Venäjän ohjusiskut Ukrainaa vastaan ​​29. joulukuuta paljastavat huolestuttavan uuden mallin

Ukraina joutui iskuihin 29. joulukuuta massiivinen Venäjän ilma- ja rakettijoukkojen johtamassa koordinoidussa toiminnassa, mikä paljastaa taktisen mallin, jota Moskova ei tähän mennessä ollut käyttänyt Kiovaa vastaan. Jos näiden lakkojen tavoitteita ja saavutettuja tuloksia on vielä vaikea arvioida, tämä siirtyminen massiivisiin, toisiaan täydentävien vektoreiden välillä koordinoituihin lakoihin on huolestuttavampi uhka Ukrainalle tämän talven alussa.

Yöllä 28. ja 29. joulukuuta 2023 Venäjän ilmavoimat suorittivat ennennäkemättömän mittakaavan hyökkäyksen Ukrainan infrastruktuuria vastaan. Venäläiset strategiset pommittajat Tu-95 ja ehkä Tu-160 laukaisivat tämän hyökkäyksen aikana sata, ehkä enemmän, Kh-101 ja Kh-555 risteilyohjuksia kohti Ukrainan kohteitaan tukemana noin kolmekymmentä, jälleen ehkä enemmän, Geranium long- kantaman hyökkäysdroonit, venäläinen versio Iranin Shahed-136:sta.

Kuten useiden kuukausien ajan, Ukrainan ilmatorjunta väittää tuhonneensa suurimman osan, noin 90 prosenttia, näistä ohjuksista ja lennokeista käyttämällä ohjuksia ja ilmatorjuntatykkejä.

Toisaalta se ei ole ilmoittanut mistään sieppauksesta tusina Iskander-M- ja Kinzhal-ballistista ohjusta sekä muutama Kh-35 ja Kh-31P-tutkatorjuntaohjukset, jotka on laukaistu yhdessä. Kuitenkin juuri viimeksi mainittu todella toteutti hyökkäyksen Ukrainan infrastruktuuria vastaan.

Petoksen ja kyllästymisen taktiikka, joka on tunnettu lännessä pitkään Neuvostoliiton uhan edessä

Venäjän joukkojen 18. ja 29. joulukuuta välisenä yönä käyttämä taktiikka, joka edusti ensimmäistä kertaa Ukrainassa, ei ole millään tavalla tuntematon Naton analyytikoille. Jo vuonna 1986 Tom Clancy ja Larry Bond olivat jäljittäneet huolestuttavan skenaarion romaani Punainen myrsky (Red Storm Rising), joka kertoo muun muassa Neuvostoliiton laivaston kaukopommittajien hyökkäyksestä liittoutuneiden kantorakentajia vastaan.

Tu-22m3
Neuvostoliiton pitkän kantaman Tu-22M Backfire -pommittajat ja niiden yliääni-alusten vastaiset ohjukset pelkäsivät erityisesti Naton merijalkaväen kylmän sodan aikana.

Romaanissa ensimmäinen vanhojen Tu-16 Badger- ja Tu-22 Blinder -pommittajien aalto suoritti massiivisen hyökkäyksen amerikkalaista lentotukialusta vastaan, joka koostui kahdesta lentotukialuksesta, mukaan lukien ranskalainen Foch, käyttäen vanhoja laivojen vastaisia ​​ohjuksia. houkuttimina, uuvuttamaan vastustajan ilmatorjunta.

Sitä seurasi muutama minuutti myöhemmin useiden nykyaikaisilla ohjuksilla aseistautuneiden Tu-22M Backfires -laivuuksien ratkaiseva hyökkäys, joka sieppasi liittoutuneiden laivaston vartioimatta ja johti useiden suurten alusten, mukaan lukien uponneen Fochin, menettämiseen. kourallista alas ammuttua neuvostopommittajaa vastaan.

Tempête Rougessa Fochin F-8N Crusader saavutti ainoat voitot Neuvostoliiton Tu-22M Backfirea vastaan.

Tämän skenaarion, jonka kaksi kirjoittajaa testasivat useita kertoja Harpoonin laivastosimulaatiolla (saman Larry Bondin suunnittelema), Naton amiraalit ottivat myöhemmin erittäin vakavasti, aivan kuten toinenkin romaanin ytimessä oleva skenaario, Islannin vangitseminen. laskuvarjojoukkojen ja Neuvostoliiton merijalkaväen joukkojen toimesta uhatakseen Reforger-vahvistuslinjaa.

Venäjän massiivinen ohjushyökkäys Ukrainaa vastaan ​​29. joulukuuta, myös kahdessa vaiheessa

Jos Venäjän 29. joulukuuta hyökkäys ei kohdistunut laivastoon, vaan Ukrainan infrastruktuuriin ja kaupunkeihin, näyttää siltä, ​​​​että se suunniteltiin vuoden 1986 romaanissa kehitettyä taktiikkaa lähellä.. Se toteutetaan itse asiassa kahdessa peräkkäisessä vaiheessa.

Ensimmäinen vaihe koostui vain KH-101- ja Kh-555-risteilyohjuksista sekä pitkän kantaman hyökkäysdroneista Geranium. Tässä se ei juurikaan eronnut viime kuukausien hyökkäyksistä, kun KH-101, Kh-555 ja 3M54 Kalibr -risteilyohjukset laukaistiin samanaikaisesti Ukrainaa vastaan ​​Geranium-droonien rinnalla.

Venäjän ohjukset Ukrainaa vastaan ​​Kh-101
Kh-101-risteilyohjus on Kh-55:n evoluutio, jossa on uusi suojakalvo ja parannettu suorituskyky. Jokainen ohjus maksaisi noin 1,5 miljoonaa dollaria.

Kuten aiemminkin, Ukrainan ilmatorjunta osoittautui erityisen tehokkaaksi näitä vektoreita vastaan ​​väittäen, eikä ole syytä epäillä, 87 risteilyohjuksen ja 27 dronin tuhoamista, molemmissa tapauksissa noin 90 % aseistaan. heidän tavoitteensa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Venäjän ja Ukrainan konflikti | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

 1. Hei Fabrice,

  Viime keväänä PAC3 sieppasi varmasti suurimman osan, ellei kaikki, lähetetyistä ohjuksista siitä yksinkertaisesta syystä, että se oli kohteena.
  Lentoratalaskelmassa Mach 5 -ohjusten ja ei-ohjuksia (kinzhal ohjailee vain loppulähestymisessä ja sen nopeutta tulee pienentää erittäin merkittävästi) sieppaamiseksi kohteena oleminen yksinkertaistaa tehtävää huomattavasti.

  Muilta osin asia on normaalisti, Venäjä sanoo lähettäneensä 100 ohjusta ja Ukraina ei nähnyt yhtään tai siepannut yhtään. Olemme selkeästi sotilaspropagandassa molemmin puolin.
  Ne jotka osuivat usein kaatuivat siviileihin, ja muut, jos ne tuhoutuivat, pysymme hyvin välttelevänä: se on sodan sumua.
  Yksi asia on varma, Ukrainassa ei ole tarpeeksi ilmapuolustusta suojelemaan kaikkea. Sinun on siis tehtävä valintoja. Kiova on eräiden muiden kaupunkien kustannuksella.
  Lopuksi F16:lla, emme ole oikein nähneet, mitä tavoite 120 antaa tosielämässä (puhutaan noin 150/160 km:n etäisyydeltä siitä, mitä löysin). Euroopan tasolla meillä on melko vähän testejä ja palautetta Meteorista, mutta vähän tästä amerikkalaisesta ohjuksesta. Jos se on kuin tavallinen laitteisto, tämän tyyppisen toiminnan määrittäminen on erittäin vaikeaa.

  Hyvää uutta vuotta 🙂

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit