Venäjän asevoimien kerrotaan vastaanottaneen 1 500 panssarivaunua vuonna 2023

Arvioiden mukaan Venäjän asevoimat ovat menettäneet 2 200–2 800 panssarivaunua erikoissotilaallisen operaation alkamisen jälkeen. Nämä menetykset edustavat enemmän tai vähemmän 80 prosenttia venäläisten yksiköiden operatiivisista panssarivaunuista ennen konfliktin alkamista.

Kuten tankit, kaikki tärkeimmät Ukrainassa käytetyt laitteet ovat kokeneet erittäin korkeat poistumisluvut, joka vaihtelee 15–20 prosentista ohjattujen lentovarusteiden (taistelukoneet, helikopterit) yli 70 prosenttiin etulinjan panssaroituihin ajoneuvoihin, kuten BMP ja BTR.

Kauhistuttavista tappioista huolimatta Venäjän armeijat säilyttävät erittäin merkittävän sotilaallisen potentiaalin

Huolimatta näistä tappioista, joiden olisi pitänyt saada kaikki muut hyökkääjät lopettamaan konflikti, Ukrainan kenraaliesikunnan oman myöntämän mukaan Moskova näyttää tänään olevan päättäväisempi kuin koskaan jatkaa sotilaallista toimintaansa ilman, että ne heikentävät Venäjän sotilaallista potentiaalia murtumispisteeseensä saakka. , kuten Ukrainan vastahyökkäyksen epäonnistuminen osoittaa.

Jos inhimillisten menetysten, yhtä tärkeiden kuin aineellisten menetysten, ottaminen on Kremlin hallinnassa ja sen mielien propagandassa, merkittävän sotilaallisen potentiaalin säilyttäminen kaluston kulumisesta huolimatta ei ole mahdollista vain valtavan teollisen ponnistelun avulla, ylittää selvästi ne mahdollisuudet, joihin Venäjän puolustusteollisuus kykeni ennen konfliktia.

Venäläiset T-62:t eteen
Venäjän puolustusministeriön ilmoittamista 1 500 tankista merkittävä osa koostuu vanhoista malleista, jotka nousevat esiin kotelosta ja lähetetään nopeasti rintamalle, kuten tämä T-62.

Tämä aihe on ollut keskusteltu useaan otteeseen tällä sivustolla, tammikuusta 2023 lähtien. Kuitenkin osittain erittäin huonosti tasapainotetun ukrainalaisen viestinnän vuoksi, jonka tarkoituksena oli esittää täydellisen voiton välitöntä todennäköisyys tukemaan lännen sitoutumista, mutta myös maan yleistä mielipidettä, sitä pidettiin vain kerran Ukrainan kesän vastahyökkäyksen epäonnistuminen on väistämätöntä.

Se ei ollut vain silloin selvää Venäjän armeijat olivat säilyttäneet merkittävän operatiivisen potentiaalin, mutta yhtäkkiä Venäjän sotilaallisen teollisuustuotannon nousun edustamasta uhkasta tuli strateginen kysymys, jolla haluttiin saada länsi lisäämään sotilaallista apuaan Kiovalle.

1 500 panssarivaunua ja 2 200 panssaroitua taisteluajoneuvoa Venäjän puolustusteollisuudesta vuonna 2023

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun tällä viikolla julkistamat luvut vahvistavat tämän uhan todellisuuden Ukrainalle ja muuallekin Euroopalle. Venäjän sotilasteollisuuden tuotantoa koskevassa yhteenvetoasiakirjassa vuodelle 2023 lainasi Tass AgencyPuolustusministeriö ilmoittaa itse asiassa vastaanottaneensa peräti 1 500 panssarivaunua, tai ainakin yhtä monta kuin se hävisi vuoden aikana, luultavasti enemmän.

Sama asiakirja koskee 2 200 panssaroidun taisteluajoneuvon, 1 400 tykistöjärjestelmän ja raketinheittimen sekä 12 000 ajoneuvon toimittamista, mukaan lukien 1 400 panssaroitua ajoneuvoa vuoden aikana. Pelkästään tänä vuonna toimitettiin myös peräti 22 000 erityyppistä dronia.

Uralvagonzavodin tehdas
Uralvagonzavodin tehtaan uusien panssarivaunujen tuotanto on nykyään todennäköisesti noin kolmekymmentä yksikköä kuukaudessa. Tämä määrä voi kasvaa tulevina kuukausina, jos uusien turbiinien tuotanto mahdollistaa T-80-tuotannon jatkamisen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Construction de véhicules blindés | Actualités Défense | Chars de combat MBT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

9 Kommentit

 1. Olen järkyttynyt, kapinoitunut ja vihainen siitä, että emme näe tietoisuutta ja suuria investointeja puolustukseen ja tuotantoon. Ukrainan jälkeen me olemme venäläisten kohteena, se on varmaa, ja olemme alasti, eivätkä he epäröi hetkeäkään murskata meidät joko sotilaallisesti, taloudellisesti tai kaikin mahdollisin keinoin, kunnes täydellinen romahdus. Vaikka uskon, että johtajamme eivät ole idiootteja, en ole suinkaan vakuuttunut siitä, mitä näen.

 2. Meidän täytyy ensin luottaa itseemme.
  Mitä me Ranskassa teemme tuottaaksemme massaa sotatarvikkeita (tehokkaimmat, kuten rypälepommit), nykyaikaisia ​​hyvin suojattuja tankkeja, panssaroituja ajoneuvoja ja ylitysvälineitä? Meidän pitäisi omin voimin tehdä samat ponnistelut kuin puolalaisten ja saada venäläiset haluamaan pelata kanssamme. Tämä vaatii muutosta tavanomaisten, mutta myös ydinjoukkojemme muodoissa: jos venäläiset sumuttaisivat meidät 50 kertaa, heidän täytyy olla varmoja, että ne pyyhittäisiin ainakin kerran pois meidän keinoin...
  Tarvitaan kiireellisesti varusteita ja ammuksia sekä Ukrainan aseistamista, jotta venäläiset eivät vain voi voittaa kentällä, vaan ne voidaan työntää takaisin valloitetuilta alueilta.
  Vain voima voi lopettaa tämän sodan pakottamalla venäläiset neuvottelemaan.
  Sillä he luulevat olevansa vahvoja.

 3. MoD-tiedot ovat lähtökohtaisesti varovaisia! Heidän tietonsa on osa disinformaatiota, joka on tavallista kaikissa konflikteissa, joissa kumpikin osapuoli lisää vastustajan tappioita ja minimoi omiaan. Jotta venäläiset joutuivat kärsimään tällaisia ​​tappioita, ukrainalaisten on täytynyt kärsiä suhteellisesti yhtä monta, ellei enemmän, sillä haitalla, etteivät he kyenneet korvaamaan heitä. Siksi olisi mielenkiintoista tietää niiden jäännöskapasiteetti.
  Mitä tulee muuhun, olen järkyttynyt nähdessäni tiedotusvälineiden disinformaation vaikutukset: Venäjä valmistelee siksi hyökkäystä Eurooppaan, mitä se ei kyennyt saavuttamaan Neuvostoliiton aikana ja hallitsi 3/4 Itä-Euroopasta?
  Sen virheellisen arvion lisäksi ydinvoimakapasiteeteistamme, joiden käytössä ei ole kysymys vallan tasosta vaan poliittisesta tahdosta käyttää niitä, totean, että päättely on edelleen se, että puolustamme itseämme venäläisiä vastaan ​​viimeiseen asti. ukrainalainen! Mitä tulee neuvotteluihin, pitäisikö meidän muistaa, että ukrainalaiset ehdottivat sitä kahdesti sitä kannattaville venäläisille, mutta anglosaksit pakottivat Zelinskin luopumaan siitä? Nyt kun USA:n ja EU:n apu on kuivumassa, Ukrainan olisi todellakin aika nostaa peukkunsa jopa sille epäedullisemmissa olosuhteissa.

  • Hyvä @Jean Michel, panen ilolla merkille, että pidät meitä (minua) idiootina väittämällä, että kuvittelemme Venäjän hyökkäyksen Eurooppaan, siitä ei koskaan ollut kysymys. En tietenkään pelkää T-72-koneita Champs Elysées'llä, mutta on monia tapoja käydä sotaa maata vastaan ​​ja tuhota se kuin aseilla, ja kukapa paremmin kuin Neuvostoliitosta kokeneet venäläiset voisi tietää paremmin?

   Näytät myös yhtä vapaasti sylkevän venäläistä propagandaa saadaksesi selvää neuvotteluista ja niihin liittyvistä argumenteista; Venäjä käy sotaa meitä vastaan, ei päinvastoin, enkä edes minä sano sitä…….sinun täytyy vain katsoa heidän televisio-uutisiaan, joissa on simulaatioita pääkaupunkeihin kohdistuvista ydinhyökkäyksestä ja siihen liittyvästä propagandasta, jota käytetään. joka paikassa. Lisäksi he ovat teoretisoineet voimatasapainon ja tosiasian politiikan, jos et näe SUORAA uhkaa, jota he edustavat meille, koska Ukraina on vasta alkua (Novorossian suunnitelma), silloin ei ole enää mitään keskusteltavaa. samalla planeetalla.
   Mitä tulee ukrainalaisiin, vain he pitävät peukkua, kun he päättävät tehdä niin, enkä halua mennä niin pitkälle kuin viimeiset ukrainalaiset, se on selvää, mutta ilman TÄYTÄ ja TÄYTÄ MASSIIVISTA tukeamme nämä eivät ole "vähemmän" ehtoja. . edullinen", josta puhumme... mutta maan loppu puhtaasti ja yksinkertaisesti sekä konfliktin jatko kaikilla mahdollisilla rintamilla (Moldova, Suwalki-käytävä, EU yleensä, Afrikka jne...) ja jos me älä näytä lihaksiamme……meidät murskataan poliittisesti ja taloudellisesti Venäjän ja Kiinan välisen akselin toimesta, joka ei sitä edes peitä.
   Tukeaksemme Ukrainaa tai vain osoittaaksemme, ettemme anna tämän tapahtua, MASSIVINEN uudelleenaseistautuminen on pakollista ainakin korvatakseen vuosikymmeniä kestäneen rauhan osingot, jotka johtuvat naiiviudesta Putinin edessä ja vahvistamaan sitten valta-arvomme. .

   • Eli en jaksa enää lukea! Kirjoitat: ”Ukrainan jälkeen me olemme venäläisten kohteena, se on varmaa ja olemme alasti eivätkä he epäröi hetkeäkään murskata meidät joko sotilaallisesti, taloudellisesti tai kaikin mahdollisin keinoin, kunnes meidän täydellinen romahdus. » En siis pidä sinua idioottina, jos niin olisi ollut, niin olisin sanonut, vaan eurooppalaisen median vaikutuksen alaisena kansalaisena, jolle Venäjä on paha.
    Mitä tulee neuvotteluihin, en ruiskuta lainkaan propagandaa, vaan vetoan vain tähän konfliktiin liittyvissä teoksissa sekä eurooppalaisessa ja yhdysvaltalaisessa lehdistössä kerättyihin tietoihin, mikä ei näytä olevan teidän tapauksenne.
    En itse asiassa näe mitään Venäjän vaaraa, koska tässäkin olet väärässä, Venäjä ei käy sotaa Eurooppaa vastaan, vaan USA käy sotaa Venäjää vastaan, ja jos emme olisi seuranneet kuin härät USA:n päättämiä taloudellisia pakotteita eivät häiritse heitä millään tavalla, päinvastoin – emme kokisi nykyisiä energia- ja siten taloudellisia ongelmia.
    Joten aiot kertoa minulle, että on vaarallista olla aggressiivinen Venäjä Euroopan rajalla (vaikka Ukraina ei ole Eurooppa), mutta päinvastoin Venäjä, jonka rajoilla on Nato, joka vuodesta 1989, vastoin Reaganin sitoumuksia, on jatkunut. sen laajentuminen itään.
    Aikoja sitten olisi pitänyt pitää Venäjää osana Eurooppaa ja lähteä Natosta ottamaan omat asiat hallintaansa ja antamaan USA:n hoitaa kansainväliset juoninsa yksin (2. Persianlahden sota, Afganistan muiden välillä). Miten asiat menevät, pitääkö meidän käydä sotaa Kiinaa vastaan ​​Uncle Samin puolesta? No katsotaan, rakennetaan veneitä ja varoitetaan kiinalaisia, me pidämme Tyynenmeren! Näen heidän reaktion hämmästyksen ja suorastaan ​​naurun välillä. Millä budjetilla, millä miehistöillä, millä öljyllä, millä aseilla. Tule takaisin maan päälle, massiivinen uudelleenaseistuminen, josta puhut, on illuusio, emmekä ole enää suurvalta. Saatamme katua sitä, mutta se on tosiasia! Jäljelle jää vain se, että meillä on tietyillä aloilla taitotietoa, joka voisi varmistaa, että olemme suojassa, mutta koska luin VGE:n muistelmat, joka myönsi, ettei hän olisi koskaan antanut käskyä ydintulista, on epäilystäkään siitä, että siitä, että olemme edelleen suuri kansakunta.
    Joka tapauksessa voit olla varma ukrainalaisten kohtalosta, se ratkaistaan ​​suoralla venäläis-amerikkalaissopimuksella, josta Eurooppa suljetaan pois ja kaikki palautuu normaaliksi. USA on mitä se on, mutta poliittisesti pragmaattikot ja jos Putinin diplomaattinen vaeltaminen aiheuttaa heille ongelmia, he tekevät mitä on tehtävä heidän etujensa mukaisesti!

    • Ilmeisesti olet joutunut Venäjän propagandan ansaan.
     Väittely heidän kanssaan merkitsi sielun menettämistä, ja onneksi emme tehneet niin.
     Tarinoitasi Ranskan energiasta ja puutteesta ei ole olemassa, meillä on vain Lomen lain suuraajat, jotka putoavat takaisin maan päälle (ja se on erittäin hyödyllistä veroilleni)
     Muilta osin te kaikki unohdatte konfliktin tärkeimmän kohdan ja jäätte kaikki jumissa haudoissanne kranaatinheittimienne kanssa: kolmas ulottuvuus!!
     Kun näemme kuinka venäläinen ilmatorjunta loistaa tee-se-itse-konetta vastaan, kuinka ne pysäyttävät ne? Rafale/Typhoon/F35 venäläiset?

 4. Olet varmasti oikeassa: älkäämme väittelekö venäläisten kanssa ja säilyttäkäämme rakkaita sielujamme! Tämän seurauksena sota jatkuu ja ukrainalaiset menettävät vain henkensä! Eikö se ole iso asia, jos uskon perustelujasi? Eikö Euroopalla ja lopulta tietyillä mailla, mukaan lukien meidän, ole huolia? Todella ? Sähkön hinnan yhdistäminen USA:n meille 3 kertaa venäläiseen kaasuun verrattuna myymän liuskekaasun hintaan ei ole ongelma niin yksityisille kuin teollisuudelle? Jos tämä ei koske sinua, se on hyvä.
  Sota ei ole vain vastakkain olevien materiaalien laatu, vaan myös niiden määrä ja kyky korvata ne, tätä kutsutaan sotataloudeksi ja tällä alueella venäläiset näyttävät olevan askeleen Meitä edellä. Kolmas ulottuvuus on varmasti merkittävä elementti, mutta tietystä pisteestä lähtien sinun täytyy miehittää maa, eikö niin? Ja sitä varten tarvitaan henkilökuntaa, panssarivaunuja, kranaatit, tykistö, lopuksi on otettava yhteyttä.

 5. Tämä liuskekaasupaska on ennen kaikkea ympäristöaktivistien julkisuustemppu.

  Ranska kuluttaa hyvin vähän kaasua verrattuna sen sähköön. Ja muut toimittajat pysyvät vakaina, kuten Norja tai Qatar.

  Sekoitat Ranskan ja Saksan kaasukysymyksestä.

  Mitä tulee maamiehitykseen, se on oppi, joka on etusijalla (on vain katsottava, mitä Ukraina saa aikaan 3 marderilla ja 4 CV90:llä). Ja mitä tulee oppiin, neuvostoliitto oli jumissa 80 vuotta sitten.

  Lopuksi totean, että muistutat minua hieman siitä osuudesta Ranskassa vuonna 1940, joka ajatteli sen ratkaisevan Hitlerin ongelman neuvottelemalla. 6 kuukautta myöhemmin tankit olivat Pariisissa………

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit