Drone Wingmen, hypersonic-ohjukset: Yhdysvaltain armeijat valmistautuvat vuodesta 2024 alkaen strategiseen määräaikaan 2027

Amerikkalaiset armeijat ovat olleet mukana kolmen vuoden ajan syvällisessä ja nopeassa muutoksessa ollakseen valmiita ottamaan vastaan ​​Kiinan haasteen vuodesta 2027 alkaen, jolloin vallitsee kasvava yksimielisyys korkean jakson alkamisesta. Kiinan ja Amerikan mahdollisesta vastakkainasettelusta Tyynellämerellä.

Vastatakseen tähän haasteeseen vuonna 2024 käynnistetään kaksi keskeistä ohjelmaa: VENOM-ohjelma, jolla hankitaan taitoja Yhdysvaltain ilmavoimien taisteludroneiden käyttöönotossa, sekä CSP-hyperääniohjusten testaus USS Zumwalt -hävittäjällä Yhdysvaltain laivastolle.

Strateginen määräaika 2027 on amerikkalaisten… ja Kiinan armeijoiden suunnittelun ytimessä

Mainittu ensimmäistä kertaa maaliskuussa 2021, amiraali Phil Davidson, silloinen Tyynellemerelle lähetettyjen amerikkalaisten joukkojen komentaja, strateginen määräaika 2027, joka koskee Kiinan sotilaallisen toiminnan todennäköistä päivämäärää Taiwania vastaan, on sittemmin aiheuttanut lukuisia keskusteluja.

Kiinan armeijat PLA Type 075
Kiinan laivasto lisää laajoja amfibioharjoituksia valmistautuakseen mahdolliseen hyökkäykseen Taiwania vastaan ​​tai ainakin salliakseen tällaisen uhan muodostamisen.

Kuten usein tapahtuu, on ainakin yhtä monta analyysiä, joka selittää tämän päivämäärän epätodennäköisyyden, kuin amiraali Davidsonin suuntaan meneviä analyyseja. Tämän ilmoituksen jälkeen näyttää kuitenkin ilmeiseltä, että amerikkalainen sotilaallinen suunnittelu on kehittynyt pystymään vastaamaan oikein, ainakin paljon tehokkaammin kuin sen olisi pitänyt pystyä aiempaa suunnittelua sovellettaessa.

Pentagon harkitsee nyt tätä määräaikaa entistä vakavammin, koska Kiinan viranomaiset ovat itse tunnustaneet, että ne pyrkivät saavuttamaan keskeisen toiminnallisen virstanpylvään vuoteen 2027 mennessä, jolloin se voi suunnittelussaan määrätä paikallisen konfliktin sattuessa. , jossa on teknisesti edistyksellisiä laitteita saatavilla suuria määriä ja joita palvelevat nykyaikaisiin oppeihin koulutetut sotilaat.

Niinpä viime vuosina Atlantin toisella puolella on ilmoitettu lukuisia sotilaallisia ohjelmia erityisen lyhyillä aikatauluilla. Tämä koskee erityisesti M10 Booker kevyt tankki ja uusi ohjelma M1E3 taistelutankki Yhdysvaltain armeijasta. Ensimmäinen kehitettiin erityisen lyhyessä, vain viiden vuoden aikataulussa, ja toisen odotetaan tulevan käyttöön vuosikymmenen lopussa.

Molemmissa tapauksissa nämä ovat määräaikoja, jotka eivät liity Yhdysvaltain armeijan aikaisempiin ohjelmiin, jotka kestivät yli vuosikymmenen, joskus kaksikin, usein pettymystuloksin, vaikka niitä ei vain hylätty.

Yhdysvaltain armeijan M10 Booker
Yhdysvaltain armeijan M10 Booker -kevyiden panssarivaunujen ohjelma kehitettiin tuskin viidessä vuodessa, mikä on ennätys verrattuna armeijan viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana toteuttamiin lukuisiin aikaa vieviin ja poikkeuksellisen kalliisiin ohjelmiin.

Yhdysvaltain ilmavoimat ovat myös mukana useissa ohjelmissa erityisen lyhyillä määräajoilla, joista esimerkillisin Next Generation Air Dominance -ohjelma tai NGAD, kuudennen sukupolven hävittäjä, joka on tarkoitettu korvaamaan F-6 Raptor, jonka on otettava käyttöön ennen vuotta 22.

Muita suuria ohjelmia on mukautettu, mm KC-Y-ohjelma KC-135-tankkerilentokoneen korvaamiseksi, vähennetty vain 75 lentokoneeseen ja käännyn ilman kilpailua KC-X-ohjelman KC-46A:han, jotta krediittejä ja määräaikoja vapautuu KC-Z-ohjelma, jonka on suunniteltava uuden sukupolven tankkeri, joka on mukautettu Tyynenmeren teatterin ja tulevaisuuden ilmasodan vaatimuksiin.

Yhdysvaltain laivasto on puolestaan ​​käynnistänyt suuren Constellation-luokan fregattiohjelman massansa lisäämiseksi ja suunnitteleenostaa tuotantonsa neljään laivaan vuodessa tulevina vuosina, kun taas Arleigh Burke Flight III -hävittäjien tuotannon on myös kiihdytettävä yli kahden laivan vuodessa, nimenomaan vastatakseen Kiinan haasteeseen.

Constellation-luokan fregatti
Yhdysvaltain laivasto haluaa käynnistää Constellation-luokan fregattien rakentamisen toisella telakalla saavuttaakseen neljä uutta alusta vuodessa.

Samaan aikaan, tuotanto ydinhyökkäys sukellusveneitä Virginia-luokassa, on saavutettava 2 alusta vuodessa, ja jopa 2,3, kun otetaan huomioon ne 3-5 alusta, jotka myydään Australiaan SSN-AUKUS-ohjelman puitteissa.

Kuten näemme, amerikkalaiset armeijat ovat muuttaneet suunnitelmiaan perusteellisesti viime vuosina, nimenomaan vastatakseen Kiinan uhkaan ja erityisesti ollakseen riittävän varoittavia ja kykeneviä vastaamaan konfliktin sattuessa vuodesta 2027 alkaen.

Vuosi 2027 on myös Kiinan armeijan suunnittelun ytimessä

Tosiasia on, että Kiinan teknologinen ja teollinen tempo on kiihtynyt viime vuosina huomattavasti, erityisesti mitä tulee keinoihin, jotka voivat osoittautua ratkaiseviksi saartoon tai jopa amfibiseen toimintaan Taiwania vastaan ​​ja sen ympärillä.

Näin nykyaikaisten J-20-, J-16- ja J-15-hävittäjien tuotanto on kasvanut merkittävästi viime vuosina ja ylittää nyt todennäköisesti 100 uuden lentokoneen kynnyksen vuodessa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustustutkimus ja kehitys | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit