Turkin laivasto saa toisen lentotukialuksen, se…

Vuosi 2024 on alkanut Turkin laivastolle. Toisen lentotukialuksen rakentaminen on itse asiassa juuri vahvistettu TCG Anadolun jälkeen Turkin puolustusteollisuuden toimeenpanevan komitean kokouksessa, jonka puheenjohtajana toimi presidentti Erdogan ja joka pidettiin Istanbulissa 3. tammikuuta. .

Tämän ilmoituksen ja neljän uuden Istanbul-luokan fregatin, uusien maihinnousu- ja miinasodankäyntialusten rakentamisen myötä Turkin laivastolla on lähellä avomeren laivastoa ja määräävää asemaa Egeanmerellä ja Mustallamerellä, kun taas Turkin armeijalla on laivastoteollisuus tulee silmiinpistävän etäisyyden päässä strategisesta autonomiasta.

Kehitetty ja vahvistettu versio TCG Anadolu lentotukialusta

Siitä kerrottiin kauan sitten, nyt se on vahvistettu. Tershanesin telakoiden espanjalaisen Navantian avustuksella rakentama ja vuonna 2023 käyttöön otettu Turkin laivaston ensimmäinen tämäntyyppinen laiva TCG Anadolu rynnäkkölentokukialuksella on siten sisaralus.

Turkin laivaston Anadolu TCG
TCG Anadolu toteuttaa Kizilelma kiinteäsiipisiä droneja. On edelleen epäselvää, kuinka droonit saadaan talteen aluksesta.

Todellakin, Turkin puolustusteollisuuden toimeenpaneva komitea on antanut hyväksyntänsä toisen tämäntyyppisen laivan rakentaminen, joka on lähellä Anadolua olematta identtinen. Uusi laiva, joka todennäköisesti myös rakennetaan tuella Navantia, joka on neuvotellut aiheesta Ankaran kanssa useita kuukausiaTurkin lehdistötiedotteen mukaan sen on oltava monipuolisempi ja tehokkaampi kuin ensimmäinen.

Taisteludroneja, helikoptereita ja mahdollisesti kevyitä hävittäjiä turkkilaisilla lentotukialuksilla

Voimme olettaa, kun otetaan huomioon viime kuukausina mainitut TCG Trakyan (Traakia), tälle toiselle lentotukialukselle ilmoitetun kasteen nimen, kehitykset, että se on alkuperäisesti varustettu pysäyttävillä säikeillä sekä helikoptereilla ja kevyillä droneilla, jotka aseistavat. Anadolu, raskaat taisteludroneet, kuten Kizilelma tai kiinteäsiipiset lentokoneet, erityisesti Hürjet-koulutus- ja hyökkäyskoneet.

On myös mahdollista, että uutta alusta, jota kutsutaan vain lentotukialukseksi tai lentotukialukseksi, ei varusteta, kuten Anadolua, lautalla, joka toimisi helikopteritukialuksena. Se olisi siten täysin suunnattu kevyen lentotukialuksen toimintaan.

Voimme vihdoin olla varmoja, että TFX-ohjelmasta peräisin olevan TAI KAAN -hävittäjän merivoimista myös väärennetty Admiraliteetti harkitsee vaihtoehtona. Varsinkin kun sen kahdella F110-suihkukoneella, joista kumpikin tuottaa 110 Kn työntövoimaa, lentokoneessa on erinomainen työntövoima-painosuhde jopa täydellä kuormituksella, mikä mahdollistaa sen, että se voi ilman pienintäkään epäilystä käyttää skijumpia.

Toisaalta, kuten eteläkorealaiset insinöörit tänään kokevat KF-21 Boramaen laivastuksen suhteen, kyseessä on erityisen vaikea muutos, varsinkin kun konetta ei alun perin suunniteltu tähän tarkoitukseen, mikä on harvoin toteutunut operatiivisella tasolla.

TAI Kaan
Turkin laivasto voisi olla kiinnostunut TAI Kaanin laivastoversiosta, vaikka sellaisen lentokoneen laivastaminen, jota ei ole suunniteltu tähän, antaa harvoin vakuuttavia tuloksia.

Emme voi myöskään sulkea pois mahdollisuutta, että Ankara kääntyy ulkopuolisen ratkaisun puoleen lentotukialuksensa lentohävittäjän kouluttamiseksi Yhdysvalloissa, jos suhteet Washingtonin kanssa normalisoituvat, mutta myös Venäjällä ja erityisesti Kiinassa, joka tulevaisuudessa J-35, korvaisi yllättävän hyvin F-35B:t alun perin näiden alusten aseistamiseen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Lentotukialus | Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit