Kiinalainen 31. sukupolven FC-5 Gyrfalcon hävittäjä pian Pakistanissa?

- Mainonta -

Kiinan Shenyangin suunnittelema viidennen sukupolven varkain hävittäjä FC-5 Gyrfalcon voisi pian lentää vihreän ja valkoisen räjähdyksen alla. Tämä on hämmästyttävä tieto, jonka Pakistanin ilmavoimien esikuntapäällikkö Marsalkka Zaheer Ahmed Baber Sidhu antoi tänä tammikuun 31. päivänä uuden kiinalaisen yksimoottorisen J-2C-hävittäjäerän toimitusseremoniassa.

Jos New Delhin on puolustusponnistuksissaan skaalattava ja varustauduttava vastaamaan samanaikaisesti Pakistanin ja Kiinan uhkaan, Islamabadilla on puolestaan ​​silmät vain historialliseen vastustajaansa Intiaan. Nämä kaksi maata eivät kuitenkaan kilpaile samassa sarjassa.

Intian väkiluku on 1,4 miljardia asukasta ja bruttokansantuote 3 400 miljardia dollaria, joten Intia on yli viisi kertaa asutumpi ja yhdeksän kertaa rikkaampi kuin sen naapuri. Tästä huomattavasta sosioekonomisesta gradientista huolimatta Pakistanin armeijat eivät ole läheskään kalpeat Intiaan verrattuna, päinvastoin, varsinkin kun maa on noin kolmenkymmenen vuoden ajan voinut luottaa kumppaniinsa kiinalaisiin.

- Mainonta -

Pakistanin ilmavoimat ovat Intian ilmavoimien tärkein vastustaja

Siten Pakistanin maa-armeijat asettavat nykyään 3 500 panssarivaunua, mukaan lukien 1 200 kolmannen sukupolven T-3UD:ta, Al Khalidia ja VT-4, 650 M109 itseliikkuvat tykit ja SH-15, XNUMX, sekä yli 650 122 ja 300 mm:n raketinheittimiä, jotka edustavat 60–75 % Intian maajoukkojen koosta.

JF-17 Thunder
Vaikka JF-17 Thunder on kevyt, se on kykenevä ja hyvin aseistettu yksimoottorinen hävittäjä.

La Pakistanin laivasto, hän, rivissä 5 Agosta sukellusveneitä joka korvataan pian 8 kiinalaisella Type 039A:lla, mukaan lukien 9 fregattia 4 Tyyppi 054A/P, 4 korvettia vahvistettiin pian neljällä turkkilaisella Adalla ja 4 uudella hollantilaisen Damenin OPV 2:lla). Suurelta osin Intian laivastoa huonompi se pyrkii kuitenkin kuromaan kiinni, varsinkin kun sen on suojeltava paljon pienempää laivastoaluetta.

Pakistanin ilmavoimat ovat luultavasti pärjänneet parhaiten viime vuosikymmeninä. Pakistanin hävittäjälaivasto koostuu itse asiassa enemmän kuin 150 kiinalais-pakistanilainen JF-17, 36 kiinalaista J-10C:tä, joista noin kaksikymmentä on jo toimitettu, 75 F-16:ta, 80 Mirage III:ta ja 90 Mirage Vs:tä sekä noin 7 J-21:tä, kehittynyt kiinalainen versio Mig-500:stä. He lähettävät yhteensä lähes 4 hävittäjä, joita tukevat 78 Il-7 tankkerilentokonetta, 03 ZDK-3 ja Erieye Awacsia sekä 20 Falcon DA-XNUMX elektronisen sodankäynnin lentokonetta.

- Mainonta -

Sitä vastaan ​​Intian ilmavoimat lähettävät "vain" 650 hävittäjää, mukaan lukien 260 Su-30MKI, 36 Rafale, mutta myös 75 Mig-29:ää ja noin neljäkymmentä MIG-21:tä, joita tukevat 6 Il-78 tankkeria, 5 Awacs A-50 ja Embraer R-99 sekä 5 Gulfstream III ja Global 5000 elektronista kuuntelulaitetta.

Kiinan ja Pakistanin liitto Intiaa vastaan

Joten jos Intian ilmavoimilla on selvästi parempi tilanne kuin pakistanilaisella vastineella, 150 ylimääräisellä hävittäjällä ja erityisesti raskaammilla lentokoneilla, kuten Su-30MKI ja Rafale, näiden kahden armeijan välinen valtaero on hyvin kaukana väkilukuerosta ja vielä vähemmän näiden kahden maan BKT:n välisestä erosta.

Ennen kaikkea, Kuten johdannossa todettiin, New Delhin on kyettävä säilyttämään varoittava puolustusasento Islamabadia ja sen 500 taistelijaa vastaan, mutta myös Pekingiä ja Kiinan ilmavoimien tuhansia moderneja hävittäjiä (ja kasvavia) vastaan ​​tai, mikä vielä pahempaa, vastaan näitä kahta vastustajaa, myös liittolaisia, vastaan ​​samanaikaisesti.

- Mainonta -
J-10CE Pakistan
Pakistanin ilmavoimat levittävät jo noin kaksikymmentä Pekingistä tilattua 36 J-10CE:tä, tuskin kaksi vuotta tilauksen virallistamisen jälkeen.

Itse asiassa, Pakistanin ilmavoimien hankkima 36 J-10C-konettaVain kaksi vuotta sitten tämä olisi voinut huolestuttaa intialaisia ​​strategeja. Kiinalaisen yksimoottorisen hävittäjän, raskaamman kuin JF-17 ja paljon nykyaikaisemman kuin pakistanilainen F-16 ja Mirage, ilmoitettu saapuminen johti Islamabadin ilmavoimien yli merkittävään vahvistumiseen.

Pakistanin ilmavoimat saattavat pian hankkia FC-31 Gyrfalcon -hävittäjän Kiinan Shenyangista

Mitä voimme sitten sanoa, kun Pakistanin ilmavoimien esikuntapäällikkö, ilmailupäällikkö marsalkka Zaheer Ahmed Baber Sidhu ilmoitti 2. tammikuuta, että he saavat pian kiinalainen viidennen sukupolven salahävittäjä Shenyang FC-5 Gyrfalcon, laite, joka todennäköisesti antaa heille merkittävän toiminnallisen edun useimpia intialaisia ​​hävittäjiä vastaan, lukuun ottamatta luultavasti uusia. Rafale ?


LOGO meta Defense 70 Hävittäjälentokone | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. Se on todellakin intiaanien kannalta entistä monimutkaisempaa. Luuletko, että tämä voisi motivoida heitä ostamaan lisää? Rafale, koska, kuten sanot, se on ainoa lentokone, jolla heillä on varmasti etulyöntiasema pakistanilaisiin ja kiinalaisiin verrattuna?

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit