Puolan vuoden 2024 puolustustoimien rahoitus perustuu velkaan ilman eurooppalaisia ​​seuraamuksia

Muutama päivä sitten Puolan puolustusministeriö esitteli Puolan vuoden 2024 puolustusponnistuksen, joka ylittää 5 %:n rajan BKT:sta. Kuten Donald Tusk ehdotti joulukuun puolivälissä, tämä on täysin linjassa edellisten vuosien kanssa. Varsova käyttää sen rahoittamiseen 185 miljardin zlotyn julkisen talouden alijäämää eli 5 % maan BKT:sta, vuoden 682 valtion budjetin 2024 miljardista zlotysta. Puolan hallitus on saavuttanut sen, että se ei suinkaan provosoi Euroopan budjettiviranomaisten vihaa. , ei ainakaan vuodelle 2024 sanktioita liiallinen alijäämä ei pakoteta häntä.

Onko Puola onnistunut siinä, missä Ranska epäonnistui lähes kolme vuosikymmentä? Tämä on kysymys, jonka voimme kysyä itseltämme tänään, kun Varsova on saanut Euroopan unionilta, että sen 5 prosentin julkisen talouden alijäämä vuonna 2024 ei johda liiallisia alijäämiä koskevaan eurooppalaiseen menettelyyn ja siihen liittyviin sakkoihin.

Puolan vuoden 2024 puolustusponnistelut 5 % BKT:sta rahoitetaan valtion velalla

Puolan viranomaisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin luoda valtion velkaa rahoittaakseen poikkeuksellisen puolustusponnistelun, jonka osuus on yli 5 prosenttia maan BKT:sta, ja vuodelle 2024 ennustettu julkisen talouden alijäämä on jälleen hieman yli 5 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. maan BKT. Toisin sanoen voimme helposti ajatella, että koko Puolan puolustusponnistelu rahoitetaan vuonna 2024 luomalla valtionvelkaa.

Puolan puolustusponnistelut vuonna 2024 mahdollistavat Miecznik-ohjelman viiden fregatin rahoituksen
Varsova käyttää 3,6 miljardia euroa kolmeen brittiläiseen monikäyttöiseen fregattiinsa, jotka muodostavat Miecznick (Espadon) -ohjelman

Euroopan budjettivallan käyttäjät ja erityisesti Euroopan unionin talous- ja rahoitusasioiden neuvosto ovat kuitenkin suostuneet tähän ei aloita liiallista alijäämää koskevaa menettelyä Varsovaa vastaan ​​vuonna 2024.

Tämän neuvoston tekemässä päätöksessä, johon Ranska ja Saksa osallistuvat, todetaan ratkaiseva rooli, jota Puola ja sen muodostuvat voimakkaat armeijat edustavat Venäjän uhkaa vastaan, samalla kun otetaan huomioon Puolan merkittävä painoarvo. sotilaallinen ja humanitaarinen apu on edustanut Ukrainaa konfliktin alusta lähtien.

Tämä päätös on yllättävä etenkin Ranskassa, sillä maa on useaan otteeseen yrittänyt saada samanlaisia ​​toimenpiteitä rahoittaakseen pelotteensa tai interventioitaan Afrikassa islamistista terrorismia vastaan.

Pariisi on kuitenkin joka kerta kohdannut Brysselin tiukan kieltäytymisen tällä alalla. Miten voimme sitten selittää, että Varsova sai Euroopan tukea, kun Ranska epäonnistui järjestelmällisesti? Selitykset eivät suinkaan ole ideologisia, vaan ovat monille täysin tosiasioihin perustuvia.

Puolan finanssiterveys Euroopan unionin takaajana

Ensinnäkin on selvää, että Varsova voi esittää tähän asti erityisen myönteisen budjettiprofiilin. Näin ollen valtionvelka ylittää nykyään tuskin 50 prosenttia maan BKT:sta, kun se Ranskassa oli 110 prosenttia ja Saksassa 65 prosenttia vuonna 2023.

K2 Puola
Zlotyn vahvistuminen rahoitusmarkkinoilla vähentää Puolan investointien painoa tuontiin sotilaskalustoon.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit