Kehottamalla Ranskan puolustusteollisuutta ottamaan enemmän riskejä Sébastien Lecornu on vasta puolivälissä.

Kansainvälisestä kontekstista ja tähtivarusteista, kuten esim le Rafale, Caesar ja ScorpeneRanskan puolustusteollisuus on nyt vakaasti sijoittunut maailmanlaajuisten puolustustarvikkeiden viejien kansainvälisen palkintokorokkeen toiselle askeleelle tilausportfoliolla, joka on arvostettu 27 miljardia euroa pelkästään vuonna 2022.

Mutta uusien toimijoiden ilmaantuminen ja näiden globaalien markkinoiden nopea uudelleenjärjestely uhkaavat nyt tätä alaa ja niiden kautta Ranskan strategista autonomiaa. Puolustusvoimien ministeri Sébastien Lecornu kehotti vastauksena Ranskan BITD:n teollisuusmiehiä palaamaan riskinottoon, ilman että ministeriö itse olisi käynnistänyt omaa metamorfoosiaan tämän mahdollistamiseksi.

Suuret ranskalaiset konsernit ovat siten pystyneet vakiinnuttamaan asemansa useilla keskeisillä markkinoilla, säilyttäen edelleen tiettyjen pitkäaikaisten suurten kumppaneiden, kuten Egyptin, Intian, Kreikan ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien, uskollisuuden, samalla kun ne ovat eronneet merkittävien markkinoiden aikana. kilpailuja Indonesiassa, Kroatiassa tai Puolassa.

Kuitenkin saman ajanjakson aikana muut pelaajat ovat kokeneet merkittävää kasvua. Euroopassa Saksa, Italia ja Iso-Britannia ovat jo ilmoittaneet ennätysvuosista tällä alueella vuosina 2022 ja 2023. Suuret toimijat, Yhdysvallat ja Venäjä, pitävät edelleen vahvasti perinteisiä markkinoitaan ja valmistelevat paluutaan muille Kiinan edistyessä. yhä nopeammin.

Uuden uhan ilmaantuminen Ranskan puolustusteollisuuden tulevaisuudelle

Suurin huolenaihe Pariisin suhteen ei kuitenkaan ole Washington, Moskova tai Berliini, Lontoo tai Peking, vaan kolmen pelaajan, jotka olivat nousseet esiin vielä vain viisi vuotta sitten, viime vuosina havaittu hurja kehitys. Eurooppaan ja Natoon asti: Etelä-Korea, Turkki ja Israel.

K2 Etelä-Korea
Etelä-Korean K2-panssarivaunu on nykyään eniten viety panssarivaunu vuonna 2022, ja se lupaa voittaa lukuisia kilpailuja tulevina vuosina.

Sen lisäksi, että näiden maiden puolustusteollisuus ei ole onnistunut asettumaan tietyille markkinaraon kansainvälisellä näyttämöllä, kaikki kolme ovat osallistuneet valtavaan teolliseen ponnisteluihin, joita niiden valtiot ovat suurelta osin tukeneet.

Itse asiassa heidän luettelonsa jatkavat laajentumistaan ​​ja tallitsevat nyt markkinoita, joilla eurooppalaiset, amerikkalaiset ja venäläiset olivat perinteisesti hegemonisia, kuten hävittäjäkoneet, hyökkäyshelikopterit, raskaat panssarivaunut ja jopa sukellusveneet.

Vielä pahempaa on, että he harjoittavat paljon kestävämpää teollista ja sukupolvien tahtia kuin Euroopassa, mikä antaa heille mahdollisuuden kehittää erityisiä teollisia taitoja, joihin eurooppalaiset ja jopa amerikkalaiset ja venäläiset ovat olleet hitaita puuttumaan asiaan, kuten droonien tapauksessa. sotatarvikkeita tai aktiivisia suojajärjestelmiä.

Siksi ei ole epäilystäkään siitä, että näiden uusien toimijoiden saapuminen, mutta myös Yhdysvaltojen uudelleenasemointi tietyillä markkinoilla, kuten panssaroitujen ajoneuvojen tai fregattien alalla, Venäjän puolustusteollisuuden odotettu paluu Ukrainan kokemuksilla rikastuneena, Kiinan valta ja tiettyjen maiden, kuten Egyptin, Brasilian tai Intian, ilmaantuminen muuttavat perusteellisesti kansainvälisiä asemarkkinoita tulevina vuosina.

Puolustusministeri Sébastien Lecornu kehottaa valmistajia ottamaan enemmän riskejä

Puolustusvoimien ministeri Sébastien Lecornu suhtautuu aiheeseen erittäin vakavasti. Muistakaamme tässä yhteydessä, että asevienti on enemmän kuin merkittävä osa Ranskan ulkomaankauppaa.

Rafale Neuroni
LPM 2024-2030 käynnisti useita keskeisiä ohjelmia Ranskan viennille tulevina vuosina, kuten Rafale F5 ja sen taisteludrooni.

Ennen kaikkea tämä vienti on välttämätöntä Defence Industrial and Technological Basein eli BITD:n tasapainon kannalta, jotta se pystyy kehittämään ja valmistamaan kaikkia armeijoiden tarvitsemia puolustustarvikkeita.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusteollisuuden kangas BITD | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit