Etelä-Korean lentotukialuksen CVX-ohjelma alkaa vesillä vuonna 2024

Etelä-Korean lentotukialuksen CVX-ohjelma on ollut maan kaiken tiedotusvälineiden huomion kohteena lähes viiden vuoden ajan. Kuitenkin, kun Etelä-Korean puolustusministeri Shin Won-sik esitteli maan sotilasohjelman vuosille 12-2024 2028. joulukuuta, tämän ohjelman rahoitusta, jota usein kritisoitiin sen kustannuksista ja kyseenalaista tehokkuutta, ei kuvattu siellä yksityiskohtaisesti. Jos Etelä-Korean puolustusministeriö vahvistaa, että sitä jatketaan, kaikki viittaa tänään siihen, että CVX-ohjelma on uhattuna.

Jos viimeisten viiden vuoden aikana uhka on kehittynyt nopeasti Euroopassa ja Tyynenmeren alueella, Etelä-Korea on puolestaan ​​elänyt Pohjois-Korean ydinuhan kanssa lähes kaksikymmentä vuotta. Itse asiassa Soulilla ei ollut aikaa, kuten länsimaisilla pääkaupungeilla, kätkeytyä rauhan etujen ihastukseen, ja se kehitti tänä aikana voimakkaita ja erittäin moderneja asevoimia sekä teollisuuden, joka nykyään on yksi planeetan menestyneimmistä.

KN 17 Antihsip hypersonic ohjus Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

On myönnettävä, että Etelä-Korean armeijoiden kohtaama haaste on kaikkea muuta kuin helppo. Sen lisäksi, että Pohjois-Korealla on ollut ydinaseita vuodesta 2006 lähtien, maalla on myös numerollisesti vaikuttavat asevoimat sekä merkittäviä tykistöaseita, ballistisia ohjuksia ja raketteja, jotka kaikki voivat osua Etelä-Korean pääkaupunkiin.

Soul on itse asiassa vain 70 kilometriä 238 kilometrin mittaisesta demarkaatiolinjasta, joka erottaa Korean niemimaan kahtia pitkin 38. leveyttä. kun taas 10 miljoonan asukkaan kaupungissa asuu 20 % maan väestöstä sekä kaikki nämä keskushallinnot ja suuret yritykset.

Kolmiakselinen doktriini Etelä-Korean sotilaallisen ohjelmoinnin ytimessä 2024-2028

Vastatakseen haasteeseen ja yhä sotaisempaan Pohjois-Koreaan sekä Yhdysvaltojen lupaamasta ydinsuojasta huolimatta Etelä-Korean armeijat ovat suunnitelleet opin nimeltä "kolmen akselin oppi". Tämä perustuu kolmivaiheiseen toimintaan, jos maan viranomaiset saisivat varmuuden Pohjois-Korean hyökkäyksen välittömästä.

Nämä kolme akselia edustavat itse asiassa Etelä-Korean sotilaallisen vastauksen kolmea vaihetta. Ensinnäkin havaitsemis- ja ennaltaehkäisevä iskuketju suorittaa hyökkäyksiä tuhotakseen kaikki mahdolliset havaitut vektorit, ennen kuin niitä voidaan käyttää. Toinen perustuu Korean ilma- ja ohjuspuolustusjärjestelmään (KAMD), joka vastaa ennaltaehkäisevältä iskulta pakeneneiden ja etelää vastaan ​​laukaistettujen ohjusten ja lentokoneiden sieppaamisesta.

Etelä-Korean lentotukialuksen CVX-ohjelma
Etelä-Korean lentotukialuksen CVX-ohjelma ottaa vesille vuonna 2024 4

Kolmas ja viimeinen vaihe, jonka on tarkoitus olla ratkaiseva, on Korea Massive Power Supply & Retaliation (KMPR) -järjestön vastuulla, jonka on iskettävä ja tuhottava kaikki tärkeimmät kohteet (komentokeskus, energia- ja viestintäinfrastruktuurit, poliittinen päätös…), katkaistaan ​​Pohjois-Korean hallinnon ja sen armeijat ja siten mahdollisesti lopettaa konflikti.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit