovat kuitenkin riittävän innovatiivisia, jotta tuloksena oleva ajoneuvo voidaan luokitella välisukupolven tankiksi, joka vastaa uutta Abrams M1E3:a tai jopa KF51:tä. Panther Rheinmetallilta.

EMBT torni
EMBT-demonstraattori keskittyy ennen kaikkea uuteen keskisukupolven torniin, joka on varustettu kaikilla toiminnoilla, joita siltä voi odottaa.

Löydämme itse asiassa kaikki tälle välisukupolvelle ominaiset ominaisuudet, mukaan lukien uuden sukupolven globaali vetroniikka, kauko-ohjattavat tornit, jotka takaavat tiiviin suojan jalkaväkeä ja droneja vastaan, aktiivinen suojajärjestelmä, joka yhdistää kovaa tappamista ja pehmeää tappoa vastaan, edistyneet liitännät toimimaan tietokeskisestä taistelukuplasta sekä sen osuus droneista ja ohjattuja sotatarvikkeita käytettäväksi näkökentän ulkopuolella. Ainoa, mikä puuttuisi, olisi hybridisähköinen propulsio, jotta se voisi olla vastaava kuin amerikkalainen M1E3, jonka lupaa tulla.

Kuten olimme toistaneet virallisen esittelynsä aikana Eurosatory 2022 -näyttelyssäEMBT tuo mukanaan mielenkiintoisen konseptin, joka on luultavasti lainattu taisteluilmailusta. Itse asiassa, jos automaattisella aseenlatausjärjestelmällä varustetuissa tankeissa on kolmihenkinen miehistö (lentäjä, tykkimies ja panssarivaunukomentaja), EMBT luottaa neljänteen jäseneen, joka varmistaa järjestelmien ja asejärjestelmien toiminnan .

Kuten OSA (Weapon System Officer), joka esiintyy kaksipaikkaisissa versioissa Rafale, Mirage 2000, F-15 tai Super Hornet, sen tehtävänä on toteuttaa panssaroitujen ajoneuvojen pitkän kantaman tunnistus- ja hallintajärjestelmiä, kuten droneja, panssarintorjuntaohjuksia tai jopa panssarintorjuntajärjestelmiä. .

Canon CN120-26 EMBT
EMBT voi käyttää Nexterin kehittämää 140 mm:n Ascalon-tykkiä, vaikka demonstraattori olisi varustettu Leclercin kaltaisella CN120-26-tykillä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

 1. Hei, jätit kirjoitusvirheen neljänteen kappaleeseen, jossa puhut "KF51 Blanckista Panther », KF51:n tilalle Panther, pieni hämmennys K2 Blackin kanssa Panther Etelä Korealainen.

  Samalla saatetaan joutua luopumaan sotilasajoneuvojen kissanimestä, alamme kulkea ympyrää.

  Palaan lukemaani. Hyvää päivää sinulle !

 2. Hei Fabrice,

  Minusta tuntuu, että meillä voisi olla melkoinen taisteluherra tässä tarinassa!

  Kuvittele EMBT, jossa on ascalon, timantti ja tällainen voimansiirto ( https://www.forcesoperations.com/comment-arquus-peut-offrir-un-second-souffle-aux-chars-de-combat/ )
  ja saat jotain luultavasti pelottavaa.

  Olisin ministeriö, laittaisin sen ostoslistan kärkeen ja aloittaisin intensiivisen lobbauksen Intian ja Lähi-idän kanssa

  Hyvä artikkeli kuten yleensä.

  • Minulla on vähän epäilystäkään BITD:n mahdollisuuksista tuottaa tehokkaita, mutta ennen kaikkea liikkuvia ja hyvin suojattuja laitteita, jotka on mukautettu AT:n työllisyysoppiin. Ongelma tässä on ennen kaikkea poliittinen ja budjetti. Poliittista, koska EMBT:n aloittaminen on tietyllä tavalla sen tunnustamista, että MGCS on riskialtis ohjelma. Tämä on myös analyysi, joka tehtiin Rafale F5 + Neuron, jotka yhdessä edustavat paljon enemmän kuin pelkkä väliaikainen ratkaisu. Budjettia siis, koska jos Italian tuloon liittyvien MGCS-säästöjen uudelleen suuntaamisen avulla voimme todennäköisesti rahoittaa suuren osan EMBT:n kehittämisestä, LPM:ssä ei ole luottorajaa, joka mahdollistaisi panssaroidun ajoneuvon hankkimisen riittävän merkittävässä määrin. määriä sen kehittämisen perustelemiseksi. Varten Rafale F5, vuoden 2030 jälkeen on vielä tilaamatta noin neljäkymmentä laitetta. Mutta EMBT:n osalta meillä on 0. Joten tälle tielle siirtyminen merkitsee paluuta jälleen LPM:ään…

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit