Yhdysvaltain armeijan XM7-rynnäkkökivääri ja XM250-konekivääri otetaan käyttöön vuonna 2024

Kuuluisan 101. ilmadivisioonan osasto on jo testannut Yhdysvaltain armeijan uudet jalkaväen aseet, XM7-rynnäkkökivääri ja XM250-konekivääri, jotka alkavat varustaa tämän eliittidivisioonan yksiköitä. vuoden 2024 toiselta neljännekseltä.

Nämä uudet aseet, niiden 6,8 mm:n ammukset ja uusi älykäs XM157-tähtäysoptiikka, jotka varustavat niitä, on suunniteltu vastaamaan havaittuihin ja odotettuihin maajoukkojen osallistumisrajoitusten kehitykseen, minkä pitäisi mahdollistaa amerikkalaisten jalkaväkijoukkojen säilyttäminen etunsa mahdollisia vastustajia vastaan.

XM7-rynnäkkökivääri ja XM250-konekivääri tulevat palvelukseen vuonna 2024 Yhdysvaltain armeijassa

Suunniteltu korvaamaan kunnianarvoisa M1 Garand, joka varusti amerikkalaisia ​​jalkaväkiyksiköitä toisen maailmansodan ja Korean sodan aikana, ja ennen kaikkea vastaamaan kuuluisan Neuvostoliiton AK-47:n saapumiseen 40-luvun lopussa, M16-rynnäkkökivääriin ja sen johdannaiset, kuten M14 ja M4, edustivat erittäin huomattavaa edistystä vuonna 1957.

60 cm:n piipulla ja uudella 5,56 mm:n ammuksella M16 osoittautui itse asiassa paljon tarkemmaksi yli 200 metrin etäisyydellä kuin Neuvostoliiton rynnäkkökivääri, koska ammusten rekyyliä on pienempi ja ballistiset ominaisuudet ovat erinomaiset. Tukiaseet puolestaan ​​pysyivät uskollisina 30 mm:n .7,62 kaliiperille (tuumina ilmaistuna), tarjoten pidemmän kantaman sekä paljon suuremman läpäisy- ja pysäytysvoiman kuin 5,56, 223 mm (tai .XNUMX kaliiperi). ).

Venäjän armeijan AK-12 rynnäkkökivääri
Venäjän armeijan uusi AK-12 käyttää samaa 5,45 mm:n kaliiperia, joka esiteltiin 70-luvun alussa AK-74:n kanssa vastatakseen 5,56 mm:n Natoon

Vuosien mittaan Yhdysvaltain armeijan tekemä havainto yleistyi suurimmassa osassa asevoimista, jotka asteittain hylkäsivät .47 kaliiperin AK-3, FAL:n tai G30:n siirtyäkseen rynnäkkökivääreihin, joissa oli kaliiperi 5,56 mm NATO. Jopa Neuvostoliiton yksiköt luopuivat AK-70-koneistaan ​​47-luvun puolivälissä AK-74:n ja sen 5,45 mm:n kaliiperin vuoksi, näkyvästi NATO-kaliiperin innoittamana, samalla kun taistelut tapahtuivat vähitellen pitemmillä etäisyyksillä.

Tämä kaliiperin yleistyminen johti tiettyihin haitallisiin vaikutuksiin, jolloin ilmaantui ballistinen suoja, joka oli kalibroitu suojaamaan sitä vastaan, ja taistelut tapahtuivat suuremmilla etäisyyksillä.

Juuri tähän kehitykseen vastatakseen Yhdysvaltain armeija ilmoitti vuonna 2017 aikovansa korvata M4:n, mutta myös sen 249 mm:n M5,56-kevyet konekiväärit, uusilla jalkaväen aseilla, jotka jakavat uuden ainutlaatuisen kaliiperin, 6,8 mm:n ammukset. osa NGSW-ohjelmaa Next Generation Squad Weaponille.

Viisi vuotta myöhemmin huolellisen testausprosessin jälkeen sopimus molemmista aseista myönnettiin SIG Sauer USA:lle, vähintään 107 000 XM7-rynnäkkökiväärien sekä 13 000 XM250 jalkaväen konekiväärien toimittamiseen. Vortex Optic puolestaan ​​voitti sopimuksen 250 000 tähtäinoptiikkaa XM157-älylaitteet 2,7 miljardin dollarin arvosta.

Uusi 6.8 mm:n ammus, joka on suunniteltu läpäisemään ballistisen suojan ja laajentamaan ampumaetäisyyttä

Yhdysvaltain armeijan käyttämät uudet 6.8 mm:n ammukset suunniteltiin siten, että niiden läpäisyteho on paljon suurempi kuin 5,56 NATO:n. Siten tämä ammus pystyi testien aikana tuhoamaan käytetyt kohdesylinterit, missä NATO-ammus vain vaurioitti sitä, onnistumatta kulkemaan sen läpi, saati tuhoamisesta.

XM7 rynnäkkökivääri
Sig Sauerin XM7-rynnäkkökivääri tulee palvelukseen vuonna 2024 Yhdysvaltain armeijan kanssa

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense logo 93x93 2 pienaseet | Puolustusuutiset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. Meillä on tässä silmiinpistävä todiste poliittisten johtajiemme epäpätevyydestä kaikilla tasoilla... Sotilaalliset strategimme ja muut ovat tienneet jo pitkään, että amerikkalaiset olivat aloittaneet tämän projektin, jopa minä, tavallinen kansalainen, olin tiennyt sen ainakin pitkään. kaksi vuotta sitten olin jo kommentoinut tätä tosiasiaa sivustollasi.
    Mutta eliittimme tuntee velvollisuudekseen nuolla teutonien saappaita, ihmettelemme miksi ostamalla vanhan yli kaksikymmentä vuotta vanhan nauhan Famasin tilalle. Mitä olemme tehneet niin vakavasti tehdäksemme itsellemme niin hulluja muotia? Insinöörimme ja teknikkomme ovat yhtä kykeneviä, elleivät jopa enemmänkin kykeneviä löytämään muun kuin valitun ratkaisun. Mutta Macron ja hänen kätyrinsä-orjat Yhdysvalloista ja Saksasta ovat silti tyrmänneet.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit