Mitkä ovat seuraukset amerikkalaisten ja brittien iskuista Jemeniä vastaan?

Amerikkalaiset ja brittiläiset asevoimat Australian, Bahrainin, Kanadan ja Alankomaiden alusten tukemana tekivät 12. tammikuuta sarjan iskuja Jemenissä sijaitsevia Houthi-sotilaita vastaan, joiden on todettu liittyvän lukuisiin droonien ja ohjusten hyökkäyksiin. Houthi-kapinalliset Länsi-Jemenistä Punaisenmeren kautta kulkevia aluksia vastaan.

Yhdysvaltain ja Britannian iskut huthien sotilaskohteita vastaan

Puolustusministeri Lloyd Austinin lehdistötiedotteen mukaan edelleen sairaalahoidossa. Yhdysvaltain ja Ison-Britannian iskuja 12. tammikuuta kohdennetut ballististen ja risteilyohjusten paikat sekä droonien laukaisupaikat, mutta myös rannikkotutkalaitteistot ja ilmahavaintovälineet (ymmärrä lentotukikohdat, joista nämä välineet toimivat).

Amerikkalaiset iskevät Arleigh Burke BGM 109 Tomahawkiin
Amerikkalaiset Arleigh Burke -luokan hävittäjät kuljettavat useimmiten 24 BGM-109 Tomahawk -risteilyohjusta.

Houthi-lehdistötiedotteet ja eri lehdistövirastojen keräämät todistajanlausunnot kertovatkin lukuisista räjähdyksistä, jotka tulivat Sanaan lentokentän vieressä olevasta sotilastukikohdasta sekä Hodeidahin laivastotukikohtaa ja erilaisia ​​sotilaskohteita vastaan ​​Hajjahin alueella, joka rajoittuu Punaiseen mereen ja Saudi-Arabian rajalla maan luoteisosassa.

Nämä iskut määränneelle Yhdysvaltain presidentille Joe Bidenille tämä oli vastaus lukuisiin hyökkäyksiin, joita Houthi-joukot ovat viime viikkoina suorittaneet Punaisellamerellä ja lähellä Adeninlahdella purjehtivia sotilas- ja siviilialuksia vastaan. Selkeä viesti Houthi-hallitukselle, mutta myös iranilaisille, jotka tukevat heitä ja joihin Yhdysvaltojen toimeenpanoviranomaiset ovat suoraan osallisia.

Tällä alueella risteilevät liittoutuman alukset siviilimeriliikenteen suojelemiseksi ovat itse asiassa rekisteröineet 27 hyökkäystä, jotka ovat tehneet droonit, risteilyohjukset sekä ballististen ohjusten torjunta tällä alueella olevia aluksia vastaan, mukaan lukien Yhdysvaltain laivaston ja kuninkaallisen laivaston alukset. Laivasto tai Ranskan kansallinen laivasto.

Kuten arvata saattaa, tämä vastaus, koska se on vasta vastaus useiden provokaatioiden jälkeen, Houthi-sotilaallisia laitoksia vastaan, johti välittömästi väkivaltaisiin reaktioihin ja tuomitsemiseen hallitukselta – huthilta, mutta myös Iranilta.

Fregatti Languedoc
Ranskalainen fregatti Languedoc sieppasi myös useita sitä vastaan ​​tai siviilialuksia vastaan ​​laukaistuja Houthi-ohjuksia ja droneja, mutta ei osallistunut amerikkalaisten ja brittien iskuihin 12. tammikuuta.

Venäjä puolestaan ​​pyysi välittömästi YK:n turvallisuusneuvoston koolle kutsumista. Saudi-Arabian viranomaiset ovat puolestaan ​​vaatineet eskaloitumista ja hillintää, kun taas Egypti on toistaiseksi vaiti, vaikka se kärsiikin suuresti Punaisenmeren ja siten Suezin kanavan meriliikenteen vähenemisestä.

Houthi-provokaatioita Punaisellamerellä, mutta mihin tarkoitukseen?

Ei ole epäilystäkään siitä, että nämä toistuvat hyökkäykset kauppa- ja sotilasaluksia vastaan ​​Punaisellamerellä, jotka Houthi-asejoukot suorittivat Jemenin rannikolta, oli tarkoitus saada aikaan tällainen vastaus Yhdysvalloista ja sen liittolaisista. Heidän väliintulonsa ei siis ole mitenkään yllätys ulkopuolisille tarkkailijoille eikä Houthi-viranomaisille ja heidän kannattajilleen Teheranissa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 ennaltaehkäisevää iskua | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit