Le Rafale asettaa etusijalle KF-21 Boramae ja F-15EX Indonesiassa

Vain kaksi vuotta sitten Jakarta ilmoitti kääntyvänsä kohti Rafale Dassault Aviation aloittaa ilmavoimiensa modernisoinnin. Jos tavoitetilaus koski 42 lentokonetta, tämä jaettiin kolmeen 3, 6 ja 18 lentokoneen erään, joiden oli määrä tulla voimaan peräkkäin.

Tämä jako oli siis huolen aihe. Indonesia ei todellakaan ole viime vuosina osoittanut olevansa erityisen luotettava kumppani useissa suurissa puolustusasiakirjoissa, sillä sopimusten tekemisessä on ollut huomattavia viivästyksiä ja ennen kaikkea maksuhäiriöitä, jotka ovat joskus enemmän kuin ärsyttäneet Jakartan kumppaneita.

Strateginen asiakas Rafale ja Dassault Aviation

Kuitenkin sen jälkeen tilaamalla ensimmäiset 6 laitetta, joka tuli voimaan vain muutama viikko alkuperäisen ilmoituksen jälkeen, toinen 18 laitteen erä oli puolestaan ​​tuskin kahdeksan kuukautta myöhemmin.

Aiemmin tällä viikolla Dassault ilmoitti juuri siitä kolmas ja viimeinen erä oli myös juuri tullut voimaan, Tämä osoittaa, että Jakartalle 42 ranskalaisen hävittäjän hankintaa pidettiin ensisijaisena tavoitteena, paljon ennen sen osallistumista Etelä-Korean KFX-ohjelmaan.

Rafale
Indonesian kansalliset sotilasilmavoimat tai Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udara, rivittää 42 metsästäjää Rafale tulevina vuosina.

Tämä on tietysti erinomainen uutinen Dassault Aviationille ja kaikille asianosaisille yrityksille. Itse asiassa kaikki asiakkaat Kroatiaa lukuun ottamatta Rafale, olivat siihen asti ranskalaisten hävittäjien ja erityisesti Mirage 2000:n perinteisiä käyttäjiä. Tämä ei koske Indonesiaa, joka tähän asti oli kääntynyt tällä alueella Yhdysvaltoihin ja Neuvostoliittoon maan toiminnan yhteydessä. liittoutumattomuuspolitiikka.

Ennen kaikkea jatkuvan talouskasvun (5,3 % vuonna 2023) ansiosta siitä odotetaan tulevan tulevina vuosina ja vuosikymmeninä merkittävä toimija globaalilla taloudellisella ja poliittisella alalla. Samaan aikaan se rajoittuu Etelä-Kiinan meren eteläpuolelle ja on sellaisenaan jännityksessä kiinalaisten tätä merialuetta koskevien vaatimusten kanssa, mikä aiheuttaa toistuvia kitkaa Kansanarmeijan meri- ja ilmavoimien kanssa.

Itse asiassa Indonesian lisääminen operaattoreiden luetteloon Rafale, edusti strateginen haaste Pariisille ja Dassaultille, Indonesian hävittäjälaivaston pitkän aikavälin potentiaali ylittää varmasti alun perin tilatut 42 lentokonetta.

Etelä-Korean KFX-ohjelman ja Indonesian KF-21 Boramaen toteuttamiseen liittyvät huolet

Riskit tuntuivat kuitenkin suurilta, kun sopimus allekirjoitettiin. Jakarta on todellakin ollut 2010 prosentin kumppani vuodesta 20 lähtien Etelä-Korean KFX-ohjelmassa, josta on sittemmin syntynyt KF-21 Boramae. ulottuvuus.

KF-21 Boramae
Indonesia on 20 %:n kumppani Etelä-Korean KFX-ohjelmassa.

Jo vuonna 2017 Indonesian suunnittelukeskus Etelä-Koreassa jouduttiin sulkemaan, kun taas maksurästit Soulille koskien tätä ohjelmaa jo ylittivät 400 miljoonaa dollaria.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit