Pentagonin ensimmäinen puolustusteollisuusstrategia tekee puhtaan pyyhkäisyn just-in-time-hallinnasta

TUseita kuukausia odotettu Pentagonin ensimmäinen puolustusteollisuusstrategia julkisti tällä viikolla apulaispuolustusministeri Kathleen Hicks. Tämän asiakirjan tarkoituksena on tarjota tehokkaat puitteet kaikkien Pentagonin teollisten hankintaprosessien uudelleenorganisoinnille, standardoinnille ja parantamiselle, jotta voidaan luoda liikkumavaraa tulevien haasteiden edessä ilman, että kustannuksia välttämättä lisätään.

Amerikan armeijoiden teollisten hankintaprosessien muutos kylmän sodan jälkeen

Kylmän sodan päättymisen ja valtioiden turvallisuuden kannalta olennaisen kysymyksen poistamisen jälkeen puolustustarvikkeiden hankinnassa käytetyt opit, kuten suhteet teollisuusalaan, ovat synnyttäneet lukuisia, usein enemmän dogmaattisia kuin rationaalisia kehityssuuntia. mutta harvoin ratkaisevaa.

F-15 F-16 Yhdysvaltain ilmavoimien Irakinlahden sota
Persianlahden sodan aikana vuonna 1991 amerikkalaiset joukot olivat sotilaallisen ja logistisen voimansa huipulla. Molemmat ovat huonontuneet sen jälkeen huomattavasti.

Useat näistä näkökohdista ovat nyt kääntymässä eurooppalaisia ​​ja erityisesti amerikkalaisia ​​armeijoita vastaan, jotka eivät sellaisenaan pysty vastaamaan Kiinan tai vähäisemmässä määrin Venäjän asettamaan haasteeseen, jonka teolliset prosessit ovat usein paljon tehokkaampia.

Tämä pätee erityisesti Atlantin toisella puolella, kun amerikkalaiset armeijat kamppailevat vastaamaan kohtaamiinsa operatiivisiin haasteisiin huolimatta valtavasta yli 800 miljardin dollarin budjetista, joka on Puolan kaltaisen maan BKT.

Yksi näistä kriittisistä virheistä tapahtui 90-luvun alussa, kun presidentti Clinton ja hänen hallintonsa alkoivat muuttaa Amerikan puolustusteollisuutta yli viidestäkymmenestä suuresta teollisuustoimijasta vain viiteen.

Teollinen keskittymä puolustuksessa, joka on kääntynyt Yhdysvaltain armeijoita vastaan

Keskittymien tavoitteena oli luoda keskeisiä toimijoita kansainväliselle näyttämölle, unohtaen samalla, että ne olisivat yhtä tärkeitä kansallisella näyttämöllä, mutta ovat lisäksi hyvin usein hegemonisia markkinoillaan. Ja mitä piti tapahtua, se tapahtui.

M1 Abrams
Abrams-säiliö maksoi vain 4 miljoonaa dollaria yksikköä kohden vuonna 1990, kun se nykyään on lähes 20 miljoonaa dollaria. Inflaatio ja tekninen kehitys oikeuttavat vain puolet tästä kustannusten noususta.

Näillä suurilla amerikkalaisilla teollisuusryhmillä, kuten Lockheed-Martinilla, Northrop-Grummanilla, Boeingilla ja Raytheonilla, on tullut välttämättömiä ja kaikkivoipaisia, ja niillä on nykyään niin teollinen, teknologinen ja poliittinen valta, että ne pystyvät asettamaan Pentagonille erityisen epäedullisia ehtoja neuvotellessaan. heidän sopimuksiaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Yhdysvallat | Puolustusuutiset | Puolustusteollisuuden alihankintaketju

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit