Donald Trumpin edistyminen vaaleissa lisää huolta Euroopassa

Donald Trump esiintyy enemmän kuin koskaan Iowan osavaltiossa 15. tammikuuta alkavien republikaanien esivaalien kiistattomana suosikkina huolimatta oikeudellisista toimista, jotka estävät liikemiehen paluuta Grand Old Partyn huipulle.

Samaan aikaan hypoteesissa Trumpin voitosta republikaanien ehdokkuudesta mielipidemittaukset näyttävät kääntyvän rajoitetulla, mutta merkittävällä tavalla hänen edukseen Joe Bidenia vastaan, jotta hänestä tulisi (tai jää) seuraavaksi vuokralaiseksi. Valkoinen talo.

Euroopan johtajat olivat pitkään sulkeneet tämän mahdollisuuden pois tai ainakin jättäneet huomiotta tämän mahdollisuuden erityisesti Naton jäsenmaissa, joiden puolustus on pääosin amerikkalaisen sotilaallisen tuen varassa.

Thierry Bretonin mukaan Donald Trump julisti jo vuonna 2020 Naton kuolleeksi

Alors että näkemys tulee yhä selvemmin esille kyselyissä, huolenaiheet nousevat pintaan Atlantin molemmin puolin, erityisesti Trumpin ilmoittamasta halusta laittoi Yhdysvallat eroon allianssistaja jopa vetäytyä siitä.

thierry bretoni
Euroopan komission jäsen havainnollisti uuden Euroopan puolustusteollisuuden investointirahaston tarpeita anekdootilla Donald Trumpin ja Ursula von der Leyenin tapaamisesta vuonna 2020.

Tänä 9. tammikuuta Euroopan komission jäsen Thierry Breton kertoi tästä aiheesta anekdootin vuodelta 2020, jolloin Trump oli vielä presidentti, tapaamisesta EU:n puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa.

Kysyttäessä Yhdysvaltojen kannasta mahdolliseen hyökkäykseen eurooppalaisia ​​Naton jäsenmaita vastaan, Yhdysvaltain presidentti oli erityisen suora. "Teidän täytyy ymmärtää, että jos Eurooppaan hyökätään, emme koskaan tule auttamaan ja tukemaan teitä", hän vastasi suoraan Euroopan presidentille.

"NATO on kuollut, ja me lähdemme, me jätämme Naton", hän lisäsi viitaten Saksan oletettuun 400 miljardin dollarin velkaan Yhdysvalloille, jotka liittyvät amerikkalaisten puolustusponnisteluihin Saksan suojelemiseksi vuodesta 1949 lähtien. Thierry Breton ei tarkentanut. Euroopan unionin puheenjohtajan vastaus, vaikka voidaan helposti kuvitella, millainen järkytys tällaiset huomautukset olisivat saattaneet aiheuttaa.

Euroopan komission jäsen kertoi tästä anekdootista esitellessään uuden eurooppalaisen aloitteen, jolla pyritään vahvistamaan vanhan mantereen strategista autonomiaa, 100 miljardilla eurolla Euroopan puolustusinvestointirahastoa, jonka tarkoituksena on tukea investointeja puolustusteollisuuden tuotannon lisäämiseen EU:ssa.

Eurooppalaiset yrittävät reagoida Donald Trumpin mahdolliseen paluuseen Valkoiseen taloon

Thierry Bretonin poikkeama on osoitus kasvavasta huolesta Brysselissä, mutta myös useissa Euroopan pääkaupungeissa.Yhdysvaltain tuleva kansainvälinen politiikka, jos Donald Trump voittaisi vaalit tämän vuoden lopusta.

Donald Trump ja Jim Mattis
Puolustusministeri Jim Mattis valvoi suurelta osin Donald Trumpin mahdollisia ylilyöntejä hänen toimikautensa ensimmäisen osan aikana.

Ja ilmoitus uudesta puolustusteollisuuden sijoitusrahastosta on osa toimenpiteitä, jotka on otettu käyttöön tai joista on ilmoitettu viime viikkoina, juuri tällaisen kataklysmin hillitsemiseksi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusuutiset | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit