Ohjelma Rafale onko se menossa kohti eroa F4:stä?

Ohjelman F4-standardin kehittämisen käynnistyessä Rafale, tämä oli jaettava kahteen eri standardiin. F4.1:n oli tarkoitus koskea vain jo rakennettuja lentokoneita, ja sen oli määrä lisätä hävittäjän toimintakykyä muun muassa MICA NG ilma-ilma-ohjuksen saapumisen myötä, Hammer 1000 raskaalla liukuohjauksella. pommi kg tai SPECTRA-itsepuolustusjärjestelmän kehitys.

F4.2-standardin tulisi koskea vain uusia laitteita. Jos se oli toimintaominaisuuksiltaan lähes identtinen F4.1:n kanssa, sen tarkoituksena oli toisaalta tasoittaa tietä tulevalle F5-standardille, jota ei vielä ollut määritelty ja jonka oli tarkoitus keskittyä pääasiassa voimavarojen kehitys Ranskan ilmavoimien ydinpelote.

Asiat ovat kehittyneet tämän vuodelta 2020 peräisin olevan nimikkeistön jälkeen. Toisaalta F4.1-standardi näyttää saaneen vain osan suunnitellusta kehityksestä, ja tiettyjen raporttien mukaan saattaa olla, että laite saavuttaa itse asiassa. täyden standardin vasta yhden tai kahden muun pienemmän kehitystyön jälkeen, nimetty F4.2 ja ehkä siksi F4.3.

Mitä tulee kehitykseen kohti F5-standardia, näyttää siltä, ​​että se on natiivi kaikille laitteille, jotka rakennetaan F4.x-standardin mukaan. Ennen kaikkea F4-sukupolvi näyttää yhä enemmän siirtymäsukupolvelta, mikä merkitsee eroa ohjelmassa Rafale, alkuperäisten ja myöhempien F4-laitteiden välillä, jotka kehittyvät kohti F5- ja sitten F6-standardia, ja aikaisempien laitteiden välillä, jotka seuraavat erilaista modernisointipolkua.

42 uutta Rafale F4 ilma- ja avaruusvoimille

Puolustusvoimien ministeriö ilmoitti muutama päivä sitten ilmoittaneensa Dassault Aviationille tilaus 42 uutta Rafale, eli suunnittelussa suunnitellut 30 lentokonetta sekä ilma- ja avaruusvoimien inventaariosta otettujen 12 lentokoneen vaihto Kroatiaan.

Rafale B Kroatia
Ranskan tilaamista 42 koneesta 12 on tarkoitettu korvaamaan Kroatiaan käytettyinä myydyt lentokoneet.

Siksi on tärkeää muistaa, että 12 Rafale käytetyt, Kreikkaan vuonna 2020 myydyt, oli jo tammikuussa 2021 erikoistilauksen kohteena. Ne toimitetaan sarjan 4 viimeisten laitteiden tapaan vuoteen 2026 mennessä F3R-standardin mukaisesti.

Metsästäjät määräsivät osana LPM 2024-2030 -ohjelmaa, toimitetaan vuodesta 2027 alkaen suoraan F4-standardin mukaisesti. Puolustusvoimien ministeriö painotti tätä seikkaa lehdistötiedotteessaan sekä sitä, että ne voivat kehittyä kohti F5-standardia. Ne on tarkoitettu yksinomaan ilma- ja avaruusvoimille korvaamaan Mirage 2000-5, joka lähtee liikenteestä samaan aikaan.

Tämä tilaus antaa ilma- ja avaruusvoimat tuoda sen laivasto Rafale 137 koneeseen ja Ranskan laivaston 41 hävittäjään. Viimeinen tilaus 48 Rafale on läpäistävä vuonna 2030, korvaamaan modernisoitu Mirage 2000-D ja saavuttamaan 185 hävittäjä ilmavoimille ja 41 merivoimille. Ranskan ilmavoimat ovat saaneet siirtymävaiheen päätökseen Rafale.

Les Rafale Alkuperäinen F4 pystyy kehittymään kohti F5-standardia

Puolustusvoimien ministeriön vaatimus F4-muodosta ja sen tulevasta kehityksestä kohti F5-standardia ei ole puhtaasti muodollista. Todellakin, nyt kaikki osoittaa vain sen Rafale F4-syntyneet voivat itse asiassa kehittyä kohti tätä uutta standardia, joka antaa erityisesti hävittäjälle mahdollisuuden toimia. yhdessä tulevan taisteludronen kanssa joka on kehitettävä vuodelle 2030, tämän standardin kanssa.

Ohjelma Rafale
Ohjelma Rafale onko se menossa kohti eroa F4:stä? 4

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Sopimukset ja tarjouspyynnöt Defense | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit