Yhdysvaltain laivasto olisi samassa tilanteessa kuin vuonna 1930, sen uuden esikuntapäällikön amiraali Franchettin mukaan

Pitkän kongressin tukoksen jälkeen, jolla ei ollut yhteyttä Yhdysvaltain laivastoon, amiraali Lisa Franchetti nimitettiin 2. marraskuuta 2023 laivaston operaatioiden päälliköksi tai vakiintuneen englanninkielisen lyhenteen mukaan CNO:ksi, jolloin hänestä tuli ensimmäinen naispuolinen esikuntapäällikkö Amerikan armeija.

Hän vannoi valan samana päivänä. Yhdysvaltain laivasto ei todellakaan enää voinut odottaa, koska se oli ollut useiden vuosien ajan erittäin vaikeassa tilanteessa, erityisesti sen pintalaivaston kehityksen suhteen, useiden niin kalliiden kuin tehottomiakin ohjelmien ja räikeän epävakauden jälkeen ohjelmointiin. .

Juuri tästä aiheesta amiraali Franchetti osallistui osuva vertailu, erityisesti Yhdysvalloissa, Navy Surface Associationin vuosikonferenssin yhteydessä muutama päivä sitten Virginiassa. Amerikkalaisen kenraaliupseerin mukaan tilanne, jossa Yhdysvaltain laivaston pintalaivasto on nykyään, olisi verrattavissa 30-luvun alun tilanteeseen...

Yhdysvaltain laivasto toipumassa suuresta lamasta

On totta, että tähän ajanjaksoon on monia vertailukohtia, jotka mahdollistivat Pearl Harborin, Tyynenmeren sodan ja jossain määrin tekivät Atlantin taistelusta niin vaikean.

USS Enterprise CV6
Jos 95 % toisessa maailmansodassa osallistuneista laivaston yksiköistä suunniteltiin tai rakennettiin 30-luvulla, USS Enterprise (CV-6) ja Ranger (CV-4) ovat ainoat kaksi amerikkalaista lentotukialusta, jotka ovat käyneet läpi. konflikti molemmin puolin. Muut neljä upotettiin taistelussa.

Vuoden 1929 suuren laman jälkeen amerikkalainen laivasto, ja erityisesti sen pintalaivasto, oli paljon vähemmän tehokas kuin ennen, erityisesti ensimmäisen maailmansodan aikana. Kolme samanaikaista tekijää loi tämän tilanteen.

Ensinnäkin laivaston keski-ikä nousi nopeasti laivojen uusimiseen tehtyjen investointien puutteen vuoksi, kun taas budjettitulot olivat laskeneet merkittävästi ensimmäisen maailmansodan jälkeisen sodanvastaisen liikkeen ja vuoden 1929 talouskriisin seurauksena, mikä vaikutti voimakkaasti. maan talous, jonka BKT nousi 147 miljardista dollarista vuonna 1929 115 miljardiin dollariin vuonna 1932ja Rooseveltin New Dealin budjetin kaappauksen vaikutukset, joka ei ollut suunnattu puolustusteollisuuteen.

Samaan aikaan Japanin keisarillinen laivasto oli kokenut nopean kasvun samana ajanjaksona, mikä mahdollisti sen, että se ylitti alusten lukumäärän, mutta myös käytettävissä olevan toimintakyvyn osalta Yhdysvaltain laivaston vuodesta 1938 lähtien.

Kuitenkin 30-luvulla tehdyt ponnistelut Yhdysvaltain laivaston laivaston uudistamiseksi suunnittelusta teollisuustyökalujen kehittämiseen mahdollistivat 95 %:n amerikkalaisista laivastoyksiköistä, jotka osallistuivat toiseen sotaan ja jotka jatkoivat purjehdusta. kauan tämän jälkeen.

Fregattien, hävittäjien ja risteilijöiden negatiivinen saldo vielä useiden vuosien ajan

Yhtäläisyydet nykytilanteen kanssa ovat ilmeisiä, vaikka joitain merkittäviä eroja voidaan havaita. Kuten 30-luvulla, amerikkalainen laivasto, erityisesti sen pintataistelulaivasto, vanhenee, kun taas merkittävä osa siitä saavuttaa pian ikärajan ja se on poistettava käytöstä.

US Navy Ticonderoga -luokka
Vuonna 2022 Yhdysvaltain laivasto pyysi vuonna 17 edelleen liikennöivän 2027 Ticonderoga-luokan risteilijän poistamista liikenteestä. Samaan aikaan sille toimitetaan vain kahdeksan Arleigh Burke -luokan hävittäjää ja 3 constellation-luokan fregattia.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit