Ovatko Venäjän sodat kestävät vuoden 2024 jälkeen?

Venäjän yli 10 prosentin sotaponnistelut vuonna 2024 ja poliittiset toimet, jotka keskittyvät kokonaan sen armeijoihin, Venäjä lähestyy nykyään sotilasvaltion mallia, kuten ne, jotka merkitsivät historiaa.

Monia kysymyksiä on kuitenkin jäljellä tämän muutoksen todellisuudesta ja erityisesti tämän mallin pitkän aikavälin kestävyydestä. Joten, romahtaako Venäjä puolustusmenojensa painon alla, kuten Neuvostoliitto ennen sitä? Tämä ei ole läheskään varmaa…

Kevään 2022 lopusta ja Ukrainan alkuhyökkäyksen ilmeisestä epäonnistumisesta lähtien Vladimir Putin ja Kreml ovat aloittaneet Venäjän yhteiskunnan syvällisen muutoksen. Rumpuilla toteutettuna tämän tavoitteena on tehdä Venäjästä soturivaltio, jossa sota ja puolustus ovat valtion toiminnan, mutta myös talouden ja poliittisen organisaation sekä maan sosiaalisen toiminnan keskiössä.

Sen jälkeen kun tämä muodonmuutos tuli ilmeiseksi, on tullut esiin monia kysymyksiä, erityisesti tämän mallin kestävyydestä ajan mittaan. Malli muistuttaa tietyiltä osin Neuvostoliiton mallia vuosina 1975–1992. , jolloin maa omisti lähes 15 % BKT:staan ​​ja suurimman osan tuotantotoiminnastaan ​​armeijalleen.

T-72B3 Venäjä
Ovatko Venäjän sodat kestävät vuoden 2024 jälkeen? 4

Itse asiassa monet analyysit pyrkivät kyseenalaistamaan tämän mallin kestävyyden muutaman vuoden uudelleenjärjestelyn jälkeen, jotta saadaan aikaan illuusio vakaasta taloudellisesta ja sosiaalisesta perustasta. Maan sosioekonomisen kontekstin tutkiminen ennen tätä muutosta pyrkii kuitenkin hillitsemään näitä varmuutta ja toivoa Venäjän puolustusponnistelujen olevan vain välähdys.

Vladimir Putinin vuodesta 2022 lähtien käyttöön ottama Venäjän sotatyömalli

Keväällä 2022 kävi selväksi, että Venäjän armeijoiden pohjoisen ryhmän suuri liike, jossa haluttiin vallata Harkova ja Kiova saada aikaan maan poliittinen romahdus, epäonnistui. Venäläinen esikunta järjesti sitten nopeasti ja melko tehokkaasti strategiansa uudelleen.

Erityisoperaation ylipäällikön kenraali Surovikinin aloitteesta Venäjän joukot vetäytyivät voimakkaiden puolustuslinjojen taakse, jotka ovat sen jälkeen muuttuneet vain vähän.

Jos venäläisen kenraalin toiminta, joka oli häpeäksi hänen asemastaan ​​Evgueni Prigoginen johtaman kapinan aikana syksyllä 2023, mahdollisti rintaman uudelleenorganisoinnin ja sen vakautuksen Venäjän puolella, poliittisella vallalla ja Vladimir Putinilla Erityinen ei pysynyt inerttinä, päinvastoin.

Siten Venäjän viranomaiset sitoutuivat kesästä 2022 alkaen muuttamaan perusteellisesti sitä sosioekonomista perustaa, jolle venäläinen yhteiskunta oli rakennettu Neuvostoliiton lopusta lähtien. Tämä muodonmuutos on täysin organisoitu puolustusponnistuksen ympärille, joka yli kaksinkertaistuu vuosina 2022–2024 yli 10 prosentin BKT:sta ja jolla Venäjän armeijat ovat varustetut, vuodelle 2024, jonka kokonaisbudjetti on 13 biljoonaa ruplaa valtion budjetin 36 600 miljardista eli 41 % siitä.

Su-57
Tulevia vuosia leimaa Venäjän armeijalle toimitettavien uuden sukupolven laitteiden määrä. Vuonna 2027 Venäjän ilmavoimien palveluksessa on 75 Su-57-konetta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Venäjän federaatio | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit