Belgialainen John Cockerill Défense yhdistää voimansa ranskalaisen Arquuksen kanssa luodakseen eurooppalaisen maa-aseistusjohtajan vuonna 2026

Belgialainen panssaroitujen tornien asiantuntija John Cockerill Defense on aloittanut yksinoikeudelliset neuvottelut ruotsalaisen Volvon kanssa ranskalaisen Arquuksen ostamisesta, joka on erikoistunut keskikokoisiin ja kevyisiin panssaroituihin ajoneuvoihin, luodakseen uuden merkittävän puolustusteollisuuden toimijan Eurooppaan. Tämä olisi silloin ilman pienintäkään epäilystä yksi johdonmukaisimmista eurooppalaisista konsolidoinneista puolustusteollisuuden alalla viime vuosina.

Puolustusteollisuuden alalla on fuusioita tai yritysostoja, jotka voivat hämmentää tai ainakin näyttävät olevan enemmän poliittisten kuin teollisten tai toiminnallisten näkökohtien taustalla.

John Cockerill Defense ja Arquus, kaksi täydellisesti toisiaan täydentävää maa-aseiden asiantuntijaa

Ilmoitettu ranskan haltuunotto Arquus, joka kuuluu ruotsalaiselle Volvolle ja on erikoistunut panssaroitujen ajoneuvojen suunnitteluun ja rakentamiseen, mukaan lukien kuuluisa VAB ja uusi Griffon ja Serval of SCORPION-ohjelmaBelgialaisen John Cockerill Défensen, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti lukuisten asevoimien panssaroituja ajoneuvoja aseistavista torneistaan, näyttää puolestaan ​​virtaavan luonnollisesti.

Arquus Scarab
Belgialainen John Cockerill Défense yhdistää voimansa ranskalaisen Arquuksen kanssa luodakseen eurooppalaisen maa-aseistusjohtajan vuonna 2026 4

Näiden kahden valmistajan toiminta ei ainoastaan ​​täydennä toisiaan täydellisesti, vaan molemmat ovat suuria sidosryhmiä CaMo-ohjelmassa, koska he ovat johtaneet Belgian armeijan hankkimiseen 60 EBRC Jaguaria, 382 VBMR Griffonia ja 28 CAESAR-aseitaoptimaalisen yhteentoimivuuden saavuttamiseksi Ranskan armeijan kanssa.

Tulevaisuutta ajatellen syntyy muitakin yhteistyöhankkeita CaMo-ohjelman puitteissa, oli kyse sitten Belgian armeijan VBMR-Léger Serval -panssaroitujen ajoneuvojen hankinnasta ja erityisesti kevyen panssaroidun VBAE:n (Armored Engagement Assistance Vehicle) suunnittelusta. , joka on tarkoitettu korvaamaan VBL, jonka yhteinen muotoilu lanseerattiin OCCARin puitteissa muutama kuukausi sitten ja joka perustuu suurelta osin näihin kahteen yhtiöön.

Lisäksi vaikka yritys sijaitsee pääosin Belgiassa, erityisesti Liègen ympäristössä, John Cockerill Défense on ranskalainen yritys, koska sen on vuodesta 2002 lähtien omistanut ranskalainen Bernard Serin Ebenis SA:n kautta.

Lupaavat neuvottelut Arquuksen epäonnistuneen myynnin jälkeen Nexterille vuonna 2017

Toistaiseksi kahden eurooppalaisen yrityksen lehdistötiedotteiden mukaan he ovat tulleet mukaan yksinoikeudellisissa neuvotteluissa JCD:n Arquuksen ostamisesta Volvolta. Prosessin on vielä käytävä läpi useita vaiheita, erityisesti yritysten työmarkkinaosapuolten kanssa, jotta se validoidaan.

Kevyt panssarivaunu / panssaroitu tiedusteluajoneuvo EBRC Jaguar
Belgialainen John Cockerill Défense yhdistää voimansa ranskalaisen Arquuksen kanssa luodakseen eurooppalaisen maa-aseistusjohtajan vuonna 2026 5

Tuloksena olevasta ryhmästä tulisi yksi Euroopan suurimmista maa-aseistuksen toimijoista, ja sen tavoitteena on ylittää miljardin euron liikevaihto ja 6 000 työntekijää vuoteen 2026 mennessä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Industrial Consolidation Defense | Puolustusuutiset | Belgia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit