Yhdysvaltain laivastoteollisuutta tarkastellaan perusteellisesti, jotta se vastaa tuleviin haasteisiin

Laivaston sihteeri Carlos Del Toro ilmoitti käynnistäneensä kattavan katsauksen Yhdysvaltain laivastoteollisuudesta vastatakseen Yhdysvaltain laivaston tänään kohtaamiin erilaisiin haasteisiin. Itse asiassa, vaikka niiden on lisättävä pinta-alusten ja sukellusveneiden tuotantomääriä, amerikkalaiset telakat eivät tällä hetkellä pysty noudattamaan suunniteltuja toimitusaikatauluja.

Yhdysvaltain laivasto oli ja on edelleen planeetan voimakkain laivasto, ja sillä oli puolet ydinsukellusveneistä, suurista ilma-amfibiohyökkäysaluksista ja 93 % planeetan ydinlentokukialuksista.

Sen ilmavoimat ovat niin tärkeitä, että ne ovat maailman kolmannella sijalla taistelukoneissa, Yhdysvaltojen ilmavoimien ja Kansan vapautusarmeijan jälkeen, mutta Venäjän tai Intian edellä.

Yhdysvaltain laivaston kolme haastetta tänään ja tulevina vuosina

Pentagonissa vallitsee kuitenkin epäilemättä huolen, ellei paniikki, aalto tämän merivoimien ylivallan tulevaisuudesta, joka on välttämätön Yhdysvaltojen aseman vahvistamiseksi maailman geopoliittisella näyttämöllä. Koska Yhdysvaltain laivastolla on tänään kolme samanaikaista haastetta, joihin se kamppailee vastaamisessa.

Yhdysvaltain laivaston F-35C
Yhdysvaltain laivastolla on nykyään maailman kolmanneksi suurimmat ilmavoimat Yhdysvaltain ilmavoimien ja Kansan vapautusarmeijan jälkeen.

Kiinan laivaston ja sen sotilaslaivastoteollisuuden nopea nousu

Ensimmäinen niistä on tunnistettu 2010-luvun puolivälistä lähtien, kun Kiinan laivaston voima on kasvanut erittäin nopeasti, mutta myös teollisuustyökalu, joka tuottaa laivoja, sukellusveneitä ja lentokoneita erittäin pitkäjänteisesti PLA:lle.

Vain muutamassa vuodessa Kiinan kolme pohjoisen, idän ja etelän laivastoa ovat ottaneet käyttöön suuren määrän aluksia, minkä ansiosta ne ovat vuodesta 2020 lähtien ylittäneet Yhdysvaltain laivaston runkojen lukumäärällä, ellei vielä vetoisuudella ja toimintavalmiuksia.

Vielä äskettäin telakat ovat osoittaneet osaavansa valmistaa taistelulaivoja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Yhdysvaltain laivaston, kuten Type 055 raskaat hävittäjät Arleigh Burke -hävittäjiä vastaan ​​tai LHD Type 075 America-luokkaa vastaan.

Jos ydinkäyttöisten lentotukialusten ja sukellusveneiden alalla on vielä edistystä tyypin 003 Fujianin tai Type 095:n kanssa, kaikki viittaa nyt siihen, että Kiinan laivasto pystyy pian kilpailemaan Yhdysvaltain laivaston kanssa teknologian alalla.

Tyyppi 055
Kiinalaiset Type 055 Heavy Destroyers -hävittäjät ovat teknisesti samantasoisia kuin Yhdysvaltain laivaston Arleigh Burke -hävittäjät.

Kiinan laivaston, mutta myös sen laivaston ilmailun, ilmavoimien ja merijalkaväen voiman nousu on entistä huolestuttavampi Yhdysvaltain laivastolle, kun Peking jatkaa keskustelunsa tiukentamista ja lisää voimanilmauksiaan Taiwanin ympärillä.

Jos PLA kuitenkin hyökkää autonomiseen saareen tai, todennäköisemmin, asettaisi sille meri- ja ilmasaarron, on todennäköistä, että Yhdysvaltain laivaston on puututtava asiaan ja mahdollisesti kohdattava se, mikä on enemmän epäsuotuisa strateginen. suunnitelma, koska se on hyvin lähellä Kiinan rannikkoa.

Kuumien pisteiden lisääntyminen planeetalla ja käytettävissä olevien amerikkalaisten merivoimien hajaantuminen

Tähän haasteeseen on lisätty toinen, ja se on myös merkittävä. Taiwan ei todellakaan ole ainoa kuuma paikka, johon Yhdysvaltain laivaston on puututtava tänään. Sen on itse asiassa täytynyt lisätä läsnäoloaan Välimerellä tukeakseen Israelin liittolaista, Lähi-idässä Iranin ja Houthien uhkaa vastaan ​​sekä Korean niemimaan ympärillä, kun taas Kim Jong-unin hallinto, useita uhkia ja provokaatioita naapuriaan vastaan.

Mitä tulee Ukrainan sotaan ja Naton ja Venäjän välisten jännitteiden lisääntymiseen, se pakottaa Yhdysvaltain laivaston tiukentamaan asentoaan Pohjois-Atlantilla ja arktisella alueella, joka sisältää Moskovan tehokkaan sukellusvenelaivaston.

Yhdysvaltain laivasto iskee Jemeniin
Yhdysvaltain laivaston on puututtava useisiin teattereihin samanaikaisesti, kuten täällä Lähi-idässä, iskeäkseen Houthi-laitteistoihin, jotka hyökkäävät Punaisellamerellä purjehtivia aluksia vastaan.

Siksi, vaikka Kiinan uhka yksin vaatii lähes kaikki Yhdysvaltain laivaston käytettävissä olevat keinot, sen on samaan aikaan lähetettävä suuri määrä laivastoyksiköitä muihin teattereihin status quon eskaloitumisen tai kaiken Pekingin seikkailun estämiseksi. , hillitä tai suojella niitä, ja tässäkin välttää ylivuodot tai olemassa olevien konfliktien laajeneminen.

Epäonnistunut laivastosuunnittelu ja elpyvä amerikkalainen laivastoteollisuus


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Puolustusanalyysi | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit